'CHP'nin yükselişini dünya gördü'

'CHP'nin yükselişini dünya gördü'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi, AKP'nin kalesi Kayseri'de gövde gösterisi yaptı. Kılıçdaroğlu, "Dünya ayakta. Yabancılar da gördüler CHP'nin yükselişini. AKP düşüyor, CHP yükseliyor" mesajı verdi.
Kılıçdaroğlu dün Kayseri’ye 1.5 saat gecikmeli gelirken, havaalanında bekleyen araç konvoyunda “İnadına devrim, daha fazla Hopa” yazılı pankart dikkati çekti. Cumhuriyet alanındaki mitingde CHP lideri, Erdoğan’ın Mavi Marmara gemisiyle ilgili sözlerine dikkat çekerken, “Başbakan bizi suçluyor. Yahudilerin verdiği cesaret ödülünü aldı mı, almadı mı? BOP’un eşbaşkanıydın, Irak’ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken, sen çıkıp Amerikan askerlerine başarı diledin mi” deyince alandan “yuh” sesleri yükseldi. Kılıçdaroğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Mayınlı arazileri İsrail’e satmak için kanun getirdiler, kim bunu iptal ettirdi? CHP. Benden o kadar ucuz kurtulamaz. AKP milletvekilleri o gemiye binmesin diye çaba harcadın mı, harcamadın mı? O şehit olan kardeşlerimizin yakınları, bazı sivil toplum örgütleri Ankara cumhuriyet savcılığına başvurdular, çocuklarımız öldü, soruşturma açın, dediler. Failler yabancı, Adalet Bakanlığı’ndan izin gerekiyor. Recep Bey sen o izni verdin mi? Bu sorunun yanıtını bekliyorum.”

'Tiranlaşmak için değil, hizmet için varız'

Kılıçdaroğlu, “Ülkemize hizmet etmek yeni CHP’nin görevidir. Zulmetmek için, tiranlaşmak için değil, halka hizmet etmek için varız, ülkelerin rantına değil, sorunlarını çözmeye talibiz. Yeni CHP, kendini düşünenlerin değil, halkını düşünenlerin partisidir” dedi. CHP lideri, “Kayseri’de bir annenin soğuktan donarak öldüğüne” dikkat çekerken, “Recep Bey isterse adını veririm. 1923’ün Türkiye’sini düşünün. Ülkeyi bu hale getirdiler” dedi.

'AKP düşüyor, CHP yükseliyor'

Başbakan Erdoğan’ın “kaset çıkacak” sözlerinin arkasından kasetler çıktığını anımsatırken de Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede kimsenin telefonlarının dinlenmediği, kimsenin yatak odasının izlenmediği, gazetecilerin otosansür uygulamadığı, televizyonların sabah akşam Erdoğan’dan değil, ülkenin sorunlarından bahsettiği, özgür ve bağımsız bir medyanın olduğu Türkiye’yi özlüyoruz” dedi. CHP lideri, sözlerini “Türkiye ayakta, bütün dünya ayakta.Dünya gördü CHP’nin yükselişini, AKP düşüyor, CHP yükseliyor. Bizim kadromuz aslanlar gibi. Kimseden talimat almadım. Talimat alacaksam sadece Türk miletinden alırım” diye noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.