Değirmenci sevgisi sürüyor

Değirmenci sevgisi sürüyor
CHP’den Belediye Başkanlığı Aday Adaylığını açıklayan Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmen’ciye partilerin sevgisi sürüyor. Dün CHP Silivri İlçe Binasında Aday Adaylığı açıklayan Değirmeni’nin basın toplantısına Silivri’li dostlarının yanı sıra,

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında Değirmenci, Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru dosyasını partililerin coşkulu alkışları arasında CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’ya teslim etti. 

 Tuğlu; “Değirmenci kendini kanıtlamış bir arkadaşımızdır, başarılar diliyorum.”

 Silivri Belediyesi eski Başkanı Selami Değirmenci’nin Aday Adaylığı açıklamasında İlçe

Başkanı Mümin Tuğlu, Değirmenciyi yalnız bırakmadı. Değirmenci’nin Adaylık başvuru dosyasına alan Tuğlu; “Ebetteki şu anki durum demokrasimizin en güzel yanı ve örneği. Partimizin, ilçemizde, İstanbul’da ve tüm Türkiye’deki anlayışı bu şekilde gerçekleşir diye düşünüyorum. Değirmenci geçmiş dönemde Silivri’ye değerli hizmetler yapmış gerek ilçe başkanlığında gerek belediye başkanlığında da kendini kanıtlamış bir arkadaşımızdır.  Seçimlerde de kendisine başarılar diliyor, partimiz için Silivri’miz için hayırlı olsun diliyorum”dedi.  

 Değirmenci; “AKP iktidarına karşı mücadele vermek zorundayız”

Silivri Belediye Başkanlığına Aday Adaylığı başvurusunu yapan eski Başkan Selami Değirmenci, neden aday adayı olduğu konusunda açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler ile başlayan Değirmenci; “Ülkemiz 12 yıldır her gün daha da şiddetlenen baskı altında adeta faşizme dönen bir uygulamayla ülke yönetiliyor. Suriye’de demokrasi arayan Mısırda demokrasi arayan başbakan nedense Türkiye’de her gün bir adım daha demokrasiden uzaklaşıyor. Elbette Suriye’de Mısır’da ölen insanlara üzülüyoruz. Ama Irak’ta bir ay içinde 800 ölü varken başbakanımızın bunu görmezden gelmememsinin bir sebebi var diye düşünüyorum. Ekonomik şartlar ağırlaşıyor. Ülkemizin hızlı bir şekilde AKP iktidarına son vermesi gerekiyor. Bunun da toparlanmış bir CHP ile ancak başarılabileceğine inanıyoruz. Gezi olayları ile başlayan tüm ülkeye yayılan gençlerimizin geleceğimizin bizlerden neler beklediğini gördük. Bu doğrulta da çalışmalarımıza devam etmemiz gerek. AKP iktidarına son verme yolunun seçimlerde öncelikle mutlak suretle büyükşehirleri kazanmaktan geçtiğini, biliyorum. Bu amaçla parti içinde hiçbir kimseyi dışlamadan, ötelemeden, bundan da ne olurmuş demeden, gücümüzü toplayarak AKP iktidarına karşı mücadele vermek zorundayız. Bu anlayışla var olan CHP iktidarını tekrar Silivri’de zirvede tutmak, buna katkı vermek ve seçildikten sonra da yine seçmenlerin desteğini vermiş olmaktan kendilerini pişman ettirmemekten yöne olduğumuzu söylüyoruz” dedi.  

