Hakan Fidan işini mükemmel yapıyor

Hakan Fidan işini mükemmel yapıyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, PKK ile görüşmelere ilişkin olarak devletin, halkın bekası için her türlü önlem aldığını ve herkesle konuştuğunu vurgularken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın hükümetin talimatı ile hareket ettiğini, işini “mükemmel” yaptığın

Ahmet Davutoğlu, CNN Türk’teki söyleşisinde, PKK’nın bir silah olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. PKK ile istihbari görüşmelerin yapıldığını belirten Davutoğlu, “Biz neden başka istihbaratlara bağımlı olalım? Biz görürüz durumun ne olduğu ve doğrudan bizim istihbaratımız yapar” dedi.

Daha önce de görüşülüyordu

Kendi dönemlerinden önce de PKK ile görüşmelerin yapıldığını ve bunların devlet arşivlerinde olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: “Hakan Bey ise bir yılı aşkın bir süredir müsteşarımızdır. Dışişleri Bakanı olarak söylüyorum. Görevini mükemmelen yapmaktadır. Türkiye ilk defa PKK ötesinde de dış istihbarat alt yapısını güçlendirmektedir. Daha önce istihbaratımız genellikle PKK ile irtibatlı veya Ermeni faaliyetleriyle irtibatlı idi. Hakan Bey istihbarata yeni bir boyut getirdi.

Hükümetin talimatını yapıyor

Devletin istihbarat yapılanması, artık dünyada nerede yaprak kıpırdasa onu öğrenecek ve değerlendirecek, siyasi otoriteye en sağlıklı bilgi aktaracak hale dönüşmelidir. Nasıl dış politikamız standardı değiştirmiş ise buna bağlı olarak istihbaratımız standardı değiştirecek. Genelkurmayımız da standart değiştirecek, ölçek değiştirecek. Birileri bu ölçek değişiminden rahatsız olduğu için, eğer Hakan Bey’i yıpratmak için bunu kullanmayı düşünüyorsa, Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, biz Hakan Bey’in bu konuda doğru yaptığını, talimatının gereğini yaptığını ve bundan sonra da bu anlamla Milli İstihbarat Teşkilatımızın yapısını, etkisini, uluslararası ve ulusal temas noktalarını en kapsamlı şekilde geliştireceğinin bilinmesini isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.