Gençbay, 1 yıl 8 ay hapse mahkum oldu

Gençbay, 1 yıl 8 ay hapse mahkum oldu
Beylikdüzü Belediyesi İmar'dan sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı Ali Gençbay, "evrakta sahtecilikten" yargılandığı davada Gaziosmanpaşa 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği'nce 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı, cezası ertelendi, 2 yıl "denetimli serbestliğe" m


Davası 2010/1347 Esas no'su ile Gaziosmanpaşa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gençbay, 26.12.2012 tarihinde cezaya çarptırılmasının ardından 21.02.2013 tarihinde kararın temyiz edilmesi için Yargıtay'a başvurdu. Gençbay'ın avukatı ise halen Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini yürüten Av. Celal Babayiğit...

Sultangazi Belediyesi'nde, ortağı olduğu  Kumtel Ltd. adlı şirketi adına katıldığı bir ihalede evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tüm ihalelere 1 yıl süreyle katılmaktan men edilen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gençbay için başlayan adli süreç üç yıla yakın bir süre devam etti ve Mahkeme, Gençbay'ın cezalandırılmasına hükmetti.

Cezası, mahkeme tarafından ertelenen Gençbay, kararın Yargıtay'ca da onanması halinde 2 yıl boyunca "denetimli serbestlik"cezasını çekecek.

Gençbay, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile aynı şirkette ortaklık yaptığı dönemde belediye başkanı tarafından önce Özel Kalem Müdürlüğüne ardından da Belediye Başkan Yardımcılığına atanmıştı. Yapılan atamanın etik olmadığı iddiasıyla Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nca şikayet değerlendirilmiş, Belediye Başkanı Yusuf Uzun hakkındaki incelemede, davranışın etik olmadığı karara bağlanmıştı.

MHP ve CHP Belediye Meclis Grubu'nun Ali Gençbay hakkındaki soru önergelerine geçtiğimiz yıllarda yanıt veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise, Etik Kurulu kararının bağlayıcılığı olmadığını öne sürerek, "Ali Gençbay'a kefilim. Yanlış bir davranış içinde olduğuna inanmıyorum. Hukuki süreç devam ediyor, mahkeme tarafından karar verilene kadar masumdur. Ben gazete manşetleriyle adam yemem" şeklinde sözler sarf etmişti.

Kamu vicdanını zedeleyen bu gelişmenin sonrasında hukuki sürecin de ertelenmiş hapis ve denetimli serbestlik cezasıyla sürmüş olması karşısında Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un kefil olduğu eski iş ortağını görevden alıp almayacağı da merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.