Eczacıbaşı'nın isteği üzerine TESEV'e üye oldum.

Eczacıbaşı'nın isteği üzerine TESEV'e üye oldum.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TESEV üyeliği hakkında kime açıklama yaptı, ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eczacıbaşı'nın isteği üzerine TESEV'e üye oldum. Üyeliğim sürüyor. Ancak vakfın çalışmalarına katılma imkanım olmadı" dedi.

Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın pazar günü köşesinde kaleme aldığı "Kılıçdaroğlu TESEV üyesidir" bilgisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nca da doğrulandı. CHP Genel Merkezi'nin bu bilgiyi önceki gün "Asparagas ve tamamen hayali" olarak nitelemesi ise bu açıklamanın ardından tepki çekti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, danışmanlarının kaleme aldığı "Haber asparagastır" bildirisini yazan kişilerin şimdi hangi açıklamayı yapacağı ise merak konusu oldu.

TESEV - CHP VE KILIÇDAROĞLU

CNN Türk'te salı gecesi yayımlanan Dört Bir Taraf adlı programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TESEV'e üyeliği ve CHP Genel Merkezi'nin bu bilgiyi yayımlayan Gerçek Gündem.com hakkında yayımladığı basın duyurusu tartışıldı.

Nazlı Ilıcak, Nagehan Alçı, Altan Öymen ve Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu programda güncel siyasi gelişmeler ele alındı. Programın son bölümünde ise Enver Aysever, pazar gününden beri Türkiye'nin tartıştığı konu hakkında Kılıçdaroğlu'yla konuştuğunu söyledi. Aysever, şunu söyledi:

KILIÇDAROĞLU: "TESEV ÜYESİYİM..."

"Sayın Kılıçdaroğlu ile konuştum. Kendisi TESEV'e Nejat Eczacıbaşı'nın isteği üzerine üye olduğunu ancak çalışmalarına zaman yokluğu yüzünden katılamadığını söyledi."

Aysever'in bu sözleri üzerine tartışma daha da alevlendi. Nazlı Ilıcak, "Böylece www.gercekgundem.com 'da Barış Yarkadaş'ın yazdığı bilginin doğru olduğu ortaya çıktı. O halde CHP siteye neden böyle bir tepki gösterdi, anlaşılabilir değil" ifadesini kullandı.

ALÇI: "KİMİN NE OKUYUP OKUMAYACAĞINA CHP Mİ KARAR VERECEK?"

Nagehan Alçı ise, "Barış Yarkadaş bu bilgiye ait belgeyi, Kılıçdaroğlu'nun TESEV'e üye olduğunu zaten köşesinde yayımladı. CHP'nin açıklaması kabul edilebilir değil. Gerçek Gündem'i okumayın diyorlar. Kimin ne okuyup ne okumayacağına CHP mi karar verecek?" tepkisini gösterdi. Alçı, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Temsilcisi Hakan Altınay'ın çok yakın dost olduklarını da belirterek "Bunda garip olan ne var, TESEV'e neden üye olamasın ki?" diye sordu.

Tartışmanın uzaması üzerine, Nazlı Ilıcak, perşembe gecesi saat 21.30'da yayımlanacak olan programda bu konuyu ele alacaklarını belirterek yayını kapattı.

MELİH AŞIK: TESEV'İ SAVUNUYOR MUSUNUZ?

Bu arada, Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık da bugünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu - TESEV" ilişkisini kaleme aldı. Aşık, "Gerçek Gündem sitesi, TESEV üyeliğine ilişkin belgeyi yayımladı. Bu belgeye rağmen 'Asparagas' diyerek geçiştiremezsiniz. TESEV'in hangi konulardaki görüşlerini benimsediğini açıklamalısınız" görüşünü kaleme aldı.

KEKEÇ: "BİZ KEMAL BEY'LE...''

Öte yandan, Kanal 24'te Nagehan Alçı ile Ahmet Kekeç'in sunduğu programda da CHP - TESEV ilişkisi ele alındı. Kekeç, "Kılıçdaroğlu, Yeni Demokrasi Hareketi'nde de yer almıştı. Ben de o hareketin içinde yer almıştım. Biz o zaman YDH'de yer alan Kemal Anadol ile Kemal Kılıçdaroğlu'na (YDH'nin İki Kemal'i) derdik" ifadesini kullandı.

MÜTERCİMLER'İN TESEV HAYRANLIĞI

Cem TV'de konuşan Erol Mütercimler ise Kılıçdaroğlu'nun TESEV üyeliğini masaya yatırdı. Mütercimler, "TESEV'in raporlarından CHP daha fazla faydalanmalı. Bunlar sonuçta görüştür, rapordur. Biz de TESEV kurulurken İshak Alaton'la konuştuk. Kendisi bazı projeleri TESEV'le yapabileceğimizi söyledi. Hatta Can Paker'le bizim yanımızda konuştu ve strateji üretimi üzerine söylediklerimizi aktardı" dedi.

BARANSU: CHP NEYİ YALANLIYOR Kİ?

Kanal A'da konuşan Siyaset Masası adlı programın sunucusu Mehmet Baransu ise "CHP'nin Gerçek Gündem'i suçlayan açıklaması kabul edilebilir gibi değil. Ortada belge var. Neyi yalanlıyorlar?" dedi. Baransu, "Bu belgeyi Gürsel Tekin'in verdiğini söyleyenler saçmalıyor. Tekin, neden kendisine yakın olan Gerçek Gündem'e versin ki. Tekin aptal mı? Hangi gazeteye verse o gazete yazardı. Gerçek Gündem'e neden versin? Bunu yazanlar saçmalıyorlar. Gürsel Tekin, Gerçek Gündem'de yer alan CHP haberleri ve yorumlarından zaten rahatsız oluyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum