"İktidar çevresinde psikolojik sınır endişesi,..."

"İktidar çevresinde psikolojik sınır endişesi,..."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, ''İktidar partisi çevresindeki en büyük endişe, MHP'nin yüzde 20'lik psikolojik sınırı aşmasıdır'' dedi.
 Parti içi çalışmalar kapsamında geldiği Ordu'da Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çobanoğlu, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi öncesinde partisi üzerinde çok ciddi şekilde psikolojik harekat yürütüldüğünü öne sürerek, ''Bu neden yapılıyor? Çünkü MHP'nin duruşu, omurgası belli'' dedi.

MHP'nin seçimlerdeki hedefinin tek başına iktidara gelmek olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, şunları kaydetti:

''MHP bu ülkede olduğu sürece ne Cumhuriyet'in temel ilkeleri ne felsefesi ne de ülkemizin üniter yapısı değiştirilebilir. Böyle bir küresel projenin ürünü diyebileceğimiz Ak Parti, göreve geldiği günden beri bu konularla ilgili değişiklik yapma gayreti içinde. Karşısında da en büyük engel olarak MHP'yi görüyor. Tabii zaman zaman CHP de söylemleriyle bu noktaya doğru yaklaştırılıyor. Hal böyle olunca Türkiye Büyük Millet Meclisinde MHP, diken oluyor, engel oluyor. Bu engeli kaldırmak için böyle bir harekat başlattılar. Özellikle iktidar partisi çevresindeki en büyük endişe MHP'nin yüzde 20'lik psikolojik sınırı aşmasıdır. Çünkü MHP yüzde 20'yi geçtiği gün Ak Parti iktidarı diye bir şey kalmıyor. Kendilerinin bizim için koydukları baraj yüzde 20'dir.''

İdam cezasının yeniden getirilmesine yönelik tartışmalara da değinen Çobanoğlu, 57. hükümet döneminde MHP'nin de imzasıyla yakın savaş ve terör suçlarının dışında idamın kaldırılmasına ''evet'' denildiğini anımsattı.

Yaşanan son olayların ardından kamuoyunda idam cezasının yeniden kanunlaştırılması yönünde bir görüş belirdiğini dile getiren Çobanoğlu, ''MHP olarak bizim düşüncemiz idam cezası geri getirilecekse cephe savaşları ve terör suçları da yeniden bu kapsama alınmalıdır. Bizim düşüncemiz bu yöndedir'' dedi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.