Eğitim sistemini daha da geliştireceğiz!

Eğitim sistemini daha da geliştireceğiz!
Kanal 9’da canlı yayın Mertçe Söyleşilerde konuşan Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı Emrah Maşalacı, ‘Eğitim sistemini daha da geliştireceğiz’ dedi..

GENÇ ADAY MAŞALACI CANLI YAYINDA KONUŞTU:

 

  

AK Parti 3. bölge milletvekili aday adayı Emrah Maşalacı, Kanal 9'da yayınlanan Mertçe Söyleşiler programına konuk oldu. Mehmet Mert'in yönettiği programda Gazeteci Fatma Sarıbıyık da programa katılarak genç vekil adayına sorular yöneltti. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Emrah Maşalacı projelerini anlattı. Yerel ve genel siyaseti değerlendirdi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da telefonla yayına bağlanarak Emrah Maşalacı'ya destek verdi. Maşalacı programda yaptığı konuşmada "Asil insanların asaletini koruyup kendilerini temsil etmek için vekil olarak oraya gönderdikleri adam olmak istiyorum." dedi.

 

Eğitim sistemini geliştireceğiz

Genç aday adayı Emrah Maşalacı programda yaptığı konuşmada eğitimde dilin önemine vurgu yaptı. Projelerini tanıtan Maşalacı, "Partimiz gençliğe önem verdiğini seçilme yaşını düşüererek bunu gösterdi. Bu kadar cevval hareketli zeki genç kardeşlerimiz olmasına rağmen gençlerimizin gelişmesi adına yetersiz kalınıyor bu ülkede. Kapalı Çarşı'da bakıyoruz gençler 3-4 dili zorluyorlar satış yapabilmek için. İsteyince yapılabiliyor. Ama bizde öğrenim sistemi sanırım öğretmeye dayalı değil. Zorunlu eğitimin bu kadar uzun olduğu bir ülkede dil öğrenmeden mezun olmak ayıp. Bir çok projemiz var dillendirmek olmaz. Ama biri bu. Gençlerimizin üzerine çalışmak. Kafamızda buna benzer çok fazla proje var." dedi.

 

Gençliğin enerjisi ve azmi ile çalışacağız

"Bizler benim gibi kardeşlerimiz inanıyorum ki bölgenin sorunlarına hakim olacağız. Gençliğin verdiği bir enerji var azim var. 3. bölge büyük bir yelpaze. 13 ilçe içeriyor. Buralara koşmak, yerinde yakalamak, genç gözüyle yakalamak önemli. Bunu hedefliyorum. Meclise gidersek bunları merkezi hükümete taşımak için elimizden geleni yapacağız. Vatandaş olarak hissettiğimiz bir eksiklik var. Temsilcilerimize ulaşamıyoruz. Benim avantajım ben ilçede yaşıyorum. Lokantada vatandaşla konuşabilir yerinde hakim olabilirim. Sokakta karşılaşabilirim. Ama soruna yerinde müdahale edebilirim. Bana baban ağa değil sen nasıl vekil olacaksın diyorlar. Ben oraya tezgah açıp iş yapmaya gitmiyorum. Hizmet etmeye gidiyorum. Asil insanların asaletini koruyup kendilerini temsil etmek için vekil olarak oraya gönderdikleri adam olmak istiyorum. Bunun için babamın ağa olmasına lüzum yok."

 

Cezaevinin adı değişebilir

"Cezaevleri keşke hiç olmasa ve cezaevleri kapatılsa. Askerliğini cezaevinde yapmış biri olarak o havayı iyi biliyorum. Silivri Cezaevi adı hiç hoş değil. İstanbul'un sayfiyesi olarak nam salmış bir semti cezaevi ile andırmak doğru değil. Adı hep korundu bugüne kadar. Adının değiştirilmesi çok mümkün. Metris ilçe değildii, Sağmalcılar ilçe değildi. Silivri'de böyle olabilirdi. Şimdi ne yazık ki Silivri denilince cezaevi akla geliyor. Biz bunun değiştirilmesi adına sesimizi çıkarıtıyoruz. Biz bunun için hala dönülebileceğine inanıyoruz. Bunun çözümü çok kolay ve yapabiliriz. Bu konuda önemli gruplara da destek veriyorum. Sadece adının değişmesi Silivri'de cezaevinin unutulmasını sağlamayacak. Elbette Silivri'yi çok daha güzel yatırımlarla anmak isteriz ve bunun için çalışabiliriz. Yöre koşullarına uygun hayvanların getirilmesi ile bir hayvanat bahçesi yapılabilir. İstanbul da sadece Darıca var mesela. Yoğurdumuz var. Bunu da ön plana çıkartabiliriz."

 

Saray nasıl olur gösterdik

"İstanbul deprem hattında olan bir bölge. Bu binaların çoğu eski binalar. Bu binaların yenilenmesi gerekiyor. Yeni yapılan binalar buna uygun olması gerekiyor. Silivri bu anlamda bir nüfus kayması da yaşayacak. Silivri'de insanlar geldiği zaman sahile davet edilir. Sahilde sadece deniz var. Bundan keyif alıyoruz Ama sahilde görüntüyü bozan binalar var. Bunların düzenlenmesi de gerekiyor. Bu güzellikleri Silivri'ye sunmak zorundayız. 5 yıllık ktidara Silivri'de çok şey yapıldı. Yapılacak da çok şey vardı bunlar kaçırıldı 1.5 milyon insan gelmeden önce biz bunları yapmalıyız. Eskiden iki göz odada Adliye hizmet verirdi. Kapısında da Adliye Saray'ı yazardı. Gelen insan bir o yazıya bakar bir de binaya bakar gülerdi. Şimdi gelin görün sarayı. Sarayın nasıl olacağını gösterdik insanlara."

