“Çıkmazdan kurtulmanın yolu CHP”

“Çıkmazdan kurtulmanın yolu CHP”
Hazırladığı Alevi Raporu’yla dünyanın önemli tartışma gruplarınca referans alınan Hasan Akkiray, CHP Parti Meclisi Üyesi Adayı…
Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Mütevelli Heyet Üyesi Hasan Akkiray, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’ne aday oldu. Hazırladığı ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunduğu Alevi Raporu ülke ve dünya gündeminde fazlaca tartışılan Akkiray’ın haftasonu gerçekleştirilecek olan Büyük Kurultay’da partililerce Parti Meclisi Üyesi olarak görevlendirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.


ETNİK KÖKEN SİYASETİNE KARŞI MÜCADELE EDECEK


İş, ekmek ve özgürlüğün adayı” olduğunu belirten Akkiray, “Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmasının tek yolu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizi sınıflandıran, baskılayan, canımızı alan, hapislere atan, emeksizleştiren iktidara karşı özgürlüğümüzü, ekmeğimizi savunmak hayattaki tek amacımdır.


Etnik köken üzerinden siyaset yapan, ötekileştirenlere ders vermek boynumun borcudur. Savunulması hayati önem taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli karar alma mekanizmasında yer almayı bu yüzden hedefliyorum” diye konuşuyor.


GEZİ’YE, SOSYAL DEMOKRASİ’YE ve DEVRİMCİLERE SELAM


Parti Meclis Üyesi olması durumunda CHP adına önemli faaliyetlere imza atacağını ifade eden Akkiray, “Gaz yedik, haram yemedik” sloganıyla Gezi direnişine, “Asla yalnız yürümeyeceğiz” sloganıyla sosyal demokrasi mücadelesine, “Bitmedi, daha sürüyor o kavga” sloganıyla da devrimci geleneğe selam veriyor.


HASAN AKKİRAY KİMDİR?


1971 yılında Sivas'ta doğan Akkiray, ilk ve ortaokul eğitimini Ankara'da, lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde Radyo-TV-Sinema bölümünde üniversite eğitimine başladı. University of London'da "broadcasting" üzerine lisans üstü eğitimini tamamlayan Akkiray, Show TV, Cine 5’de yönetmen olarak çalıştı. 1999 yılında kurduğu müzik ve prodüksiyon şirketinde Türkiye ve dünyada önemli müzisyen ve gruplar ile önemli festivaller gerçekleştirdi.


MÜYAP üyeliği, Bakırköy Belediye Tiyatrosu Yönetim Kurulu üyeliği, Almanya Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsünde Mütevelli Heyeti üyeliği, dünya müzik endüstrisinin en büyük kurumsal kurumu IFPI üyeliği devam eden görevlerindendir. Hazırladığı Alevi Raporu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu. Ülke gündeminde önemli yer bulan bu rapor Washington’da düşünce gruplarınca tartışıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.