 “Hangi kaynaklardan nasıl harcama yapıldığının hesabını vermek zorundayız”

 Söylediklerinin her bir cümle üzerine çok düşünülerek yazıldığını söyleyen Değirmenci;  “Birilerine dokunmadan okları yöneltmeden ama tamamı 15 yıl belediyecilikte uyguladığım yöntemlerdir. Aldığımız en önemli kararı kendi örgütümüzle tartıştık ve uzun tartışmalardan sonra sonuca bağladık. Şeffaflık konusunda meclis üyelerinin bilgisi olmadan hiçbir uygulamanın içerisinde olmadık. Kent halkları en çok şeffaf olmayan yönetimden, karar aşamasında olmamaktan rahatsızlar. Yollarda, binalarda, parklarda yaparsınız. Ama hangi kaynaklardan nasıl harcama yapıldığını, nereden bulunduğunu hesabını vermek zorundayız. Yapılan şovların kaynağının nerden olduğunun hesabını vermek zorundayız. Bizim CHP’de gördüğümüz terbiye böyleydi. Kendime idol gördüğüm Fırat Aykut da burada.

Bu ana ilkeler çerçevesinde ama daha sonra Silivri’nin yatırıma ihtiyacı olan konularda sizlerde elbette toplantılar yapacağız. Projelerimiz olacak. Şimdi de var. Ama bu zaman o zaman değil” dedi.  

 “Aday adayı olacak arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum”

Ne acıdır ki kararlar genel merkezden verilecek ve biz sadece sunacağız. Nasıl bir belediye başkanlığı istersiniz konusunda elbette bir çalışma yapılacaktır. Her şey Silivri için. Her şey ülkemiz için. Silivri’ye kentine hizmet etmek isteyen her arkadaşımızın aday adayı olması hakkıdır ve saygıyla karışıyorum. Bu bir medeni cesaret işidir. Ben bu işe talibim, altından kalkarım diyen arkadaşlar da aday adayı olsun. Ne kadar talip olursa o kadar iyi olur. Hepsine başarılar diliyorum.

 “Ben birileri gibi olma gayreti içinde olmayacağım”

 Ben birileri gibi olma gayreti içinde olmayacağım diyen Değirmenci; “AKP’ye, MHP’ye benzemek yok. Ben sosyal demokratım. Sosyal demokratik belediyecilik nasıl yapılıyorsa o kararların ve uygulamaların arkasında olacağım. Ben şu adamı da alalım, AKP’linin, MHP’linin de oylarını alırız diyip karma meclis yapmayacağım. Ben sosyal demokratik CHP’den bu oylara talibim. Geçmişte de ben MHP’lisinin, Milli Selametçisinin, Anavatanlısının oylarını çok aldım ama bunu CHP’nin ilkelerine bağlı kalarak aldım. CHP’nin uygulamalarını dimdik uyguladığım için aldım. Bu ilkelere inanmayan hiçbir arkadaş benle birlikte meclis üyesi olamaz. Uydurma, kaydırma, AKP’ye mi benzeyelim, MHP’ye mi benzeyelim diye değil. Hepsine hizmet edeceğiz. Geçmişteki uygulamalarımız bizim teminatımızdır” dedi .

 “Kimse benden göstermelik işler beklemesin”

Birileri gibi olmak yok. Biz buyuz diyen Değirmenci; “Biz buyuz. Parti tüzüğümüzde ne yazıyorsa bizden onu bekleyin. Git Cuma günü namaza git. Gitmiyorsam neden göstermelik gideyim. Saygı duymadığımdan değil. Bu benim eksiğim. Ama benden göstermelik işler beklemeyin. Daha fazla oy alır mıyım, hayır. Ben kendim olmak istiyorum. Bazen bazı şeyler unutuluyor. Söylediğimiz sözler unutuluyor ama kişiler unutulmaz. Ben unutulmadığımızdan yanayım. Biz 10 yıl aradan sonra karşınıza çıkıyoruz. İnsanlar ne söylediğinizi bazen unutabiliyor. Bazen ne yaptıklarınızdan unutabiliyor. Ama insanlar onlara kendilerin nasıl hissettirdiğinizi asla unutmuyorlar. Bugün geçmişte belediye başkanlığı yapmış birçok arkadaşımız var. Adı unutuluyor, esamesi okunmuyor. Allaha şükür sizlerin karşısına o günkü heyecanla, güvenle çıkabiliyoruz. Kendime ve sizlere güveniyorum. Hiç mütevazi değilim. Bu işi en iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum. Olay budur” dedi.

