Demirtaş: Gidişatı değiştirmek elinizde

Demirtaş: Gidişatı değiştirmek elinizde
Esenyurt Cumhurbaşkanlığı Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katılan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, ‘‘Yıpranan kardeşliği yeniden inşa edeceğiz’’ şeklinde konuştu.
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Esenyurt’ ta Cumhurbaşkanlığı Seçim İrtibat Bürosunun açılışına katıldı. Esenyurt Pınar mahallesinde gerçekleşen açılış sırasında buradaki seçmene seslenen Demirtaş seçim kampanyası döneminin kısa olmasına vurgu yaparak, ‘‘Özellikle bu kısa seçim kampanyasında en büyük görev siz gençlerimize, annelerimize, kadınlarımıza düşüyor. Ev ev, mahalle mahalle, iş yeri iş yeri dolaşarak kafasında soru işareti olan bizimle ilgili ön yargısı olanlara bir kez daha bugün açıkladığımız yeni yaşam fikirlerini açıklamalısınız’’ diye konuştu.

Çankaya’ ya halk çıkacak

Ülkede herkesin eşit ve kardeşçe yaşaması gerektiğine dikkat çeken Selahattin Demirtaş, ‘‘ Mesele Kürt Türk meselesi değildir. Bu ülkeyi Türk’te yönetir Kürt’te yönetir Alevi’de yönetir Sünni’de yönetir.
Bizler bu ülkede eşitçe ve kardeşçe yaşayabiliriz her dil kendi toprağında çiçek gibi yetişebilir. Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanını seçeceği bu seçimde etnik kimliğe bakılmaması gerekiyor. Yıpranan
kardeşliği yeniden inşa edeceğiz oy verirken evrensel değerlere bakmalısınız. Çankaya’ya halk çıkınca halkın önü açılır’’ açıklamasında bulundu.



Özgür yaşayacağız

Pınar mahallesinde yapılan büro açılışına HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhur Başkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, HDP PM Üyesi Garo Paylan, HDP İstanbul il ve ilçe örgütü üyeleri ile yöneticileri katıldı. Konuşmasında ‘‘Emeğiyle alın teriyle geçinenler’’ diyerek emekçilere seslenen Demirtaş, yoksulluk, işsizlik ve var olan gidişatı değiştirmenin işçi ve emekçilerin elinde olduğunu ifade ederek, ‘‘İşçi ve emekçiler barış, eşitlik ve özgürlükten yana tutum almalıdır.

El birliğiyle yaratacağımız Türkiye’de, her birimiz yaşadığımız her yerde korkmadan, kaygı duymadan, karnımız doyarak, başkasına muhtaç olmadan daha özgür yaşayacağız’’ diye konuştu.

Sessiz kalmayacağız

Filistin ve Rojava’da yaşanan saldırılara da değinen Demirtaş, ‘‘Türkiye’de barışı inşa ederken Ortadoğu’daki vahşete de sessiz kalmayacağız. Ne İsrail’in mazlum Filistin halkına vahşetine sessiz kalacağız,
ne de IŞİD çetecilerinin Rojava’ya, Kobane’ye dönük saldırılarına sessiz kalacağız. Bütün halklarla, ezilenlerle dayanışma içinde olacağız.

Özellikle AKP’nin destekleyip büyüttüğü bu çetelere buradan seslenmek istiyorum, siz AKP’nin gücünden destek almış olabilirsiniz, ama unutmayın mazlum haklar kendi toprağında sizin gibi barbarlara teslim olsalardı bugün bu topraklarda insanlık yaşamazdı. Siz oradan defolup gidinceye kadar bu halkın yiğit evlatları Rojava ile dayanışma içinde olacaklar’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.