GÜVENCEM SİZLERSİNİZ!

GÜVENCEM SİZLERSİNİZ!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Bağcılar İBB Kadın Merkezi’ ve Bağcılar Ebubekir Meydanı’nın açılışında konuştu. İmamoğlu ile birlikte Mansur Yavaş’ın da cumhurbaşkanı yardımcılığına aday olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Bağcılar’a kazandırdığı ‘İBB Kadın Merkezi’ ve Ebubekir Meydanı’nın açılışları, 13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanları da açılış töreninde, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na eşlik etti. Meydana konumlandırılan kapalı pazar yerinde, coşkulu bir vatandaş topluluğu önünde yapılan açılış töreninde Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, birer konuşma yaptı.

Ayrım yapmayacağız

Millet İttifakı'nın Cumhyurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne için iktidar?” sorusunu sorarak, “Kadın erkek eşitliği için iktidar. Her evde huzurun ve bereketin olması için iktidar. Adalet için iktidar. Hukuk için iktidar. İnsanlar için iktidar. Dezavantajlı gruplar için iktidar. Başı açık, başı kapalı. Ayrımını ortadan kaldırmak için iktidar. Kucaklaşmak için iktidar, kavga etmemek için iktidar. Her evde huzurun bereketin olması için iktidar. Evet iktidar, halk için iktidar. Millet için iktidar. Başı açık-kapalı ayrımını ortadan kaldırmak için, kucaklaşmak için, halk için, millet için iktidar” cevabını verdi. İstanbul'u da Bağcılar'ı da sevdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bağcılar'da oyumuzun düşük olduğunu biliyorum. Ama kimse endişelenmesin. Oy versin, vermesin; nasıl Ekrem Başkan hiçbir ayrım yapmıyorsa, Türkiye'yi yönetirken de hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Herkes bilsin” diye konuştu.

Engeller kalkacak

“Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Kul hakkını gözeteceğiz. Atama bekleyen öğretmenleri, Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğrencileriyle buluşturacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Ziraat mühendislerimize görev vereceğiz. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Bütün mücadelemiz bunun için. Ekrem Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İstanbul'a hizmet veriyor. Ama Ekrem Başkan’la beraber bütün başkanlarımız, depremde soluğu hemen deprem bölgesinde aldılar. Herkese hizmet veriyorlar. Hiçbir ayrımcılık yapmıyorlar. Osmanlı'nın başkenti İstanbul, hepimizin göz bebeği ve kadim bir şehir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Allah nasip ederse cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da görevini yapacak. O zaman İstanbul'a hizmet ederken önüne konan bütün engelleri tek tek kaldıracak ve ‘Hedef İstanbul, hedef Türkiye, hedef büyüme, hedef kalkınma’ diyecek. Bunların hepsini gerçekleştirecek. İkinci cumhurbaşkanı yardımcımız Mansur Yavaş. Elinden gelen bütün gücü gösterecek. Neden Ekrem İmamoğlu, neden Mansur Yavaş? Bizim tarihimizde iki önemli başkent var. Osmanlı'nın başkenti İstanbul, Cumhuriyet'in başkenti Ankara. Demek ki ikinci başkenti yöneten güç, iki başkenti yöneten aktör aynı zamanda Cumhuriyet'in en önemli yılında, yani 100. yılında cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacaklar. İki başkente de iki kadim kente de hizmet verecekler” ifadelerini kullandı.

Millete sözüm var

Konuşmasında İstanbullulara seslenen Kılıçdaroğlu, “Zor durumda olduğunuzu, geçim sıkıntısını, işsizliği biliyorum. Malı götürenleri de çok iyi biliyorum. Benim bu millete sözüm var. Haksız olarak alınan, Hazine'den çalışan 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım. Bana karşı çıktıklarını biliyorum, ‘Kılıçdaroğlu gelmesin’ diye çaba harcadıklarını biliyorum. Büyük mücadeleler verdiklerini de veriyorum. Benim tek güvencem, bu ülkenin insanları, sizlersiniz. Birlikte hak, hukuk, adalet için mücadele edeceğiz. Emin olun bunu gerçekleştireceğiz. Ekrem Başkan uzun yıllardır İstanbul'da yapılamayanı yaptı. Hiçbir ayrım yapmadan, herkesi kucaklayarak hizmet yaptı. Göreceksiniz aynı hizmeti hem İstanbul hem Türkiye için yapacak. Hepinizin huzurunda onu yürekten kutluyorum.”

Artık o zaman geldi

Konuşmasının başında vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Ramazan ayı, hepimize en güzel duyguları yaysın. Ramazan: merhamet, kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ayıdır. Böylesi maneviyatı yüksek bir ayda buluşmak, benim için çok kıymetli. Ramazan ayı, başkasının derdini kendi derdin bilmek demektir. Tam da güzel toprakların, o duygularına uygun bir duygudur bu. Ama bu başkalarının derdini kendi derdin bilme karakterini, ne yazık ki son yıllarda bir kısım unuttuk. Ortak bir kaderi paylaşan kardeşler olduğumuzu, ancak deprem gibi büyük felaket anlarında hatırlıyor, ama ne yazık ki sonrasında yine yavaş yavaş unutuyoruz. Yani bizler, bu anları, on binlerce insanımızı kaybettiğimizde ya da en acı anlarımızda hatırlayacak insanlar mıyız? Asla. Böyle değiliz. Onun için, bütün kalbimle, bu sefer farklı olmasını yürekten diliyorum” dedi. “Bu asil karakterimizden asla vazgeçmeyelim istiyorum” diyen İmamoğlu, “Bu ülkeyi, bu milleti, artık halden anlayanlar, herkesin derdiyle dertlenenler, insanını ayırt etmeden, insanının yoksun haline koşanlar yönetsin. Artık o zaman geldi diye düşünüyorum” diye konuştu.

BİTİRMEK BİZE NASİP OLDU

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanım” şeklinde hitap eden İmamoğlu,

açılışı yapılan meydan hakkında, “Buranın bizden önceki dönem temeli atılmıştı. Bize bitirmek nasip oldu. Başlatanlara yürekten teşekkür ediyorum. Ortak aklın nimeti başka bir şey. Şimdi bakınca gurur duyuyorum. Belki de o pazarcı kardeşim buralardadır, bilmiyorum. Bir pazarcı kardeşimiz koşarak geldi ve dedi ki, ‘Başkanım, biz burada, açık şekilde tasarlanmış pazar yerinde hizmetimizi, vatandaşımıza sağlıklı veremeyiz. Bunun üstünü kapatmalısınız. Bu kadar güzel bir meydan, güzel bir ortam ama burada pazar olduğu gün, burası rüzgardan, şundan, bundan çok etkilenir.’ Döndüm arkadaşlarıma aynen şu cümle söyledim: ‘Beyefendi haklı söylüyor, haklı konuşuyor. Hemen buraya en modern şekliyle bir kapalı pazarı ekleyip tasarlayıp bitireceksiniz.’ Çok güzel görünüyor şu anda. Aslında mesele şu: Milletin aklını dinleyen, güzel iş yapıyor. Kendi aklını millete dayatan da millete sıkıntı ve zulüm çektiriyor. Bu kadar net” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.