CHP'ye sürpriz başvurular

CHP'ye sürpriz başvurular
Ergenekon'dan tutuklu olarak yargılanan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'dan sonra Mehmet Haberal ve İlhan Cihaner de milletvekili adaylığı için CHP'ye başvurdu. Başvuruların son gününde, birçok sürpriz isim daha göze çarptı.
Son olarak Ergenekon'dan tutuklu yargılanan Mehmet Haberal'ın ardından, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana'ya atanan ve infaz savcılığı görevini yürütürken bu görevinden ayrılan İlhan Cihaner de, CHP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

''İstifa ederek siyaset yolunda ilk adımı atmıştım, bu da ikinci adımı'' diyen Cihaner, şöyle konuştu:

''Tabii ki bundan sonrası partinin yetkili organlarının takdirinde olacak. Ben özellikle CHP seçmeninin, CHP'ye destek verenlerin yoğun talepleri ve davetleri üzerine bu kararı verdim. Üyelik başvurumu da şimdi yapacağım. Tabii ki herkesin sorusu 'neden siyaset?' olacaktır. Daha özgür, daha eşitlikçi, daha bağımsız, daha demokratik bir Türkiye'ye, daha özgür bir basını göreceğimiz Türkiye için bu yolda mücadele edenlere destek vermek için siyasetteyim.''

 Kotil ve Haberal da başvurdu

Başvuruların son gününde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil ve sanatçı Ali Rıza Binboğa ile uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren DİSK'in kurucu başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler de CHP'den milletvekili aday adayı olmak için başvurdu.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Alınan bilgiye göre, Haberal'ın, avukatları aracılığıyla Ankara'dan aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi. Öte yandan Türk halk müziği sanatçısı Necla Akben, eski Devlet Bakanı İbrahim Tez, eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve eski Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da başvuruda bulundu.

Öte yandan Bursa'daki Gökkuşağı Derneği'nin Başkanı Öykü Özen, CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Öykü Özen, "Türkiye'de büyük bir kısmı gizli 10 milyonu aşkın eşcinsel var. Sadece eşcinsellerin oyları bana yeter" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.