'Demokrasinin beşiği yerel yönetim'

'Demokrasinin beşiği yerel yönetim'
SODEV buluşmaları kapsamında CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğuna dikkat çekti.
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, SODEV ile gerçekleştirdiği buluşmalara devam ediyor. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Aksu, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Çebi, SODEV Başkanı Erol Kızılelma ve SODEV Yönetim Kurulu üyesi Şükran Erdoğan'ın da katıldığı söyleşide konuşanCHP Parti Meclisi üyesi ve aynı zamanda SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, Dünyada ve Türkiye’deki sosyal demokrat yerel yönetim anlayışı gelişimi, CHP yerel yönetim anlayışı, Avrupa sosyal demokrat anlayışı ve pratikleri konu başlıkları altında açıklamalarda bulundu.

Kentin halkla birlikte yönetimi
Dünyadaki gelişimin, sosyal demokrat partilerin yerel yönetimde başarı elde etmesi sonucunda merkez iktidarı kazandığı yönünde olduğunu ifade eden CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, “Sosyal demokrat belediyecilik ile halkın yaşam kalitesi yükseliyor. Halk kendi istediği insanı belediye başkanı seçiyor. Partinin katılımcı demokrasi ilkesi gereği belediyeyi halka açılıyor. Bir bakıma kenti halkla birlikte yürütüyor” şeklinde bilgiler verdi.  Demokrasinin pratiğinin sosyal demokrat yerel yönetimde hayat bulduğunu kaydeden Ercan Karakaş, “Biz demokrasiyi savunuyoruz. Bizim anlayışımızda belediye olabildiğince halka açık olacak” dedi. 

Sosyal demokrasi bilincini halka indireceğiz
İktidarı kazanmanın başarılı bir yerel yönetim anlayışıyla gerçekleşebileceğini söyleyen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Sosyal demokrasinin sadece kelime kavramı olarak değil, pratikte özümsenerek öğrenilmesi gereken bir kavram olduğunu düşünüyorum.  Biz Beylikdüzü’nde  yerel seçimi kazanacağız ve kazandıktan sonra da bu yönde buluşmalara devam edeceğiz. Halkın bu bilince kavuşması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.