Cumhuriyet militanı gibi çalışacağım

Cumhuriyet militanı gibi çalışacağım
CHP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Hayri Yaman, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri'nde partili kadınları sabah kahvaltısında ağırladı. Kadınlar Günü'nde milletvekili aday adaylığı
8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri'nde CHP'li kadın kolları üyelerini kahvaltıda ağırlayan, milletvekili aday adayı Hayri Yaman, kadınların desteğinin her zaman çok önemli olduğunu vurguladı. “Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bütün kalbimle kutluyorum” diye konuşan Yaman, kahvaltıya katılan
kadınlara da birer karanfil takdim etti.

Kahvaltıda konuşan Yaman, kadınların siyasetteki yerinin önemine değinirken bir yandan da milletvekili aday adaylığı süresince partili kadınların desteğini istedi. Her zaman ülkesi için ve milleti için çalışmayı istediğini belirten Yaman, “Herkes bilmeli ki şu anda Cumhuriyet militanı olarak çalışıyorum ve her zaman Cumhuriyet'in militanı olarak çalışacağım”
dedi. “Hep beraber AKP'yi sandığa gömeceğiz” diyerek iddialı açıklamalarda da bulunan Yaman, 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerin önemine dikkat çekti.

AKP padişahlık özlemi çekiyor

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi iklimde en büyük tehlikenin AK Parti olduğuna dikkat çeken Yaman, “AKP padişahlık özlemi çekiyor ve bu özlem doğrultusunda hareket ediyor” ifadesini kullandı. “AKP'ye karşı bizlerde devrimciler olarak, Cumhuriyetçiler olarak mücadele edeceğiz” diye konuşan Yaman, CHP'liler olarak hiçbir zaman siyasi iktidarın amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceklerini vurguladı.

29 Mart çok önemli

CHP'nin seçimlerde üstleneceği misyonun çok önemli olduğunu ısrarla belirten Yaman, bu nedenle parti içindeki milletvekili aday adaylarına, adaylık yolunu açacak olan 29 Mart'taki ön seçime dikkat çekti. Ön seçimde, partililerin vereceği kararın mühim olduğunu söyleyen Yaman, “Seçeceğiniz isimler, Ankara'da ülkesi için, millet için militan gibi mücadele etmelidir. 

O nedenle oy verip, destekleyeceğiniz isimlere dikkat etmeniz gerekir” dedi. Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz, bazı konular benim takibim altındadır. Sigara ve bağımlılıkla mücadele gibi. Bundan sonra, kadına şiddeti de bizzat takip edeceğim konuların arasına katıyorum. Bizzat, kuracağımız ekiple kadına şiddet konusunun takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerini noktaladı.
KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.