ESKİ KAYMAKAM CHP’DE!

ESKİ KAYMAKAM CHP’DE!
Büyükçekmece eski kaymakamlarından Hayrettin Altunok Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu. Altunok 2007 Genel Seçimleri’nde Demokrat Parti’den Adana milletvekili adayı olmuştu.


DP’DEN CHP’YE

 Büyükçekmece’de 2002-2007 yılları arasında kaymakamlık yapan ve daha sonra Zonguldak Vali Yardımcısı olarak atanan Hayrettin Altunok kısa süre bu görevde bulunduktan sonra istifa ederek 2007 genel seçimlerinde Demokrat Parti’den Adana Milletvekili adayı olmuştu. Geçtiğimiz günlerde CHP tüzüğüne göre 12. Maddeden üyeliği onaylanan Hayrettin Altunok’un 31 Mart 2012 ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olacağı konuşuluyor.

 ADAY DEĞİLİM

 CHP’ye üyeliği konusunda HABERDAR’a açıklama yapan Hayrettin Altunok ‘CHP gibi Türkiye’nin çok saygın bir partisine üye olmaktan dolayı şeref duymaktayım. CHP Büyükçekmece İlçe Başkan adaylığıma gelince. Benim öyle bir talebim yok. Ancak parti tabanından böyle bir talep gelirse o zaman oturur düşünür ve karar veririm.’ Dedi.

 12. MADDE NE DİYOR?

 CHP tüzüğü madde 12:

- Başka partilerde TBMM üyeliği, merkez karar yönetim kurulları ile merkez disiplin organları başkanlığı ve üyeliği, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclis üyeliği yapmış ve yapmakta olanlardan.

-Yasal engeli nedeni ile partiye yazılamamış olanlardan, Genel Başkanca üyeliği önerilen; parti yararı açısından gerekli gördüklerinin doğrudan asil üyeliğe yazılmasına karar verebilir. MYK bu yetkisini il yönetim kurulları önerisine göre, ya da ilçe ve il yönetim kurullarının görüşünü de alarak doğrudan kullanır. Bu durumda başvuru belgeleri, üye yazım bürosu ile il ve ilçe başkanlıklarına gönderilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.