‘Gövdesini silkeliyorum’

‘Gövdesini silkeliyorum’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yasadışı bulgularla siyaset yapmak doğru değildir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 3. bölgede bazı ilçeleri ziyaret edip, halka hitap etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün İstanbul 3. bölgede bazı ilçeleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, internette yayımlanan bazı görüntülerin ardından MHPdeki istifalara ilişkin, Yasadışı bulgularla siyaset yapmak doğru değildir, ahlaki bulmuyorumdeğerlendirmesini yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğanı hedef alan Kılıçdaroğlu, Onun gövdesini bütün Türkiyede ben silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyin. Dallarını silkeleyin ama aşağıya meyve düşebilir diye beklemeyin, dikkatli olun her an Recep düşebilir dedi.

Kılıçdaroğlu, dün ilk olarak sabah saatlerinde Büyükçekmecedeki CHP seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Kılıçdaroğlu, her sorunla mücadele edeceklerini, ülkeye demokrasi ve özgürlük getireceklerini, kimsenin telefonunun dinlenmeyeceğini, yasadışı bulguları ele alarak siyaset yapmayacaklarını, siyasette ahlakı egemen kılacaklarını söyledi. Daha sonra Büyükçekmece Ramada Otelde sanayici ve işadamlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Yolsuzluk yapanları listelere almadım sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu Ben o bakanların isimlerini açıklıyorum. Çıksın bu bakanlar konuşsun biz yolsuzluk yapmadıkdiye. O bakanların hepsi çıkıp koro halinde bana saldırıyorlar. Böyle bir şey olabilir midiye sordu.

‘Başbakan Kemal’

Kılıçdaroğlu daha sonra Esenyurt Cumhuriyet Meydanına gelerek seçim otobüsünden halka seslendi. Meydana giriş sırasında Başbakan Kemalsloganıyla alkışlar, düdükler ve ıslıklarla karşılanan Kılıçdaroğluna yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğluna gezisi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Grup Başkanvekili Akif Hazma Çebi, CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin ile Süleyman Çelebi, Sabahat Akkiraz, Oktay Ekşi, Erdoğan Toprak, Prof. Dr. Binnaz Toprak, Mevlüt Aslanoğlunun da aralarında bulunduğu CHP İstanbul 3. bölge milletvekili adayı da eşlik etti.

‘CHP ikinci bir devrime imza atacak’

Aile sigortasıyla yeşil kartların iptal edileceği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHPnin ikinci bir devrime imza atacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, Avcıları gezerken ilçeye girişi sırasında yurttaşların otobüsün önünü kesmesi üzerine burada da kısa bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, Avcılarda da bir mitingimiz yoktu. Korsan miting düzenlemişsiniz. Biber gazı gelmeden bitirelimdedi.

Halkalı’da ise Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin ülkenin rantına, kendilerininse ülkenin sorunlarına talip olduğunu söyledi. Bir yurttaşın Deniz Feneri diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri diye bir dava mı var? AKP bu Deniz Fenerini niye bulmuyor? Deniz Fenerini sonuna kadar takip edeceğim. Hortumcuları ben çıkaracağım. Recep Bey bunu bilsinyanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra sırasıyla Güngören, Bağcılar ile Başakşehir Şahintepe Mahallesinde halka seslendi.



 
KILIÇDAROĞLU'NUN BÖLGEMİZDEKİ SEÇİM TURU İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ:

 http://www.haberdar.com.tr/kilicdaroglu-beylikduzu-ve-buyukcekmece-de--resimleri,72.html

Yoksulluğu ve yolsuzluğu BİTİRECEĞİZ !