 Belediyecilikte “ önce insan” anlayışını hakim kılacağız

Belediyecilikte nelerin öncelikli olması gerektiği konusunda da bilgi veren Değirmenci;   Belediyecilikte “önce insan “ anlayışını hakim kılacağız. Yurttaş memnuniyetini esas alan, keyfilikten uzak, tutarlı,  kararlı ve dürüstlük ilkeleri çerçevesinde, verimli ve etkili bir yönetim anlayışını esas alacağız. Keyfiliği ,” ben yaptım oldu yu,  saltanat mantığına dayalı “kötü yönetim” anlayışlarını reddedeceğiz. Ancak halk yararına alınacak her kararda ve uygulamada hızlı, cesur, atılgan ve kararlı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.

“Kentin kaynakları kent halkına kullanacağız”

Az laf, çok iş üreteceğiz. Mahalle Muhtarlarımızı, belediye meclisimizin doğal üyesi kabul edecek, söz hakkı vereceğiz. İnsana saygıyı esas alacak, tüm kesimleri kucaklayacak, iş yaparken ezmeyecek, yaparken yıkmayacak, başkanlık makam yetkilerini baskı aracı olarak kullanmayacak, yardım ederken insanların onurunu çiğnemeyeceğiz. Hukuka saygı;  en temel prensiplerimizden birisi olacak. Halk adına görev yapan belediye başkanı, meclis üyeleri ve diğer yerel yönetim görevlilerinin kendileri ve yakınlarına her türlü çıkar sağlayabilecek görev ilişkilerine girmelerine izin vermeyeceğiz. Kentin kaynaklarını kent halkına kullanacağız

“Kentimizi rant avcılarına, talancılara, kent mafyalarına teslim etmeyeceğiz”

Belediye yönetimi olarak her yıl halka hesap vereceğimiz gibi kendi örgütümüze de ayrıca hesap vereceğiz. Neyi yapıp neyi yapamadıklarımızı ve bunların nedenlerini örgütümüze ve halkımıza açık bir şekilde anlatacağız. Kentleşme politikalarını  “kar ve rant” amacıyla değil, önce insan ilkesi temelinde geliştireceğiz. Kentimizi rant avcılarına, talancılara, kent mafyalarına teslim etmeyeceğiz. Mevcut planlardaki yeşil alanların imara açılmasına izin vermeyeceğimiz gibi, yeni yeşil alanların yaratılmasına çalışacağız. Yeni çevre politikaları geliştirip doğanın istilasını önleyeceğiz. Dikey kentleşmeyi önleme gayretinde olacağız. Belediye kaynaklarının profesyonel futbol kulübünde tüketilmesinden ziyade gençlerimizi ve çocuklarımızı sporun içine çekebilmek için amatör sporların her dalını teşvik edecek ve destekleyeceğiz.

 “Kent yönetimini birlikte kuracağız”

Belediyemiz üretenden ve üretimden yana olacak, kentsel istihdamı arttırmaya odaklanacağız. Üretimden satışa çiftçimizin yanında olacağız. Esnaf ve tüketici dostu belediyecilik temel ilkelerimizden birisi olacaktır. Kentimizin gerçek anlamda kültür ve sanatla buluşmasını önceliklerimiz arasına alacağız. E-Belediye uygulamalarını en ileri seviyeye çıkaracağız. Sonuç olarak;Kent; dini, dili, ırkı ne olursa olsun orada yaşayanların ve kentin varlığını sürdürebilmesi için gerekli olan doğal çevrenindir.Kentlilerin oluşturduğu ortak akılla yeryüzü cennetlerinin kurulabileceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü biz aslında insana inanıyoruz. Bu inançla, karar alma süreçlerine tüm kent halkının katıldığı, uygulamaları izleyebildiği ve her aşamasında denetleyebildiği bir kent yönetimini birlikte kurmanın sözünü veriyoruz.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.