CHP’ye 4 bin aday adayı

CHP’ye 4 bin aday adayı
Dün sona eren milletvekili aday adaylığı başvurusu öncesi çok sayıda tanınmış isim partiye akın etti

Silivride tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, eski devlet bakanlarından Tayyibe Gülek ile bir suikastta yaşamını yitiren DİSKin kurucusu Kemal Türklerin kızı Nilgün Türkler CHPden aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHPde 19 Mart Cumartesi günü başlayan aday adaylığı başvuruları dün sona ererken, yaklaşık 4 bin kişi adaylık için başvuruda bulundu. İlhan Cihaner, son günde CHP Genel Merkezine gelerek başvuruda bulunurken İstifa ederek siyaset yolunda ilk adımı atmıştım, bu da ikinci adım. CHP seçmeninin yoğun talepleri üzerine bu kararı verdim. Daha özgür, daha eşitlikçi, daha demokratik bir Türkiyeye, daha özgür bir basını göreceğimiz Türkiye için bu yolda mücadele edenlere destek vermek için siyasetteyimaçıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu ile bir görüşmesi olmadığını, vurgulayan Cihaner; başvurusunda İstanbul, İzmir, Ankara ve Adanayı yazdığını kaydetti. Cihaner, partiye gelişi sırasında partililer tarafından alkışlarla ve çeşitli sloganlarla karşılandı.

Prof. Haberal Ankara 1. bölgeden milletvekili aday adayı olmak için dün avukatları aracılığıyla başvurusunu yaptı. Sanatçı Ali Rıza Binboğa, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülün eski eşi Aylin Kotil de İstanbul için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav da başvuruların son gününde akşam saatlerinde danışmanı aracılığıyla aday adaylığı başvurusunu yaptı. CHPnin mevcut milletvekillerinden sadece 5 isim adaylık için başvurmadı. İstanbul milletvekilleri Esfender Korkmaz ve Ali Topuz, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin ve Ali Koçal milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunmadı.

Mustafa Balbay, Oktay Ekşi, Veli Özdemir, Enver Aysever, Ali Öztunç, İsmet Hazardağlı, Mustafa Dolu, Hüseyin Yıldız, İdris Akyüz, Ümit Zileli, Emin Koç, Şaban Sevinç, Hulki Cevizoğlu, Aydın Ayaydın, Ali Öztunç, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu da gazeteci kökenli aday adayları oldu.

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olan eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da Ankaradan adaylık başvurusunda bulundu. Eski bakanlardan Alev Coşkun, eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile eski 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt aday adaylığı için CHPye başvuranlar arasında yer aldı. DSPli eski Devlet Bakanı Tayyibe Gülek Adanadan, eski vali Fuat Güven Eskişehirden, eski Başbakanlık müşavirlerinden Murat Uzun ve eski Denizli milletvekili Mustafa Gazalcı Ankaradan aday adayı olurlarken eski İstanbul Valisi Erol Çakır, halk müziği sanatçısı Necla Akben, eski Devlet Bakanı İbrahim Tez ve Ünlühani Gül Göçük de başvuranlar arasında yer aldı.

İzmir eski milletvekili Sabri Ergül, eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıcı Rıza Türmen, eski CHP Parti Meclisi üyesi Savcı Sayan, eski İstanbul il Başkanı Berhan Şimşe, CHP PM üyesi Melda Onur, eski İstanbul Barosu Başkanı Kasım Kolcuoğlu da CHPden milletvekili aday adayı oldu.

Bursada kısa adı Gökkuşağıolan Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma Derneğinin Başkanı transseksüel Öykü Özen de CHPden aday adayı oldu. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcının da akşam saatlerinde başvurduğu iddia edildi. Ayrıca, Avcının başvurusunun kabul edilmediği yönünde bir iddia daha ortaya atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.