Çık karşıma, kim usta kim çırak millet anlasın

Çık karşıma, kim usta kim çırak millet anlasın
Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'O daha çırak' deyip karşısına çıkmadığını belirterek açık oturum davetini tekrarladı. CHP lideri, '12 Haziran'da AKP'ye oy verirseniz Kaz Dağları'nı unutun'dedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kaz Dağları'ndaki altın arama sondajlarına dikkat çekerek, 'Eğer 'Kaz Dağları kalsın' diyorsanız evet mührünü CHP'ye basacaksınız. Sadece CHP için değil, Kaz Dağları için de yapacaksınız bunu' dedi. Seçim mitinglerini Balıkesir, Çanakkale ve Afyonkarahisar'da sürdüren CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı açık oturuma davet etti. Kılıçdaroğlu'nun mesajları şöyle:

- BENDEN NİÇİN KORKUYOR?: Dünyanın bütün ülkelerinde liderler, çıkarlar, televizyonlara, meydana, kapalı spor toplantılarına, karşılıklı konuşurlar, millet de değerlendirir ve ona göre oy verir. Ne diyor 'Efendim o çırak. O nedenle onun karşısına çıkmam' diyor. Yeni siyasetçiyi kastedip söylüyorsa eyvallah. Ben ona göre yeni siyasetçiyim, temiz siyasetçiyim. Ama kendisine buradan da çağrıda bulunuyorum. Gel karşıma. Tek başına bilgin yetersizse al Bakanlar Kurulu'nu gel. Tek başıma çıkacağım. Gelirse ne olur biliyor musunuz? Millet kim usta kim çırak o zaman anlayacak. Onun için korkuyor.

- KAZ  DAĞI'NI UNUT: Buradaki vatandaşlar olağanüstü bir coğrafyada yaşıyor. Bir tarafta deniz bir tarafta Kaz Dağları. O güzelim dağlar aynı zamanda oksijen deposudur. Sadece Anadolu'dan insanlar değil, dünyanın her tarafından insanlar gelir. Kaz Dağları'nı şimdi altın madenlerine teslim ediyorlar. Zeytin alanlarının, milli parkların korunması lazım. Orada arama izni verilemez. Ama bunlar yasadışı işlem yapıyorlar. Bu nedenle AKP'ye oy verirseniz, 12 Haziran'da Kaz Dağları'nı unutun. Eğer 'Kaz Dağları kalsın' diyorsanız evet mührünü CHP'ye basacaksınız. Sadece CHP için değil, Kaz Dağları için de yapacaksınız bunu. Halkın iktidarında Kaz Dağları'na kazma bile vurulmayacaktır.

- MEMLEKETİN KAYMAĞINI YEDİLER: Afyonkarahisar'ın kaymağı meşhurdur. Ama memleketin kaymağını yiyenleri biliyorsunuz. Hangi parti o, o partinin başkanı kim, siz benden daha iyi biliyorsunuz. Memleketin kaymağını yediler, rantını paylaştılar.

- HİZMETE HÜRMET: Afyon önemli devlet adamlarını yetiştirmiş bir kent. Ahmet Necdet Sezer, hepimizin cumhurbaşkanı. Ali Çetinkaya. Kurtuluş Savaşımızın simgesi. Ayvalık'ta ilk kurşunu atan adam. Kadere bakın, Başbakan çıkmış ona 'katil' diyor. Ülkede taş üstüne taş koyan hiç kimseyi kötülemedim. Rahmetli Erbakan'a, Özal'a, İnönü'ye, Ecevit'e ve Süleyman Demirel'e hürmet sunuyorum.

CHP'den müftü ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'yı ziyaret etti.Tekin, basına kapalı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularına 'Ziyaretin açıklaması olur mu? Başka şeyler varsa onu söylerim'' demekle yetindi. Çağrıcı da ''Daha önce Gürsel Bey ile görüşmüştük. Bir ara ziyaret edeceklerini söylemişlerdi. O sözünü yerine getirmiş oldu. Ülkenin bazı sorunlarıyla ilgili bir iki şey konuştuk' dedi.

Başbakan'a 'çete' davası açılacak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisi için 'Ergenekon ile aynı kefedeler',  kendisi için 'Yürüyen yalan' diyen Başbakan Erdoğan'a dava açacaklarını açıkladı. Balıkesir Güre'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Bizi çete diye tanımlayan, CHP'yi çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin mahkemede ispat etsin. Beraber göreceğiz'' dedi. Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Erdoğan'ın daha önce sizinle ilgili yürüyen yalancı, sonra da uçan yalancı sözleri var. Bununla ilgili bir şey yapacak mısınız?'  sorusuna da 'Ona da dava açacağız' karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.