Gül siyaseti bırakıyor mu?

Gül siyaseti bırakıyor mu?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi hakkında, "Bunun daha vakti var, vakti geldiğinde arkadaşlarımızla konuşacağız ve ne yapacağımı ona göre karar veririm. Gelecek ile ilgili şimdi söyleyecek bir şeyim yok" dedi
Abdullah Gül, görev süresi hakkında, "Bunun daha vakti var, vakti geldiğinde arkadaşlarımızla konuşacağız ve ne yapacağımı ona göre karar veririm. Biz bu konuyu kendi aramızda kısa bir şekilde konuştuk. Bütün bunlar için daha vakit var. Vatan millet meselelerinin içinde çocuk yıllarımdan beri oldum. Tabi ki hep milletin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Allah sağlık sıhhat versin. Gelecek ile ilgili şimdi söyleyecek bir şeyim yok" dedi. Gül ayrıca, "Avrupa Konseyi, AİHM ve Venedik Konseyi gibi Türkiye'nin işbirliği içinde olduğu tüm kurumlar Türkiye'deki noksanlığı anlatıyorlardı. Tüm bu kurumlarla çalışıldı yeni bir akredite yargı sistemi ortaya çıktı. Ben bunun değiştirilmesine gerek olmadığı kanaatindeyim" şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNNTÜRK'te Taha Akyol'un sunduğu "Eğrisi Doğrusu Özel" programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Cumhurbaşkanı Gül, "Anayasa, milliyetçilik ve Kürt süreci kavramları hakkında ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Bunlar Türkiye'nin önemli meseleleri. Zaman zaman bizi çok uğraştıran konulardır. Türkiye'nin bütün potansiyelini kullanmasına engel olan meseleler. Özellikle Kürt ve terör meselesi. Türkiye'yi uzun zamanlar meşgul etmiştir ve ediyordur. Şiddetle, terörle bu konularda bir yere varılamaz, kazanmak mümkün değildir. Hiçbir devlet de teröre baş eğmez. 

Devletler bütün güçleriyle mücadeleye devam ederler. Kürt meselesi olarak baktığımızda, geçmişin yanlışlarının bugün maliyeti ödenmektedir. Yanlışlar Kürt vatandaşların şikayeti ile değildir. Çok partili sistem Türkiye'de uzun zamandır vardır. Türkiye'nin demokratik standartlarının yükseltilmesi, gelişmiş standartların hayata geçirilmesi ile düzeleceğine inanıyorum. Vicdan meselesi de vardır. Vicdanımıza ters gelen bir konu varsa bunu söylemeliyiz. İnanıyorum ki sorunları çözebiliriz. 

Bu meseleler zaman zaman komşular tarafından kullanılmıştır. Soğuk savaş döneminde komşuların aracı olarak kullanılmıştır. Türkiye'nin yumuşak karın olarak kullanılmıştır. Herkes kendi ülkesinde barış huzur içerisinde birinci sınıf vatandaş olarak yaşamalı. Terör, şiddet arttı diye çözüm bulma aşamasına gelmiş değiliz. Biz inandığımız için, doğru olanları yapma irademiz olduğu için bunu yapma gayreti içindeyiz." 

Terör ve Kürt sorunu çözümünde gelinen nokta ile ilgili olarak ise Gül, "Bu anlayışımız yeni değil. Bizim bu anlayışımıza karşı silahla çıkıldığında daha güçlü silahla cevap vermek durumundaydık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.