CHP İstanbul İl Başkanlığının 3. Bölge iş adamları ile Kaya Ramada Otel de bir araya getirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sanayici ve iş adamlarının sorunlarını dinlemenin yanı sıra iş adamlarından gelen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Yaklaşık beş yüz sanayici ve iş adamları ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, herkesi 12 Haziran da oy kullanmaya davet etti.
 KILIÇDAROĞLU; KOBİ BANKASI KURACAĞIZ…
Daha sonra kürsüye gelerek iş adamlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KOBİ'ler için Halk Bankasını, KOBİ Bankası haline getireceklerini belirtti.
KOBİ'lerin, ülkelerin ekonomisi açısından önemli özellikleri olduğunu belirten  Kılıçdaroğlu, KOBİ'lerin ekonomik krize dayanıklı olduğunu, kısa zamanda kendini toparlayabildiğini, üretim yaptığını, istihdam sağladığını kaydetti.
Türkiye'de istihdamın üçte ikisinin KOBİ'ler aracılığıyla sağlandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''KOBİ'ler, sanki bu sistem için cezalandırılıyor, aynı şey sanayiciler için de geçerli. Yurt dışında ucuz ve kalitesiz ithalata prim verilmiş olması, Türkiye'de üretimin önündeki en büyük engellerden birisidir. Yeni bir istihdam, yeni bir üretim politikası geliştirmemiz lazım. Merkez Bankasının bunları dikkate alarak, para politikasını oluşturması lazım. Büyüme ve istihdam politikası olmadığı için Merkez Bankası, sadece para politikalıyla bunları çözmeye çalışıyor. İkinci önemli nokta, KOBİ'ler için, Halk Bankasını KOBİ Bankası haline getireceğiz, bunu bir KOBİ Bankasına dönüştüreceğiz''dedi.
Kılıçdaroğlu, KOBİ'lere sıfır faizli kredi vaat ederek, ''Sıfır faizli kredi vermemizin nedeni şu: Devlet, vergisini zamanında toplayacak. Sıfır faizli kredi alacağı için götürüp vergisini ödeyebilecek. Sosyal Güvenlik primleri zamanında ödenecek. Böylelikle prim borçları azalacak. Kayıt dışı istihdam varsa bu, büyük ölçüde önlenmiş olacak. Faizler düşecek. Hani derler ya 'bir taşla iki kuş vurmak'. Biz projemizle beş kuşu birden vuracağız'' şeklinde konuştu.
KORDONBOYU’NDA SEÇİM OFİSİ AÇTI
Daha sonra Büyükçekmece Kordonboyundaki seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Kılıçdaroğlu burada halka hitap etti. Anadolu’yu karış karış gezdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, fırsat buldukça İstanbul’a geldiğini, İstanbul’a her gelişinde mutlaka Büyükçekmece’ye uğramaya çalıştığını söyledi. Kılıçdaroğlu; “ Çünkü Büyükçekmece’ye ayrı bir önem veriyorum”dedi.
Günde en az 16 saat çalıştığını ifade eden Kılılçdaroğlu CHP’li seçmenlerden günde en azından 10 dakikalık partileri için çalışmalarını istedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi; “Açlık, yoksulluk, işsizlik ve çiftçinin, esnafın sanayicinin durumu iyi değil. Sorunları iyi değerlendirip çözeceğiz. Huzurlu ve mutlu bir Türkiye için CHP ye gönül vermiş siz kardeşlerimden günde en azından on dakikanızı partimiz için ayırıp var gücünüzle çalışmanızı rica ediyorum”
Kılıçdaroğlu daha sonra seçim irtibat bürosunun yanında faaliyet gösteren AK parti ve MHP seçim irtibat bürolarını ziyaret ederek başarılar diledi.
KORSAN MİTİNG ESPRİSİ
 
 
Beylikdüzü'nde bugün konuşma yapmayı planlamadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Şimdi korsan miting yapmış olduk'' dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışması kapsamında Avcılar'da da, seçim otobüsüyle ilçede tur attı.
Vatandaşların otobüsün önünü kesmesi üzerine bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ''Avcılar'da da bir mitingimiz yoktu. Korsan miting düzenlemişsiniz. Biber gazı gelmeden konuşmayı bitirelim'' dedi.

Türkiye'de herkesin mutlu olabileceği, huzur içinde olabileceği bir düzeni kurmaya kararlı olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''2002'de dershaneye giden öğrenci sayısı 600 bindi, 2011'de ise 1 milyon 200 bini geçti. Bu nasıl bir eğitim başarısı, bu nasıl bir eğitim? Onların umuduyla oynayan bir iktidar var. 1 milyon 700 bin çocuğumuzun umuduyla oynayan bir iktidar var. Onlara ders verecek misiniz? Hep beraber derslerini vereceğiz. Kemal kardeşinizin de görevi bu olacak'' diye konuştu.

Bir vatandaşın elindeki ''AKP: Amatörden korkan profesyoneller'' yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, ''Onlar profesyonel değiller. Onlarda yürek yok, cesaret yok. Karşıma çıkması için mangal gibi yürek olması lazım. Yok o'' dedi
ESENYURTTA BÜYÜK BULUŞMA
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Esenyurt'ta halka seslendi.
 
