EMEK VE KADIN

EMEK VE KADIN
Emek ve Kadın haftası kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyeleri ile birlikte maden ocağına indi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesine bağlı eksi 560 koduna inen heyet, yüzlerce metre

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyeleri  Zonguldak’ta  7 Ocak 2013 de  Kozlu maden ocağında  iş kazasında  yaşamını yitiren maden şehitlerimizden  Yüksel  Koca ve Ahmet Şeker'in ailelerine  taziye ziyaretinde bulundu.
ANA-dolu yollarında 7 ayda 7 bölge çalışmasının batı Karadeniz ayağı olan Zonguldak’ta 25 Nisan – 4 Mayıs EMEK VE KADIN haftası kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri  İlkay BUDAK, Düriye TAŞ, Fatma KÖSE, Ayfer CÖMERT, İlknur SAVCI  ile  birlikte maden ocağına indi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesine bağlı eksi 560 koduna inen heyet, yüzlerce metre yürüyerek kömür üretimi yapılan arına giderek madencilerin   çalışma koşullarını yerinde gördüler.
Madencilerle sohbet ederek kömür üretimi ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunlarını dinleyen CHP’li kadınlar yanlarında getirdikleri erzaklardan  kurulan sofra da akşam yemeğini  yeraltında madencilerle birlikte yediler.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan,1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’na katılmak üzere Zonguldak’a geldiklerini, maden ocağına inerek emekçilerin çalışma koşullarını yerinde gördüklerini dile getirdi.
Kafese binerek eksi 560 koduna inen CHP’li Dokuzcan, “Madencilerimizin çalışma koşullarının çok ağır olduğunu biliyorduk. Bu zorluğu yerin yüzlerce metre altına inerek bir kez daha gördük. Emek en yüce değerdir. İnsan hayatının önemli olduğunu düşünüyoruz. Orada çalışan madencilerimizin koşullarına bizzat onların yanında tanık olduk ve aşımızı onlarla paylaştık. Yarın 1 Mayıs emekçi madencilerimizle hep birlikte alanlarda olacağız. Yaşasın 1 Mayıs Emekçilerin Bayramı” dedi.
Maden ocağına bugüne kadar birçok siyasetçinin indiği ancak ilk kez CHP’li kadınların kömür üretimi yapılan arına kadar gittiği öğrenildi. 

YÜZ KARASI DEĞİL,

KÖMÜR KARASI,

BÖYLE KAZANILIR,

EKMEK PARASI…


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.