Genel Merkez göreve!

Genel Merkez göreve!
Cumhuriyet Halk Partisi kurultay delegesi ve eğitmeni Serdar Talu'dan sonra CHP'li tanınan isimlerden Hüseyin Sülün de CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül’ü istifaya davet etti.
 Tazegül’ü istifaya çağırdılar

 

CHP Büyükçekmece İlçe Delegelerinden Hüseyin Sülün yayınladığı açıklamayla DursunTazegül’ü istifaya davet etti. Sülün yaptığı açıklamada şu ifadelerle Tazegül’ün istifasını istedi; Biliyorsunuz Büyükçekmece İlçe Başkanlığı kurultay öncesi, ilçe örgütümüzle partimizin belediye başkanlığı arasında onarılması güç bir kopukluk, anlaşmazlık vardı. Bu kopukluğun derinleşmesini sağlayan ise  ilçe başkanlığı kurultayı sonrası İlçe Başkanı Dursun Tazegül’ün eşinin belediye başkanlığına aday adayı olmasıydı.

Oysa daha baştan ben ve ekip arkadaşlarımız bu etik dışılığı görmüştük. Dursun Tazegül’ü uyarmıştık. Yılların parti emektarı Mehtap Tazegül’ünbelediye başkan aday adaylığı için ilçe başkanlığına aday olmasının daha etik olacağını söylemiştik. Ama bu istemimiz kabul olmadı o günlerde!

Gelinen noktada DursunTazegül İlçe Başkanı, eşi Mehtap Tazegül ise Belediye Başkan Aday Adayımız oldu! Bu durum etik değildi! Partimize katıldığı günden beri partililerimizi bir türlü sahiplenmeyen ve partililerimize ketum duran belediye başkanımız bu görüntüyü aleyhine haklı olarak gördü. Böylelikle de ilçe başkanı ile belediye başkanı arasındaki anlaşmazlık iyice çığırından çıktı.

Ya genel merkez ve il başkanlığı? Bu kopuklukta ve anlaşmazlıkta hiç mi suçu yok?

İlçe başkanlığı kurultayı sonrası örgüt toplantılarında davetli olan başta Umut Oran, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcıbu kopukluğu gidermek yerine yaptıkları açıklamalarla adeta ilçe örgütünü ve istemlerini görmezden gelip partimizin Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü üstü kapalı sahiplendiler. Buda yetmedi seçilmiş ilçe başkanını ve örgütü yok sayıp sonbelediye meclis üyeliği listesini tamamen belediye başkanımızın emrine teslim ettiler. Listenin bu hali ile yalnızca parti emektarları adına hicap duyuyorum, kınıyorum.

Söz, belediye meclis üyeliği listesinden açılmışken bir çift sözümde İlçe Başkanımız Dursun Tazegül’e;

İlçe Başkanına yakışan ve önce kendi öz benliğine itibarı bağlamında sonra İlçe örgüt gözünde saygınlık anlamında sözünün geçmediği örgütü yok sayan Belediye meclis üyeliği listesi savaşında derhal ‘’İstifa’’ etmesi idi! Ve örgütü toplayıp aydınlatması idi! İlçe başkanının erdem abidesi istifasının olmadığına göre aklıma ister istemez iki şık geliyor;

1- İlçe başkanın siyasi derinliği yoktur,pasifliği içine sindirmektedir.

2- İlçe başkanı şuan ki belediye meclis üyeliği listesini yapanlarla kirli ilişkiler içindedir.İstifa edememektedir. 

Belediye başkanlığı seçim arifesinde ilçe başkanı ile belediye başkanı arasındaki betonlaşmış anlaşmazlık tabak gibi ortada!

Bu olumsuz hal böyle devam ederse belediye başkanlığı altın tepsi ile AKP’nin…

Yapılması gereken ise;

Genel merkez,örgütün tepkisini göz önünde tutarak seçilmiş ilçe başkanını görevden almadan bölgemiz siyasetçileri dışında ivedilikle adı ne olursa olsun ister ‘’PARTİ MÜFETTİŞİ’’ isterse ''YETKİLİ'' atamasıdır! Parti müfettişinin,Yetkilinin seçimlere kadar yatağı,yorganı ile ilçemizde kalıp ilçe örgütü ile ilçe belediyesi arasındaki seçim koordinasyonunu sağlayarak seçim çalışmalarının ivedilikle başlamasını ve kazanılmasını sağlamasıdır.Başka çözüm yoktur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.