Gavurdağı ötesi Kuzey Kürdistan

Gavurdağı ötesi Kuzey Kürdistan
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Sivas-Gavurdağı ötesine gidemezler” sözüne sert yanıt verdi

Bahçeli, “Neden Sivas ötesi diye ısrar ediyor. Sonra bir baktık ki Kuzey Irak’ta dört parçalı Büyük Kürdistan’ın Türkiye bölümünde Sivas-Gavurdağı ötesi Kuzey Kürdistan olarak gözüküyor” dedi. Bahçeli, Bolu ve Düzce’de özetle şunları söyledi:

Tokat atana özgürlük

 “Hakkâri yanıyor, Yüksekova’da yaşanmıyor, İstanbul’da her sokakta molotofkokteyli atılıyor. Başbakan yok, Cumhurbaşkanı kayıtsız, Vali ortada gözükmüyor. Kala kala emniyet güçleri kalmış. Kafaları bir bez parçasıyla sarılmış teröristlerle sabaha kadara boğuşuyorlar. Sonra da kalkıyorsunuz ileri demokrasiden, özgürlüklerden bahsediyorsunuz. Polise tokat atan bir kişiyi Meclis’e getirmek mi özgürlük?

BM müdahale ederse

Bir kardeş kavgası başladı. Başbakan da ikide bir Sivas-Gavurdağı hattından bahsediyor. BM, ‘Demek ki bu ülkenin şurası şudur’ diyerek, NATO güçleriyle Türkiye’ye bir müdahale hakkını karar altına alırlarsa ne olacak bu ülkenin hali? Barış Gücü diye 27 emperyalist unsurun Irak’ı işgali gibi Türkiye’nin işgaline de müsaade edeceğiz. AKP’liler size söylüyorum, bu vebali taşımayın. AKP’yi üçüncü defa iktidar yapmak, Türkiye’yi karanlığa gömmek demektir. Çatışmalar artabilir. O zaman partiniz iktidar olsa da bir anlam ifade etmez. İşte görüyorsunuz Suriye’yi, Libya’yı, Mısırı, Yemeni. Bunlar yanınızda olanlar.

Çözenin elini öperim

Yapılan araştırmalarda 6 milyona yakın işsiz var. Her sene 800 bine yakın insanımız iş talebinde bulunuyor. Bunların büyük kısmı genç işsiz. 16 yaşında mısırcı, 21 yaşında gemici olma şansı yok. Toplumun huzurunu, ailenin yapısını bozar. Bu sorun çözülmeli. Bu sorunu kim çözerse elini öperim.

Çankaya sevdası

Bugün için ne varsa, üçüncü dönem Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı içindir. Acaba onu tekrar getirip, arkasından da cumhurbaşkanı yapabilir miyiz sevdası, Türkiye’nin bütün sorunlarının üstünü örtüyor. Böyle olmaz. Onun için bir iktidar değişikliği şarttır.

Bu iktidarı dinlendirmek lazım. Bugün imkanın var, bütün televizyonlar senden bahsediyor. Dizilerin içerisinde en fazla reyting yapan, Recep Tayyip Erdoğan dizisi. Bütün reytingleri sen alıyorsun, ancak millet usandı, her gün seni seyretmekten bıktı. Televizyona çıkar çıkmaz ‘yine mi sen’ diyorlar, kanalı değiştiriyorlar. Bakıyorlar, diğer kanallarda da o var. En iyisi televizyonu kapatıyorlar.

Gerede coşkusu

MHP Lideri Bahçeli, TEM Bolu Gerede gişelerinin önünde yaklaşık 100 araçlık konvoyla karşılandı. Bahçeli, Gerede meydanında parti otobüsünün üzerinden halka hitap etti. MHP lideri konuşmasının ardından partililere çiçek attı. Bahçeli’yi dinleyenler arasında, kafalarına ‘Asena’ yazılı bantlar takıp bozkurt işareti yapan kadınlar da vardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.