CHP’NİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOK

CHP’NİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOK
KAFTANCIOĞLU; CHP’NİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOK. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Canan Kaftancıoğlu’ndan Genel Merkezin Tüzük Kurultayı ve İlçelerdeki Mahalle delege seçimleri olmak üzere iki soru hakkında düşüncelerini gazetemize açıkladı.

Kaftancıoğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünde bir takım eksikliklerin olduğu zaten uzun dönemden beri söyleniyordu. Bilindiğiniz gibi Genel Merkezden bütün İl ve İlçelere tüzükle ilgili çalışmalarını yaparak gönderilmesi gerektiğini söyledi ve bir sürü tüzük taslakları oluşturuldu ve oluşturulmaya da devam ediyor. Bu bağlamda düşündüğümüzde CHP’nin gerçekten kendine yaraşır demokratik bütün üyelerinin haklarını koruyan, bir tüzüğünün olması kaçınılmazdı. Genel merkez bu konuyla ilgili bir çalışma yaptı ve tüzük kurultayımız olacak.

 

KURULTAY DEMOKRASİ ŞÖLENİ DÖNÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

Yine sizlerinde bildiğiniz gibi toplanan imzalarla birlikte yeni tüzük kurultayının yapılması için bir süreçte başlatıldı. Ancak sebep ne olursa olsun bu tüzük kurultayının bence CHP için sağlıklı olacağını düşünüyorum. Daha sağlam bir zeminlere sağlam bir tüzükle oturacaktır. Bu anlamda ben tüzük kurultayının CHP için bir demokrasi şöleni haline dönüşeceğini düşünüyorum.

Burada yine imzaların toplanması sonucunda bir tüzük kurultayı olacak bir de Partinin, Genel Başkanımızın start verdiği bir tüzük kurultayı olacak ve dolayısıyla iki tane tüzük kurultayı olacak. Gündemleri start  verenlerin tarafından kurulmak süratiyle 26 Şubatta yapılacak olan kurultay biz CHP lilere yaraşır bir tüzük ortaya konulup kurultaydan da geçeceğini düşünüyorum.

 

CHP’NİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOK.

Bu seçimler genel başkanı sıkıntıya sokarımı sorusuna:

Hayır. Bu tür söylentiler hep var ama CHP’nin Genel Başkan sorunu yok. Çünkü mevcut delegeler iki defa genel Başkanımıza bu yetkiyi vermiş ve hiçbir şekilde Genel Başkan sorununun olmadığını göstermiş bir parti. Dolayısıyla bu kurultayda da söylendiği gibi ben bu tüzük kurultayda da Genel Başkan seçimli bir kurultaya döneceğini sanmıyorum. Çünkü aldığımız sinyaller ve üyelerin genel başkanımızı ne kadar sahiplendiğini zaten görüyoruz. O konuda çok büyük bir sıkıntı olmayacak.

 

ÜYELERİN İRADESİNİN SANDIĞA YANSIDIĞI…

Mahallelerdeki seçimlere gelince, gördüğüm kadarıyla ufak tefek aksaklıklar olmasına rağmen üyelerin iradesinin sandığa yansıdığı gayet olumlu demokrasinin kurallarının işletildiği ve birçok yerde demokrasi şölenine dönüşen bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu süreçte bir çok ilçeleri ziyaret ettim gördüm, üyelerimizin artık birbirini ötekileştirmediği, ortak aklın hakim olduğu ve ortak listelerin hazırlandığı öyle çokta kapalı kapılar ardında listelerin hazırlanmadığı şeffaf bir süreç yaşanıyor. Bununda partiye çok şey katacağını düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.