Erdoğan rapor istedi

Erdoğan rapor istedi
Erdoğan, CHP ve BDP’nin ‘yemin etmeme’ kararlarıyla ortaya çıkan kriz hakkında ‘hukuki inceleme talimatı’ verdi

Tutuklu milletvekilleriyle ilgili boykot kararı alan BDP ve TBMMye gelip yemin etmemeyi tartışan CHPde gözler iktidar partisine çevrildi. AKP yönetimi, tutuklu milletvekilleriyle ilgili kararlara yapılan itirazları da dikkate alarak konunun yargı sürecinin tamamlanmasını bekleme tutumuna girdi. Ancak özellikle CHP ve BDPden bugünkü yemin törenine kadar AKPden sorunun çözümüne ilişkin olumlu bir mesaj beklendiği açıklamaları üzerine Başbakan Erdoğan kurmaylarını görevlendirdi. Erdoğan, tutuklu milletvekilleriyle ilgili durum, yasal ve anayasal çözüm alternatifleri ile CHP ve BDPnin boykot ve yemin etmeme eylemlilikleriyle girilecek sürecin hukuki boyutlarıyla ilgili rapor istedi.

Grup toplanıyor

AKP yönetimi, perşembe günü yeni dönemin ilk toplantısını AKP genel merkezinde gerçekleştirecek. AKPnin ilk grup toplantısında Erdoğanın yeni seçilen milletvekillerine, yeni dönemdeki politikalarla ilgili bir çerçeve çizmesi ve partinin öncelikleri ve yol haritası hakkında bilgilendirmesi bekleniyor. İlk grup toplantısı, bugünkü yemin töreninden sonra TBMM başkan adaylığına başvurular için başlayacak 5 günlük süre içine denk gelmesi açısından da önem taşıyor. Erdoğanın perşembe günkü toplantıda partinin TBMM başkan adayı konusunda milletvekillerine bir isimlendirme yapması beklenmiyor.

AKP kulislerinde TBMM Başkanlığı için yine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç isimleri konuşuluyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Hayati Yazıcının da şansları olabileceği belirtiliyor.

TBMM Başkanlığına seçilecek AKPlinin siyasi kimliği, AKPnin yeni anayasa ve geneli ilgilendiren konularda muhalefetle uzlaşmayı mı yoksa ben bildiğimi okurumyöntemini mi tercih edeceği konusunda ilk işaret olacak.

Cuma hükümet

AKPdeki taslak takvime göre yemin töreninin ardından bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Başbakan Tayyip Erdoğanı yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesi öngörülüyor. Görevlendirmenin ardından Erdoğanın cuma günü yeni kabine listesini Köşke vermesi ve onayla 61. hükümetin kurulması bekleniyor. Bu durumda gelecek hafta da güvenoylamasının yapılabileceği belirtiliyor.

AKPnin taslak programına göre, TBMMnin 14 Temmuzdan itibaren tatile girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.