GENÇLER DOĞAL YAŞAMA DESTEK VERDİ

GENÇLER DOĞAL YAŞAMA DESTEK VERDİ
Havaların soğumasıyla etkisini gösteren kuvvetli kar yağışı, sokak hayvanlarının da yaşantısını olumsuz yönde etkiledi. Karın yüksekliğini arttırması sonucu yiyecek bulmakta zorluk çeken kuşlar için bir araya gelen bazı ilçe sakinleri kafesler yaptır

Beylikdüzü’nde yaşayan duyarlı vatandaşlar tarafından yaptırılan toplam 100 adet kafesin, kentin belirli noktalarına yerleştirilmesi konusunda ise CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Gençlik Kolları harekete geçti.

Sosyal sorumluluk bilinciyle kafeslerin ilçenin belirli noktalarına yerleştirilmesi için bir arayan gelen Gençlik Kolları, içlerine yem koydukları kafesleri tek tek ağaçlık alanlara astı.

Gençlerin, olumsuz hava şartlarına rağmen kuşlar için kafesler yerleştirdiğini gören ilçe sakinlerinden bir vatandaş, “İlçemizde böyle sorumluluk sahibi gençlerin var olması ne güzel. Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş da, “Bu kentte yaşamak hayvanların da hakkı. Astığınız kafesler sayesinde kuşlar aç kalmayacak. Ben de site yöneticisiyim, yaklaşık 40 tane kafes astım” şeklinde konuştu.

Hayvan haklarını gözeten duyarlı vatandaşların yaptırdığı bu kafeslerin ilçede belirli noktalara asılması gerektiği haberini alınca hemen harekete geçtiklerini belirten CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı Uğur Dağ, “Kötü hava koşullarında sokak hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle, kuşların ölümünü engellemek ve yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak amacıyla bu çalışmaya katkı sağladık. ” açıklamasında bulundu.

Sokak hayvanlarının yaşam haklarını koruyabilmek adına herkese görev düştüğünü belirten Uğur Dağ, kafeslerin vatandaşlar tarafından zaman zaman kontrol edilip yem koyulmasının da toplumsal bir duyarlılık örneği teşkil edeceğini ifade etti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.