Denizli'den Cihaner açıklaması

Denizli'den Cihaner açıklaması
CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Denizli'den kontenjan adayı gösterilmesi kararını saygıyla karşıladıklarını söyledi.

CHP Denizli 4. sıra milletvekili adayı Adil Demir'in düzenlediği basın toplantısında Cihaner'in adaylığıyla ilgili açıklama yapan Yavaş, Cihaner'in kontenjan adaylığının parti örgütü ve tabanında herhangi bir sıkıntı yaratmadığını ifade etti.

Cihaner'in yarın Denizli'ye geleceğini belirten Yavaş, “Genel Merkez ince eleyip sık dokumuştur, kontenjan kararını hepimiz saygıyla karşılıyoruz. Sayın Cihaner'in arkasındayız. CHP'ye büyük katkı koyacak bir ekip arkadaşımız. Kendisiyle sürekli görüşüyoruz. O da heyecanlı bir şekilde Denizli'ye gelmek için işlerini, işlemlerini bitirmeye çalışıyor” dedi.

Bir gazetecinin “Bazı internet sitelerinde 'Cihaner'in adaylığı konusunda CHP Denizli Örgütü'nün görüşü alınmadı' şeklinde sözleriniz yer alıyor. Görüşünüz alınmadı mı?” sorusuna Yavaş, “Yanımda Merkez İlçe Başkanımız da vardı. Sözlerin bütününün içinde bazılarını alıp, kendilerine göre yorumluyorlar” yanıtını verdi.

Cihaner'in kontenjan adayı gösterilmesiyle 3. sıradan 4. sıraya kaydırılan milletvekili adayı Adil Demir de, CHP Genel Merkezinin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı ile 2. sıra kontenjanını kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Demir, “YSK kararına uyulmasaydı CHP, Denizli'de seçime giremezdi. Çünkü yasa böyle düzenlenmiş. Bunun sorumluluğu seçim yasalarını değiştirmeyen Ak Parti ve YSK'nın dar yorumudur. Ancak oturup ağlayacak değiliz. Adil Demir'in mağduriyetine çare vardır. Çare milletimizdir” diye konuştu.

Cihaner'in adaylığıyla ilgili bir soru üzerine Demir, “Denizli'de CHP, YSK kararı ile kontenjan kullanmaya zorunlu bırakılmıştır. Bu zorunluluk içerisinde Sayın Cihaner Denizli'ye, CHP'ye emanet edilmiştir. Sayın Cihaner'in şahsına yönelik eleştiriler, doğru eleştiriler değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.