ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETE DUR DİYELİM!

ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETE DUR DİYELİM!
Dr. Gürbüz Çapan bir bildiri yayınlayarak CHP’nin son günlerde yaşadığı ‘TÜZÜK KURULTAYI’ öncesi partililer seslendi. ‘20 yıldır parti içi iktidarla enerjimizi sömüren bu çürümüş zihniyete, sevgisiz zihniyete dur diyelim. Tuzakçılara dur diyelim.’ Diyen

ÇAPAN CHP’LİLER SESLENDİ: ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETE DUR DİYELİM!

CHP'de hakl
ı arzularla daha demokratik bir parti işletişi için tartışılan tüzük kurultayı 26 Şubat'ta toplanıyor. Önemli olan tüzüğün demokratikleşmesi değil mi? Eğer başka hesaplar yoksa kimin çağrısının gerçekleştiğinin ne önemi var? Üzülerek izliyorum ki iş demokratik tüzük isteklerinden çıktı,  kayyum taleplerinin tartışmasına kadar abartılkı boyuta vardı. CHP'nin kıymetli delegelerine sesleniyorum: 'Bu tuzağa düşmeyin. Tek kurultay ile hakkınız olan demokratik tüzüğü yapın'. İç çatışma ile dostları üzüp, düşmanları güldürmeyin.

CHP'de 20 yıldır parti yönetimini ele geçiren 'düşkün zihniyete' dur diyelim. CHP Genel Başkanı koltuğunu, 'silikleştiren', Genel Sekreterlik Koltuğunu 'parlatan' zihniyete dur diyelim. Genel Başkanları 'kukla gibi oynatmaya' meraklı köhnemiş 'Kösem Sultan' zihniyetine ve onun saray entrikalarına da dur diyelim.

Karanlık odalarda korku imparatorluğunun devamı için katagulli siyasetçilerini CHP artık sırtından atmalıdır. Ben bu partide yıllarca sade üyeliği bile elinden alınan bir kişi olarak, kan davası iyi şey değildir diyorum. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum: Farklılıklarınızı muhafaza ederek, sevgi, dayanışma içinde siyasal iktidara odaklanın. Parti içi iktidara değil, Türkiye'nin iktidarına odaklanın.

CHP Eski Genel Başkanı sayın Deniz Baykal'ı imza atmayarak bu köhne ve çağdışı zihniyete destek vermediği için kutluyorum. Bu tezgaha düşmedi. CHP'de herkesin birbirini kucaklayarak, affetmesinin zamanı geldi geçiyor. Düşman çatlatan bir demokrasi şöleni haline dönüştürelim tüzük kurultayını. Parti içi iktidarın kimde olduğunun önemi yoktur. Genel Sekreter koltuğunu parlatmaya yönelik bu çabalara destek vermeyelim. Şikayet edilen tüzüğü kim yaptı? Kemal Kılıçdaroğlu mu yaptı? Genel Sekreterlik makamını garanti altına almak için her anti demokratik maddeye destek verdiler. Şimdi de şikayetçiler.

Cadıya benzeyen fitne fücurlar bu partiden elini çeksin. CHP'nin Deniz Baykal gibi değerlerini harcama lüksü yoktur. Tek bir üyesini de... CHP Genel Başkanı Kemak Kılıçdaroğlu'nu Başbakan, CHP'yi de iktidar yapmanın yollarını aramalıdır. Bu da sevgiyle olur, saygıyla olur; kavgayla değil.

50 yıllık kader arkadaşının, Genel Başkanının kapısına ajan dikerek iktidar olunmaz. 50 yıllık arkadaşını en zor gününde aracına alıp, "Antalya'ya mı, eve mi gidersin" diyerek Baba filmindeki mafyöz davranışlarla hiç olmaz.  20 yıldır parti içi iktidarla enerjimizi sömüren bu çürümüş zihniyete, sevgisiz zihniyete dur diyelim. Tuzakçılara dur diyelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.