 
Seçim gezilerini İstanbul'da sürdüren Kılıçdaroğlu, Esenyurt'ta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Esenyurt Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, "Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Yoksulluk sorununu aile sigortası ile çözeceğiz. Geliri olmayan veya askeri ücretin altında olan her aileye her ay 600 TL para vereceğiz. Acaba birisi gelip bana makarna, bulgur verecek mi diye beklemeyecek. Halkın iktidarında bankadan parasını çekecek. Onları birilerine muhtaç hale getirmeyeceğiz. 'Aile sigortasını getirince yeşil kartı iptal edecekler' diyorlar. İnanmayın. Yeşil kart ayrı, aile sigortası ayrı" diye konuştu.
 
Alanı dolduran kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Size seçme ve seçilme hakkını getiren parti CHP'dir. CHP'nin tarihinde en fazla kadın milletvekili bu dönemde gelecek. Onlar kürsüye çıkıp, ülkenin sorunlarını aslanlar gibi gündeme getirecekler" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, konuşmasında YGS'deki şifre iddialarına da değindi. "1 milyon 700 bin çocuğumuzun umuduyla, geleceğiyle oynadılar" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "1 milyon 700 bin gencimizin ailelerine sesleniyorum; sizin çocuklarınızın umuduyla oynayan AK Parti iktidarına dersi verin demokrasi kazansın" şeklinde konuştu.
 
Askerlik süresini 15 aydan 9 aya, ardından da aşamalı olarak 6 aya indireceklerini vaat eden Kılıçdaroğlu, "Bunu yaptığımız zaman memleketi kim savunacak dediler. Hiç meraklanmasınlar" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, halktan yana, insanoğlundan yana bir siyaset getireceklerinin altını çizerek, "Özgür siyaset, özgür haberleşme istiyoruz. İnternet yasakları olmadan yaşamak istiyoruz. Özetle demokrasi istiyoruz, demokrasiyi getireceğiz. 30 yıldır süren çatışma ortamını bitireceğiz. İnsan kaybının olmadığı, korkunun olmadığı, herkesin evden çıkarken merhabalaşarak mutlu olduğu bir Türkiye istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
 
Kılıçdaroğlu “Halkın iktidarını kuracağız”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında 3. Bölgeyi kapsayan seçim gezisine çıktı. Avcılar, Beylikdüzü Esenyurt Küçükçekmece ve Bahçelievlerde halka seslendi. Kılıçdaroğlu “12 Haziranda halkın iktidarını birlikte kuracağız” dedi,

Avcılarda Meydanları dolduran binlerce kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, "Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. Yoksulluk sorununu aile sigortası ile çözeceğiz. Geliri olmayan veya askeri ücretin altında olan her aileye her ay 600 TL para vereceğiz. Acaba birisi gelip bana makarna, bulgur verecek mi diye beklemeyecek. Halkın iktidarında bankadan parasını çekecek. Onları birilerine muhtaç hale getirmeyeceğiz. 'Aile sigortasını getirince yeşil kartı iptal edecekler' diyorlar. İnanmayın. Yeşil kart ayrı, aile sigortası ayrı" diye konuştu.
 
