Çözüm süreci bir al ver süreci değildir

Çözüm süreci bir al ver süreci değildir
Ağrı Dostluk Platformu'nun Küçükçekece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlediği kardeşlik ve dayanışma etkinliğinde konuşan AK Parti 3. ölge Milletvekili Aday Adayı ve Platform Başkanı Halis Kashriman Türkiye'nin huzur ve sükunet ortamını yaka

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve Ağrı Dostluk Platformu Başkanı Halis Kahriman Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ni dolduran kalabalığa seslendi. Platformun düzenlediği 'Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi'nde konuşan Kahriman bütün katılımcılara şükranlarını sundu.

AK Parti Milletvekili Harun Karaca, Beylikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Sabri Esen, Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Davacı ve çok sayıda AK Partili aday adayının katıldığı gecede konuşmasına bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Halis Kahriman, "Peygamber Efendimiz, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir asırda, veda hutbesinde, kadın haklarının önemine dikkat çekerek; "Sizin kadınlar üzerinde hakkiniz, kadınların da sizin üzerinizde hakki vardır” demiştir. Kadınlarımız da dünyanın hiçbir coğrafyasında görülmeyecek özverilerle, bu toprakların vatan olmasında, erkeklerle beraber mücadele vermiştir" açıklamasını yaptı.

 

Kadınların önü açılmalıdır
Kadınların merhamet, sevgi ve hoşgörünün timsali olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Kahriman, "Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır. Toplumun en önemli yapı taşı aile, ailenin de en önemli unsuru anne, yani kadındır. Bu sebeple, kadınlarımızın gelişimlerinin önünde ki engeller kaldırılmalı, ailesine, yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir birey olmasının önü açılmalıdır" dedi. 

 

Bu salonda kardeşlik var

Yahya Kemal Gösteri Merkezi'ni sadece Ağrılıların değil tüm Türkiye'nin doldurduğunu ifade eden Halis Kahriman "7 bölgesiyle, 81 vilayetiyle, tüm renkleriyle, tüm çiçekleriyle bu salonda 77 milyon var" dedi. Konuşmasını, "Bu salonda Ortadoğu var, Balkanlar var, Kuzey Afrika var, Kafkasya var, Avrupa, Asya, Afrika var. Bu salonda kardeşlik var, dostluk var, muhabbet var. Bugün, değil Türkiye’nin, dünyanın kalbi bu salonda atıyor" şeklinde sürdüren Kahriman, "Bugün insanlığın kalbi bu salonda atıyor. Sizin buradaki heyecanınız, sizin coşkunuz, sizin engin yürekleriniz bugün buradan tüm dünyaya umut dağıtıyor. İşte ben de bu salondan Türkiye’yi selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Büyük sorumluluk alındı

Ağrılılar Dostluk Platformu'nun düzenlediği gecede konuşmasını sürdüren Halis Kahriman, Ağrılıların çok çalışkan olduğunu hatırlatarak, "Diliyorum bu güzellikler artarak çoğalır ve hepimiz gök kubbede hoş bir seda bırakanlardan oluruz" diye konuştu. Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Kahriman, "Öte yandan malumunuz olduğu üzere şu anda hükümetimiz çok önemli bir inisiyatif aldı. 'Çözüm süreci' adı altında bir süreç başlatıldı. Memleketimizde akan kanı ve gözyaşını dindirmek istiyoruz. Bunun için büyük sorumluluk alındı. Ben eminim bizler bölgenin insanları olarak biz de bu meselede öncelik alacağız ve yüreğimizi ortaya koyacağız. Bu mesele tek başına Recep Tayyip Erdoğan veya AK Parti hükümetinin bir meselesi değil, 77 milyonun yani hepimizin meselesidir" yorumunu yaptı.

 

Sabote etmek isteyenler var

Çözüm sürecini bozmak isteyen çok sayıda merkezlerin olduğunu vurgulayan ve yapılan planlara dikkat çeken Kahriman, "Bütün dert güçlenen Türkiye’yi nasıl zayıflatırız. Biz de inadına yeni Türkiye güçlü Türkiye diyoruz. Kimi zaman içerden kimi zaman dışarıdan kimi zaman ortak hareket ederek süreci sabote etmek isteyenler var ve olacak. Biz bunu kaldırmaya çalıştıkça birileri de bizi engellemeye çalışıyor. Gezi altında oynanan oyun büyük Türkiye’yi sabote etmekten başka bir şey değildir. Kimlerin altında olduğunu gördünüz. Mesele sadece ağaç değilmiş" ifadelerini kullandı.

 

Bayrağımıza dil uzatanlar oldu

Konuşmasının devamında bütün Türkiye'yi uyanık olmaya çağıran AK Parti 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Halis Kahriman, "Hep birlikte güçlü bir devlet için çalışacağız. Bu vatanın bu evlatları arasına nifak sokulmasına izin vermeyeceğiz. Rahatsız olanlar çıktı. Bayrağımıza dil uzatanlar oldu.

Biz ortak dua, ortak kader ortak tarih ortak gelecek. Bizim anlayışımız yeni bir kardeşlik coğrafyasıdır. Bu ülkenin geleceği ancak ve ancak 77 milyonun tek yürek ve tek bilek olması ile mümkündür. Onlar bölmeye tahrik etmeye devam edecek biz birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Türkiye'yi normalleştirdi

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Halis Kahriman uzun ince bir yola çıktığını belirterek, bu toprakların insanına hizmeti şiar edindiklerini söyledi. Neden Milletvekili adayı olduğunu da, "Artık bunu doğrudan yerinde yapmak için bu yıl aday adayı oldum. Elbette bu karar sadece benim 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.