 

Sistem sorunlarını AK Parti onarıyor

"Hukuk sisteminde Sağlık sisteminde özlük sorunları vardı. Stajyer avukatlar tanınmıyordu. Şimdi baro tarafından stajyerde olsa sigortaları yapılıyor. Tanınıyor. Sağlık personelinde de aynı sorun vardı. O da çözülüyor. Çalışıyor AK Parti. Silivri'de Temizlik işleri ihalesi ile ilgili süreç yargı aşamasında onun üzerine çok fazla konuşmak doğru olmaz. Ama belirtmek isterim ki, taşeron bir firmaya bir işi yaptırıyorsanız %10 gibi bir kar alır. 4 trilyon gibi bir rakama tekabl eder. Neden belediyeler bu anlamda kendi sistemlerini kuramazlar. O kar payını da personele dağıtsalar belediye bu işi kendi bünyesinde yapsa çok daha güzel olmaz mı? Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Orada sistemle ilgili bir sorun var. İhale benim meselem değil. Sistemi tartışabiliriz."

 

Boğluca da esnaf sorunu çözülmeli

"Boğluca deresinde konut sahipleri metrekare olarak geniş bir alana sahip oldukları için aldıkları istimlak bedeli ile başka bir yerden daire alabiliyorlar. Ama dükkan sahipleri mağdur. Küçük netrekareli alanlarda iş yapıyorlar ev geçindiriyorlar. Burada ticaret yapan esnafı da mağdur etmemek gerekir. Bunun çözümüde kolay. İBB alır buy dükkan sahiplerini, onlara bir alan tahsis edilir, o alanda ticaret noktaları oluşturulur ve işletmelerinde aksama olmadan devam edebilmelerini sağlarsınız. Ben de orada dükkan sahibi olduğum için bu konuya daha hakimim. Ekonomik kriz konusunda ise eski sıkıntılar yaşanmıyor. Ülkede kriz dönemleri daha hafif atlatılabiliyor. Eskiden İMF ve Dünya bankası ile krizler yaşanıyordu. Esnaf dükkan kapatıyordu. Ama bugün işletmeciler krize dayalı dükkan kapatmıyorlar."

 

Her yere aday olmak doğru değil

"ÖSS'de 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Belediyecilikte de yanlışlar doğruları götürür. Kendi kapımızın önünü kendimiz süpürmedikçe yerel yönetim bize bu anlamda hizmet sunamaz. Belediye vatandaşın aynısıdır. Biz kimsek belediye de odur. Biz iyi olursak belediyede iyi olur. Bu anlayış insanların aklına yatarsa yerel yönetim noktasında önemli şeyler yapılır. Ben yerel yöneticiliğe aday olmayacağım. Öyle bir hedefim var. Boş bulduğum her koltuğa aday olmam. Böyle bir portföy var. Ben o portföyün parçası olmayacağım. Heryere aday olmak doğru değil."

 

Bizlere şans verilmesi gerekiyor

"Biz seçilirsek ne yapacağımızdan bahsettik. Bundan sonra Silivrimize önemli bir görev düşüyor. Listelerinizde gördüğünüz siyasi partilere şimdiden sesinizi yükseltin ki o partiler bizleri görebilsin. Sadece ben değil, Tülay ablamız, Yetkin abimiz var. Çok kıymetli aday adaylarımız var. Seçmen bu anlamda bizi partiye göstermeli. O siyasi partiler bizi ancak öyle görebilir. Birilerinin bize şans vermesi lazım. Bu birileri önce parti yöneticileridir. Ama onların bize şans vermesi için arkamızda insanların olması lazım ki genç arkadaşları oralarda görebilelim."

 

Karakaş "Emrah Maşalacı siyasete derin izler bırakacak"

Programa telefonla bağlanan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da genç vekil adayını desteklediklerini açıkladı. Emrah Maşalacı'nın siyasette olması gereken bir yüz olduğunu ifade eden Karakaş "Emrah kardeşime başarılar diliyorum. Bizim gözde kardeşlerimizi ekranlarınıza taşıyorsunuz. Silivri adına sizlere de teşekkür ederiz. Maşalacı ailesi Silivri'de renkli, siyasette hareketli bir ailedir. Emrah Maşalacı bu ailenin ikinci kuşağı ve siyaseten derin izler bırakacağına inanıyorum. Başbakanımızın gençlerle ilgili önemli projeleri var ve Emrah Maalacı bu anlamda o şablona oturan bir isim. Bu nedenle partimizde kendisini görmekten mutluluk duyuyoruz. Sorumluluklarının farkında bir kardeşimiz. Bu yola çıkarken benimle de istişare etti. Hemen aday adayı olmasını istedim. Emrah kardeşimizin kendisini çok iyi yetiştirdiğine de inanıyorum. Uzun bir süre Emrah Maşalacı siyasette Silivri'de adından çok bahsettirecek. Babası Ahmet Maşalacı yıllarca siyaset yapmış bir isim ve çok başarılı renkli bir soluktu. Adından çok bahsettirmeyi başardı. Önemli izler bıraktı. Biz Emrah Maşalacı ile de önemli hizmetlere imza atacağımıza inanıyoruz. 7 aday adayımız var ve her biri birbirinden değerli isimler. Emrah onlardan bir tanesi. Emrah kardeşimizi de mecliste görmek isteriz. Silivri'de oldukça sevilen birisi. Bizim kanaatimiz olumlu inşallah önü açık olur. Milletvekilliğinden öte bakanlık kadrolarında da görebiliriz. Bu anlamda kendisine başarılar diliyorum." dedi.

 

Haberin Devamı yarın gazetemizde

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.