KADINLARA SESLENDİ
Alanı dolduran kadınlara da seslenen Kılıçdaroğlu, "Size seçme ve seçilme hakkını getiren parti CHP'dir. CHP'nin tarihinde en fazla kadın milletvekili bu dönemde gelecek. Onlar kürsüye çıkıp, ülkenin sorunlarını aslanlar gibi gündeme getirecekler" dedi.
ÖZGÜRLÜKLERİ GETİRECEĞİZ
Avcılarda öğrencilere seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasında YGS’ deki şifre iddialarına da değindi. "1 milyon 700 bin çocuğumuzun umuduyla, geleceğiyle oynadılar" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "1 milyon 700 bin gencimizin ailelerine sesleniyorum; sizin çocuklarınızın umuduyla oynayan AK Parti iktidarına dersi verin demokrasi kazansın. Bizde dinleme olmayacak, özgürlük olacak. " şeklinde konuştu.
ASKERLİGİ DÜŞÜRECEĞİZ
Askerlik süresini 15 aydan 9 aya, ardından da aşamalı olarak 6 aya indireceklerini vaat eden Kılıçdaroğlu, "Bunu yaptığımız zaman memleketi kim savunacak dediler. Hiç meraklanmasınlar" dedi.
Kılıçdaroğlu, halktan yana, insanoğlundan yana bir siyaset getireceklerinin altını çizerek, "Özgür siyaset, özgür haberleşme istiyoruz. İnternet yasakları olmadan yaşamak istiyoruz. Özetle demokrasi istiyoruz, demokrasiyi getireceğiz. 30 yıldır süren çatışma ortamını bitireceğiz. İnsan kaybının olmadığı, korkunun olmadığı, herkesin evden çıkarken merhabalaşarak mutlu olduğu bir Türkiye istiyoruz" ifadelerini kullandı.
AVCILARDA AFİŞLER FARKLIYDI
Kılıçdaroğu’lunu Avcılarda coşkulu bir kalabalık karşıladı. Partililerin taşıdığı afişlerde ise, “22 Mayısta Genel Başkan yaptık. 12 Haziranda Başbakan yapacağız. At’a böyle binilir. 2023 Bizim Arkadaş o da sana yasak. Tarih Bugünü unutmayacak. Avcılara Hoş Geldiniz” yazıları dikkat çekti. Kılıçdaroğlu Avcılardan ayrılırken seçim otobüsünün üzerinden partilere çiçekler attı.
 
'O davayı niye açmıyorsunuz?'
Kılıçdaroğlu: Ankara Cumhuriyet Başsavcısına soruyorum, kimden korkuyorsunuz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Onlar ülkenin rantına, İstanbul'un rantına talip oldular. Biz ülkenin sorunlarına talip olduk. O rantı onlardan alıp halka vereceğim. AKP'ye bağlanan hortumları keseceğim'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Küçükçekmece Halkalı Meydanı'nda yaptığı konuşmada, halk için yola çıktıklarını, Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini belirtti.

Sosyal devleti ayağa kaldıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onlar ülkenin rantına talip oldu, onlar İstanbul'un rantına talip oldular. Biz ülkenin sorunlarına talip olduk. O rantı onlardan alıp, halka vereceğim. Ben AKP'ye bağlanan hortumları keseceğim. Recey Bey bilsin bunu. Hortumcular bu ülkede rahat etmeyecek'' diye konuştu.

Bir vatandaşın ''Deniz Feneri'' diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Deniz Feneri diye bir dava mı var? AKP bu deniz fenerini niye bulmuyor? Deniz Fenerini sonuna kadar takip edeceğim. Talimat vermişler, 'seçime kadar davayı açmayın' diye. Ankara Cumhuriyet Başsavcısına soruyorum, niye o davayı açmıyorsunuz, kimden korkuyorsunuz? Hani yargı bağımsızdı, hani yargı özgürdü? Niçin bunu yapmıyorlar? Çünkü hortumcular ortaya çıkarsa, AKP'nin gerçek yüzü ortaya çıkacak. Bu hortumcuları ben çıkaracağım.''

Bir vatandaşın açtığı ''Özürlüye sahip çıkmayan hükümet istemiyoruz'' yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin özürlülerin sorunlarını çözmediğini savunarak, ''Onlar engelliye sahip çıkamazlar zaten kendileri engelli. Biz bu ülkede kimseyi ötekileştirmeyeceğiz'' dedi.

-''HEP BERABER DERSLERİNİ VERECEĞİZ''-

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Beylikdüzü'nde de seçim otobüsünden halkı selamladı.
Otobüsünün önünü kesen partililere otobüsden hitap eden Kılıçdaroğlu, hayatın her alanıyla ilgili projelerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bu ülke sorunları büyüyen ve derinleşen bir ülke oldu. Bu ülkede özgürlüklerimiz kısıtlandı. Her alanda baskı var. Haber alma özgürlüğümüz kısıtlandı. İş adamları, basın ve vatandaşlar üzerinde baskı var. Vatandaşlar telefonla konuşurken, 'acaba telefonum dinleniyor mu' diye düşünüyor. Demokrasiyi yeniden getireceğiz. Özgürlükleri yeniden getireceğiz. Yasaklara son, özgürlüğe devam diyeceğiz. Beraber çalışacağız. Çalışırsak sonuca ulaşırız. Barışı ve huzur egemen kılacağız. Halk için çalışacağız.''


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.