İBB Meclisi'nde transfer dönemi!

İBB Meclisi'nde transfer dönemi!
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ekibinin CHP'ye geçmesinin ardından yeniden belirlenmesi beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin oranı, daha önce Ak Parti’den ihraç edilen Büyükçekmece’nin bağımsız meclis üyesi Halil Koç ve CHP
Dengeler alt üst oldu!
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve ekibinin CHP ’ye katılımının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer alan komisyonlardaki CHP’li üye sayısının yeniden düzenlenmesinin görüşülmesi bekleniyordu. Sarıgül ve beraberindeki 5 üyenin bağımsız sandalyesinden CHP'ye geçmesiyle CHP sayısı 113’ten 119’a çıktı. Bunun üzerine CHP her komisyonda 1’er CHP’li üye sayısının arttırılması ve 6 AK partili, 3 CHP’li üye oranının 5 Ak Partili, 4 CHP’li üye olarak yeniden belirlenmesi için 10 Aralık günü Meclis Başkanlığı’na başvuru yapmıştı. Büyükçekmece’nin bağımsız meclis üyesi Halil Koç  ve CHP Eyüp Belediyesi meclis üyesi İsmet Laçin’in AK Parti'ye transfer olmasıyla dengeler yine alt üst oldu.

‘Bu süreç masumane değildir’

İBB Meclisi oturumunda söz alan CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan, komisyon üyelerinin sayısında yapılacak değişikliği AK Parti Grup yönetimine ve Meclis Başkanlığına bildirdiklerini belirterek “Meclis Başkanımız da AKP grup başkan vekili arkadaşımız da ‘biz de kendi aramızda görüşelim, hesaplarımızı yapalım, dediğiniz doğruysa mecliste de gereğini yaparım’, ‘yarını bekleyim’ dediler. Biz de teşekkür ettik, ‘bekleyelim’ dedik. Ertesi gün Meclis Başkanı ile görüştüğümde, meclis başkanımız ‘grubu ve arkadaşlarıyla görüşmediğini, görüştükten sonra bize döneceğini’ ifade etti.

Meclis aritmetiğinin değişmesi nedeniyle komisyonlardaki üye sayılarının da 6’ya 3 değil, 5’e 4 olması gerektiğini vurgulayan Kayhan, ‘Bu süreç masumane değildir’ diyorum" diye konuştu.

Hüseyin Koç yeniden AK Parti’de!

Büyükçekmece’yi Büyükşehirde temsil eden 7 üyeden (CHP’li üyeler; Belediye Başkanı Hasan Akgün, Coşkun Tanış, Bayram Ali Üner 4 kişi ve AK Parti’li üyeler; Hüseyin Koç, İlyas Çakır ve Engin Tayyar Erçağ,  İBB’nin sitesinde yerlerini aldılar bile) Hüseyin Koç, 2011 yılında Ak Parti’den ihraç edildiği için bağımsız olarak görev yapmaktaydı. Koç, Güngören Belediye meclis üyesi ve Ak Parti İstanbul Büyükşehir Grup Başkan Vekili Mehmet Ergün Turan’ın ikna etmesi sonucu yeniden AK Parti saflarına katıldı.

Bilindiği gibi; AK Parti İstanbul İl Yönetimi, 4 Nisan 2011'deki Büyükçekmece Belediye Meclisi Encümen Seçimi'nde sayı üstünlüğüne rağmen AK Parti ile CHP Meclis Üyeleri'nin eşit oy alması üzerine sonuçtan sorumlu tuttuğu 4 ismi ihraç kararıyla İl Disiplin Kurulu'na vermişti. İl Disiplin Kurulu da Belediye Meclis Üyeleri Fahrettin Altıntaş, Hüseyin Koç, Sadullah Şişman ve Hüseyin Yücel Çebi’yi "Partiden İhraç Kararı" almıştı.

HABERDAR ÖZEL HABER


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.