Erbakan'ın ardından çatı arayışı

Erbakan'ın ardından çatı arayışı
Milli Görüşün lideri Necmettin Erbakan, SP, DP, TP ve BBP arasında öngörülen seçim ittifakının 'çatı'sını belirleyemeden hayata veda etti. İttifakın 'çatı'sı konusunda henüz uzlaşma sağlamazken, Demokrat Parti, 28 Şubat sürecini hatırlatarak, 'sıra bizde'

Milli Görüşün lideri Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından gözler, Erbakan’ın ölmeden önce hayata geçirmek istediği ittifak projesine çevrildi. SP, DP, TP ve BBP arasında öngörülen seçim ittifakında, taraflar ittifakın “çatı”sı konusunda henüz uzlaşma sağlamış değil. Çatının kendi partisi olmasını isteyen taraflardan Saadet Partisi(SP) geçen seçimlerde alınan oy oranını öne sürerken, Demokrat Parti(DP) ise 28 Şubat sürecini hatırlatarak “sıra bizde” diyor.

DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal ANKA’ya yaptığı açıklamada, vefat etmeseydi Erbakan ile 28 Şubat Pazartesi günü ittifak konusunda artık protokol aşamasına geçilmesi yönünde bir araya gelecekleri kaydetti. Bu görüşmede ittifakın çatısının da belirleneceğini ifade eden Çilsal, “İttifakın çatısının Saadet Partisi ya da Demokrat Parti olması konusunda karar verilecekti, Hocayla da bunu görüşecektik” dedi.

-"SIRA BİZDE"

Çilsal, Refahyol Hükümeti’nde Başbakanlık dönemi kendilerine (Doğru Yol Partisi) geldiğinde hükümetin yıkıldığını belirterek, şimdi sıranın kendilerinde olduğunu söyledi. Bu nedenle çatının Demokrat Parti olması gerektiğini belirten Çilsal, “28 Şubat’ın ayırdığı bir hükümet modelinin, 28 Şubat’ın 14. yıldönümünde devrettiklerini düşünün. Bu da bir tevafuk. Sıra bizde, buna anlayış göstereceklerine inanıyoruz. ‘RefahYol’ dönemi yaşandı, ‘YolRefah’ dönemindeydi sıra 28 Şubat süreci yaşandı. Kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

-“TÜRKİYE DEMOKRAT BİRLİK VE SAADET PARTİSİ”-

Çatı konusunda henüz uzlaşma sağlanamazken, ittifaka sonradan ‘eklenen’ BBP’nin de çatı konusunda kendisini öne sürdüğü biliniyor. BBP Lideri Yalçın Topçu, partisinin “hiç denenmemiş bir parti” olduğunu hatırlatırken, seçmenin bu nedenle BBP’yi tercih edeceğini savunuyor.

Çilsal, tarafların kendi partilerinin çatı olmasını istediğini belirterek, görüşmelerinde bu konun espriye de neden olduğunu anlattı. Çilsal, “Görüşmelerde ‘o zaman seçimlere ‘Türkiye Demokrat Birlik ve Saadet Partisi’ olarak girelim’ diye espri yapıldı.  Ancak tabi burada fedakarlık yapılması gerekir” diye konuştu.

-ŞENER DAHA ILIMLI

Bu konuda en ılımlı yaklaşan isim ise Türkiye Partisi(TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener olduğunu belirtiliyor.

Çilsal, Türkiye Partisi’nin bu konuda daha yapıcı davrandığını kaydederek, Türkiye Partisi ile görüşmelerinde, “biz bu işin olmasını istiyoruz” görüşünü paylaştıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.