“Eşantiyon belediyeciliği yapılıyor”

“Eşantiyon belediyeciliği yapılıyor”
Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte basının karşısına çıktı. Toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın çalışmalarını sert bir dille eleştiren karakaş, Silivri’de Eşantiyon belediyeciliği
“4 Trilyon faiz demek, her sen bir belediye binasının yok olması demek”

Silivri Belediyesinin faiz batağında olduğunu ileri süren AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş; “Silivri Belediyesine kiralar ödenmiyor. Belediye Gıda Bankası ise övünürken kendi personelinin giyim ve ikramiyelerini vermiyor. 4 trilyon faiz demek her sene bir belediye binasının yok olması, her sene bir köprünün yok olması, her sene bir okulun gitmesi demektir. “Ben belediye binası yapmaz çadır kurar orda oturur ama Kültür Merkezini yapardım” diyen bir belediye başkanı var. Belediye başkanı bugün 4 trilyon ödediği faizle bir kültür evi yapabilirdi. Sadece panolarını astı yerinde yeller esiyor. İller bankasından kredi alma noktasında hamleleri ile uğraş vermeye çalışıyor. Hem de 4 sene sonunda” dedi.

Satılan arazilerin parası nereye gitti?

Belediye tarafından yapılan yol çalışmalarını da sert bir dille eleştiren Karakaş; “Ben olsam Prestijli yol adı altında çakma yollar yapmazdım.  32 trilyonla aslanlar gibi kültür merkezi yapardım. O dönem bizim önceliğimiz belediye binası idi. Kendisi bana 25 trilyon diyor arazi satışlarını. Silivri’de en fazla arazi satışı yapan belediye başkanı olarak tarihe geçti. “Ben satmasam devlet satacak alacaklılar benim üzerimde” diyordu. Devlete olan borçlar katlanarak büyüyor. Bu arazi satışlarıyla hangi devlet borçlarını kapatacaksa kaç paralık devlet borcu ödedin? Hani nerede? Samimi ise çıkar tek tek arazi satışlarını açıklar. Ne kadar devlete ödediğini de söyler. Nasrettin hoca hikâyesi gibi “kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede? Bu paralar nereye kullanıldı?” dedi.

Karakaş, Kılıçdaroğlu’na mektup yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı şikayet etmek için mektup gönderdiğini söyleyen Karakaş; “Benim içimi en çok acıtan siyasi edepsizlik olarak gördüğüm Değirmenköy CHP Teşkilat  binasının kirasını bile ödeyemediği. Bunun hiçbir yerde örneği yok. 4 yıldır burası kira vermeyecek sen tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem diyeceksin. Şikayet edeceğim demiştim ve ettim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na iadeli taahhütlü bir mektup yolladım. Yine söylüyorum; ödeyemiyorlarsa biz ödeyelim” dedi.

Boğluca Deresi etrafına da yerel AVM’ler mi yapacak?

Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ınboğluca deresi etrafına koyduğu teşekkür afişlerini eleştiren Karakaş; “Boğluca Deresi kenarında Belediye başkanının teşekkür ilanları var. Ben de neden bu kadar teşekkür ediyor diye şaşırdım. Önce Boğluca Deresi çalışmaları için İBB Başkanımız Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürüne teşekkür etmiş.  Bu ıslahın İSKİ genel müdürüyle bir alakası yok ki? Neden teşekkür ediyorsun? Bu projeyi engelleyenin CHP olduğunu herkes biliyor. Ama Belediye Başkanı bu proje doğru bir proje dedi ve arkasındayım dedi. Bu alan kimin İBB’nin. Buraya yerelAVM’ler yapmak için mi bekliyor” dedi.

Silivri’nin eziyet çektiğini hep birlikte gördük

Boğluca Deresi Islah Çalışmaları kapsamında Yıldız Butik’in bulunduğu binanın da yıkılacağını söyleyen Karakş; “Tarihi köprüye baskı kuran sıkıntı yaratan bu binadan Silivri kurtulacak ve bizler gün batımını izleyeceğiz. Yan yoldaki çalışmalar da 19 Mayıs’a yetişecek. Tarihi köprü ile ilgili de bir şey asmış hiç asmasına gerek yok. Ben ayın 19’una kadar açık kalsın derken hem kaymakamımızla verdiğimiz önergeyle şunu söylemek istemiştim. Tabiî ki bir belediye başkanına teknik rapor gidebilir. Ama mecliste de söylediğimiz gibi sizin yönlendirdiğiniz köprünün analizi var mı? Çakma bir yürüyüş yolu yapıldı. Derme çatma bir demir koydun insanları orada yürütüyorsun. Hep birlikte Silivri’nin eziyet çektiğini gördük.  Kiptaş 1’in önündeki köprünün de ayakları konuldu. Ay sonun da eskisinden daha sağlam olarak hizmet verecek” dedi.

