FLAŞ FLAŞ FLAŞ!

FLAŞ FLAŞ FLAŞ!
CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI ZÜHAL SAMLI GÖREVDEN ALINDI!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı'nın görevden alındığı yönündeki iddiaları doğruladı.

Matkap, Kanal A spikerinin "Zuhal Samlı'nın görevden alındığı söyleniyor? Görevden alınmasında kurultay önergesine imza atması mı etkili oldu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Kadın Kolları Başkanımızın görevden alınmasında kurultay önergesine imza atmasının bir payı yok. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yeniden düzenlenecek. Zuhal Hanım zaten şu an Parti Meclisi Üyesi. Çalışmalarına PM'de de devam ediyor."

CHP'li Matkap'ın bu sözleriyle birlikte "Samlı'nın görevden alınıp alınmadığına ilişkin spekülasyonlar" da sona erdi.

Öte yandan, Samlı'nın 20 Aralık'taki MYK toplantısında görevden alındığı, ancak bu bilginin kamuoyuyla paylaşılmadığı bildirildi. İddiaya göre, Samlı'nın görevden alınmasını isteyen Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, isteğini MYK'ya da kabul ettirdi. Samlı'ya ise "Görevden alınacaksın, istifa edersen daha iyi olur" denildi. Samlı ise "Görevden aldıysanız gereğini yapın, ben istifa etmem" karşılığını verdi.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zuhal Hanım'la bir de ben görüşeyim, görevden alıp almayacağımızı o zaman değerlendiririz" dedi. Ancak geride kalan bir hafta içinde değişen herhangi bir şey olmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, bugün Kanal A'da katıldığı canlı yayında Zuhal Samlı'nın görevden alındığını açıkladı. Samlı'nın görevden alınmasıyla birlikte Kadın Kolları MYK'sı da düşmüş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.