Gül şike yasasını veto etti!

Gül şike yasasını veto etti!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike cezalarına indirim öngören yasayı Meclis'e geri gönderdi. Yasanın Meclis'e geri gönderilmesi gerekçesinde, incelenen kanunla öngörülen değişikliklerin, ölçülülük ve caydırıcılık gibi ceza hukukunun temel prensiplerini etki
 Cumhurbaşkanı Gül tarafından yayımlanması uygun bulunmayan 6250 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", bir kez daha görüşülmesi için, Anayasanın 89 ve 104 üncü maddeleri uyarınca TBMM Başkanlığı'na geri gönderildi.

 

"Özel bir düzenleme intibaı uyandırdı"

İade gerekçesinde, Kanunla öngörülen değişikliklerin, ''ölçülülük ve caydırıcılık gibi ceza hukukunun temel prensiplerini etkisiz kılacağı ve belirtilen sakıncaları doğurabileceği düşünüldüğü'' belirtilerek, ''Diğer taraftan, 6222 sayılı Kanunda değişiklik öngören bu Kanunun gerekçesinde, yapılan değişikliklerin, diğer kanunlarda öngörülen suçlara verilen cezalar dikkate alınmak suretiyle adil ve hakkaniyete uygun cezalar belirlenmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmekte ise de kamuoyunda, genel ve gereklilikten doğan bir düzenleme olmaktan ziyade, halen yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında bulunan kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğu intibaını uyandırdığı, bu durumun da değişikliğin esas amacı dışında özel bir saikle hazırlandığı eleştirilerine sebebiyet verdiği görülmektedir''değerlendirmesine yer verildi.

 

"Rahatsızım" demişti

Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Şike Yasası ile ilgili sorulara "Şike yasası ile ilgili rahatsızlığım var. 6 ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün bir şekilde çıkması gerekirdi. İlk uygulanırken değişikliğe uğraması yasanın incelenmesi gerektiğini gösteriyor" yanıtını vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.