Belediye Başkanı tarihe saygılı olsun

“Tarihi Piri Mehmet Paşa Camiinin restarasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karakaş;Piri Mehmet Paşa Camiinin restore çalışmaları devam ediyor. Cami tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir restore çalışması yapılıyor. Diğer çalışmaların bilinçsiz bir şekilde yapıldığını gördüm. Orijinal taşları gördüğümde de çok etkilendiğimizi söylemek istiyorum. Aslın uygun olarak 1,5 sene sonra sona erdireceğiz. Aynı şekilde 32 köprünün e bir projeyle çalışmalarına başlanacak. Dükkânları kaldıracağım diye nara atan belediye başkanı tarihe saygılı olsun. Tarih okumuş biri olarak caminin çevresini peşkeş çekmekle olmaz. Bu yanlış karardan geri adım atsın”dedi.

Bu yollarla prestijimizi kaybettik

Silivri Belediyesi tarafından sahilin girişine konulan yoğurtçu heykelini eleştiren karakaş; “İnsanlar Kim bu kapçık ağızlı diyorlar? Trakya insanının burnu büyük olmaz. Bana o parayı versin ben burada poz veririm diyenler oluyor. Sahile yapılan pirestijli yollar çöktü bozuldu. Gece yarısı tamirat yapıyorlar. Bu yanlış bir imalat prestijlibir imalat değil. Bir yıl var. Geri adım atsın. Müteahhide parasını ödeme, bunun takipçisiyiz. Yanlış yapan insana Silivri’de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirme. Bu yollarla prestijimizi kaybettik” dedi.

Silivri Stadı onarılacak. 5 yeni okul yapılacak

Silivri Stadının onarılması için ihale sürecinin tamamlandığını söyleyen Karakaş; “Bu ayın 8’inde Silivri stadımızın ihalesi gerçekleştirildi. Kapalı spor salonumuz onarılacak. Haziran ayında çalışmalar başlayacak. Bu çalışma elzem olan çalışmalarımızdan bir tanesiydi. Bu çalışma tam 1 Milyon TL’lik bir çalışma. Yine yatırım projelerimizin arasında Silivri’mize 5 tane yeni okul yapılacak.” dedi.

Belediye Başkanı yalan atıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı yalancılıkla suçlayan Karakaş; “Belediyede Kara Mustafa Sokak ile ilgili “Evrak bana gelmedi” dedi. Çöp ihalesinde içeriğini görmedik. Sallanan bir evraktı. Bu işin ne kadar doğru olmadığını da görmüş olduk. O kadar fazla yalan atıyor ki. Kimse de uyarmadığı için. “İnsanlara uyarmazsanız zaman bunu marifet sanır” diye bir atasözü var. Kara Mustafa Caddesi ile ilgili evrak bize gelmedi demesi yalancılıktır. Bu evrak UKAME’den geliyor. Başkan yardımcısı kendi imzasıyla bu kâğıt ile ilgili bir soru bile soruyor. Ama hazır cevabım diye yalana başvurması çok kötü” dedi.

Kediyle fare iş tutuyor

Silivri Belediyesine ait SİLKEN’ in 1 Milyon Dolar borcu olduğunu söyleyen Karakaş; “SİLKENT başlığını açıyorum. Çok kötü yönetiliyor. Bir arka bahçe halinde geldi. 1 milyon dolara yakın borçlu hale geldi. Uncular yalvarılacak bir duruma geldi. Silkentin son durumunu kamuoyuna açıklasın. Orda kedinin siyah veya beyaz olması fare yakalamasına engel değil diyor ya. Kediler farelerle iş tutuyor. Dönme dolaplar dönüyor. Bu zarar nerden geliyor”dedi.

