'Gündemimizde koalisyon yok'

'Gündemimizde koalisyon yok'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, gündemlerinde koalisyon olmadığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, tek başına iktidar olmak istediklerini belirterek gündemlerinde koalisyon olmadığını söyledi.

Seçim çalışmaları için Kırklareli’ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kırklareli CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek parti üyeleri ile bir araya geldi. Türkiye’de hükümetin çiftçi ve köylülere destek vermediğini öne süren Toprak, şunları söyledi:

“Hükümetin elinde çiftçiliği ve hayvancılığı destekleyecek bir banka var; Halk Bankası, Ziraat Bankası var. Bunların kuruluş amacı da bu. Bu bankalar hayvancılığı ve köylüyü destekleyeceği yerde, medya ile uğraşıyor. Medyayı destekliyor. Devletin en büyük bankaları çiftçiye kredi vermek yerine bir gazete grubunun satın alınması için kredi veriyor. Böyle olduğundan Türkiye'de çiftçiliğin gelişmesi mümkün değil. Türkiye'de birçok tarım ürününü ithal etmeye başladık. Türkiye'nin bu yapıyla bir yere gitmesi mümkün değildir. Onun için bizim yapmamız gereken Türkiye'de çiftçiyi ve köylüyü ülkenin efendisi haline getirmemiz lazım"

Türkiye'nin dış politikada bazı problemleri olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, iktidarın dış politikaları nedeniyle ne Ermenistan’a ne de Azerbaycan’a yaranıldığını söyledi. Toprak "Yunanistan ile sorunumuz vardı. Kıbrıs konumuz, Suriye ve Ermenistan ile sorunumuz vardı. 2002 ile 2011 arasında bu meselelerden hangisi çözüldü. Yunanistan'la mı dış politikada Ege sorununu çözdük. Adam Türkiye'nin göbeğinde Başbakan'ın yüzüne baka baka 'Sen işgalcisin' dedi. Yunanistan meselesinde bir adım ileriye gittik mi ? Kıbrıs konusunda bir adım ileriye gittik mi? Dünyanın 'terör örgütü' ilan ettiği Suriye'ye gittik, kol kanat gerdik. Suriye'ye Hatay ile ilgili tasarrufunu hala kullandırtamadık. Bir dostumuz Azerbaycan vardı, Ermenistan ile altyapısı oluşmamış dış politika deneyimsizliği nedeniyle gittik Ermenistan ile müzakerelere başladık. Orada da Azerbaycan'ı küstürdük. Ne Ermenistan'a yaranabildik, ne Azerbaycan'a yaranabildik" diye konuştu.

"KANUNDAKİ EKSİKLİKTEN FAYDALANDILAR"
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP’li Toprak, salıverilen Hizbullah sanıklarıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

Bu salıvermeler adalet ve kanundaki eksiklikten faydalandılar. Sekiz yıllık bir iktidarın bu eksiklikleri gidermesi gerekiyordu. Gidermemiş olmaları bu tip şeylerle telafi ediyorlar. Umarım adalet yerini bulur. Doğu ve Güneydoğu çok zor bir bölge. Bu bölgede iki parti kolaycılığa kaçıyor. Biri oradaki nüfusunu ve milliyetçiliğini kullanıyor biride inançları kullanıyor. Biz Cumhuriyet Halkçı partisi olarak her ikisine de karşıyız. Bu çok yanlış bir durumdur. Ülkeyi ne dinle nede ırkla bölünmesine gönlümüz razı gelmez. Buna inanıyorum Güneydoğuda birçok sağduyulu vatandaşımız var. Bizler o sağduyulu vatandaşlarla o bölgenin sorunlarını çözeceğimize inanıyoruz"

"GÜNDEMİMİZDE KOALİSYON YOK"
Genel seçimlerin ardından CHP–MHP koalisyonu olabilir sorusuna gündeminde koalisyon olmadığını söyleyerek cevap veren Toprak, “Olasılıklarla bir yere varmak mümkün değil. Biz siyasi partiyiz bu ülkeyi tek başına yönetmek istiyoruz. Koalisyon konusuna gelince Cumhuriyet Halk Partisi olarak tek başına hükümet olmak istiyoruz. Gündemimizde koalisyon yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.