Erdoğan'dan 'bedelli' cevabı

Erdoğan'dan 'bedelli' cevabı
Başbakan Erdoğan, 'Bedelli askerlik' ile ilgili olarak...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya ve Tataristan’a gerçekleştirdiği ziyaret dönüşü, Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan, ana muhalefet partisinin ‘bedelli askerlik projesi’ ile ilgili bir soruyu cevaplarken, “Siz, ‘proje’ diye bir ifade kullandınız da, bunun neresi proje yahu, böyle proje mi olur?! Böyle ayaküstü yolda giderken proje açıklanır mı?” dedi ve gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını söyledi.

‘ÇILGIN PROJE’
Rusya’da ve Tataristan’da gerçekleştirdiği temas ve faaliyetleri anlatan Başbakan Erdoğan, kendisinin ‘Çılgın Proje’siyle ilgili olarak, bunun 82’nci bir ‘Medeniyetler Şehri’ olabileceği yönünde basında haberler olduğunun hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi:

“ŞİMDİ BUNU AÇIKLARSAM O GÜNÜN HİÇBİR ANLAMI KALMAZ”
“Şimdi beni de heyecanlandırıyorsunuz. Yani demek ki süreç iyi işliyor, inşallah adayların açıklanmasından sonra, biz, 12 yıllık bir süreci kapsayacak seçim beyannamesini açıklayacağız. Ben o zaman şimdi bunu açıklarsam o günün hiçbir anlamı kalmaz, o günü çok daha güçlü kılmak için, çok şeyleri inşallah o gün sizlere takdim edeceğiz.”

“CHP’NİN KURTULAMADIĞI ALIŞKANLIKLAR VAR”
CHP’nin, ‘Yüksek yargı’ ile ilgili düzenlemeyi, iptal istemiyle bugün Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünün hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, açıklama sırasında yanında oturan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’ten bilgi aldı ve Çiçek’in, bu konu ile ilgili olarak bugün değerlendirme yaptığını hatırlatıp, “Şunu bir defa tekrar vurgulamam lazım; biz, yasalara uygun olarak her türlü adımı atıyoruz. Yüksek yargı ile ilgili yapmış olduğumuz düzenleme de tamamıyla yasalara uygundur. Yasalara uygun olmanın yanında tabi, Anayasa’ya uygundur. Fakat CHP’nin tabi kurtulamadığı alışkanlıklar var. Bu yine bu alışkanlıkların bir tezahürüdür. Bu ara herhalde ara vermek durumunda kalmıştı, bu yeniden şu anda doğmuştur. Yapılan iş budur. Ve ben buradan temenni ediyorum ki, attığımız adımlar istikametinde bir netice alacağız.”

CHP’NİN ‘BEDELLİ ASKERLİK’ TEKLİFİ
Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisinin ‘bedelli askerlik projesi’ ile ilgili bir soruyu cevaplarken ise şöyle konuştu:

“BUNUN NERESİ PROJE YAHU”
“Siz, ‘proje’ diye bir ifade kullandınız da, bunun neresi proje yahu, böyle proje mi olur?! Böyle ayaküstü yolda giderken proje açıklanır mı? Bu kiminle oturulmuş, ne konuşulmuş, ne yapılmış? Bir defa sokakta bakıyorsunuz birileri bir şeyler söylüyor, ‘Bedelli askerlik gelecek mi, gelmeyecek mi; bedelli askerlik olur mu olmaz mı?’ Bu ne getirir, ne götürür, şu anda halkımızın bu noktadaki tavrı nedir, ne değildir! Bu ülkede parası olan var, parası olmayan var; e şimdi siz kalkıp da parası olana bedelli askerlik ‘Buyur kullan’ diyeceksin, e parası olmayan, ‘O da gitsin askerliğini yapsın’ diyeceksin. Bunu adalet terazisine oturtmak durumundasınız. Eğer bu o kadar rahat bir şey olsaydı, benim vatandaşımın, halkımın belli bir kesimini mağdur etmeyeceğini biz bilseydik, biz buna inansaydık biz bunu bugüne kadar çoktan hallederdik, hiç bunu bugüne kadar bekletmezdik.”

“BUNLAR, AYAKTA, YOLDA GİDERKEN YAPILACAK İŞLER DEĞİL”
“Nasıl ki biz polisimizin askerlikle ilgili, gerçekten haklı talebini masaya getirdik ve yıllarca çözülmeyen böyle bir sorunu, gayet güzel, silahlı kuvvetlerimizle oturarak, konuşarak mutabakat içerisinde bunu da çözdük,” diyen Başbakan Erdoğan, bu tür işlerin, ‘ayakta, yolda giderken’ yapılacak işler olmadığını söyledi ve ülkenin mevcut durumunun değerlendirilerek yapılmış olduğuna dikkati çekti. Erdoğan şunları ekledi:

“GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR DURUM YOK”
“Fakat görüyorum ki ana muhalefet partisi, ‘Bir şey yapabildim’ diyebilmek için bu tür adımları attığını göstermek için her an bu tür açıklamaları yapıyorlar, bizim şu an gündemimizde böyle bir durum yok. ”

“GEREKİRSE SEÇİMDEN SONRA ÜZERİNDE DURULUR VE HALK KARAR VERİR”
Başbakan Erdoğan, böyle bir konu üzerinde durulacaksa, bunun, seçimden sonra olacağını belirtti ve o zaman gerekirse, referanduma gidilebileceğini ve halkın kararına bırakılacağını söyledi. Erdoğan, “Ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına Tayyip Erdoğan olarak giremem,” dedi.

“KİMSE SICAK BAKMIYOR”
Kiminle görüştüyse, bu konuya sıcak bakmadıklarını söyleyen Başbakan, ‘yola çıkarken kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olarak’ yola çıktıklarını ifade etti ve bu nedenle de, bu tür durumlarda bu kesimlere sormaları ve ona göre adım atmaları gereğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.