Bu planı ona yedirmeyeceğiz

Silivri’nin 1/5000’lik planlarıyla ilgili bilgi veren Karakaş; “5000’lik Nazım İmar Planları oy birliği ile geçti. Çünkü bunların itirazlarının değerlendirme aşaması kamuoyundaki beklentiler nelerdir diye çeşitli toplantılar yaptık. İnsanların beklentilerini dile getirecek son uçlar için çalıştık. Toplantılar maniple edildi. İstediğimiz sonucu alamadık. Biz arkadaşlarla bir de bunu belediye gündeminde değerlendirelim dedik. İtiraz sürecinin bitmesi demek artık hiçbirşey konuşulmayacak diye bir şey değildir. Bununla ilgili konuşarak masumane bir önerge verdik. Kamuoyunu nasıl yanılttıklarını, sıkıntılar olduğunu, kanağının belediye olduğunu yüzüne karşı konuşacaktık. Ben meclis huzurunda kendisine haddini bildirecektim. Kör savaşı olmaz. Belediye başkanı ucuz siyaset yapmak kaydıyla hem planı kötülediler, hem de çeşitli söylemlerle arazilerin katma değerlerini düşürdüler. Madem kötü bir plan çıkacaktı neden bu insanlara bilgi vermedin? Burada siyasi bir hesap var, kurnazlık var. Biz ona bunu yedirmeyeceğiz.

Mahfolan tek anlayış CHP ve belediye başkandır

İBB Meclisinin 70. gündem maddesinde çarşı merkezi Atatürk Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, İnönü Caddesi planlama müdürlüğü tarafından itirazlar uygun görüldü diyen Karkaş; “5 kat olmak kaydıyla plan teklifi yapıldı. Gündeme geldi. Biz sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Selimpaşa’ya ilgili de bir itirazımız vardı ama o yetişmedi. Orda da merkezde hatalarımız var kabul ediyoruz. Oyumuz namustur. Kanal geçme ihtimali olan Kocadere ve etrafındaki alanlarla ilgili İSKİ’ye taşkın alanlarının daraltılmasıyla ilgili yazışmalarımızı yaptık. Belediye başkanı yeşil alanda kaldı mahfoldu diyor ya hepsi boşa çıkacak. Mahfolan tek anlayış CHP ve belediye başkandır. Onlar planı iptal ettirmek istiyorlar çünkü. “10.000 itiraz dilekçesi getirin itiraz ettireceğim” mantığıyla hareket ediyorlar”dedi.

İBB’nin Silivri’ye hizmet etmeye devam ediyor

İBB tarafından Silivri’ye Yüz Bin Ton asfalt yatırımı geleceğini söyleyen Karkaş, İBB tarafından“Değirmenköy’de toprak ıslahı çalışmalarının da başladığını söyledi. Silivri’ de doğalgaz çalışmalarının devam ettiğine de dikkat çeken Karakaş; “ Silivri’de 73.000 doğalgaz abonesi var. Küçük Kılıçlı, Büyük Kılıçlı, Seymen Köylerinde de doğalgaz çalışmaları başlayacak. Hedefimiz yerel seçimlerde bir karış yerin bile doğalgazsız kalmaması” dedi. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın sahil ve Çevre Düzenlemeleri kapsamında yaptığı çalışmaları kimseden izin almadan kendi kafasına göre yaptığının söyleyen Karakaş;

Burası Petegonya Cumhuriyeti değil

“Karakaş; “Balıkçı barınakları, küpeşte mendirekleri, balıkçı lokantaları yetkililerden izin almadan yaptığı, iki üç oy nasıl fazla alırım mantığıyla hareket etmesidir. 32 köprünün orda düzenleme yapıyorsunuz, konutlar bölgesinde düzenleme yapıyorsunuz. Burası Petegonya Cumhuriyeti değil ki. Kiralamasını yap bedelini öde tamam. Ama kafasına göre hareket edemez. Boşnak bahçenin oraya bir tane büfe yapmayacaktı. Ama bir tane değil birkaç tane yapıldı. Siyasetten bizle alakası yok. Milli Emlak’a ait olan yerlerde, hazine yerlerinde kafasına göre çalışması anlaşılır gibi değil. Bu saatten sonra yeni yapılacak büfelerle ilgili takipçi olacağız”dedi.

Silivri’de tarihi rekorla seçimleri alacağız.

Toplantı sonunda Silivri ile ilgili önemli projelerin olduğunu söyleyen Karakaş; Yeni belediye binasını ve yeni kamu binaları çiziliyor. Biz Silivri’yi yeniden inşa edeceğiz. Silivri için çok güzel projelerimiz var. Ve Silivri’de tarihi rekorla seçimleri alacağız.” dedi.

HABER/ FATMA SARIBIYIK   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.