İNÖNÜ'NÜN YILDIZI PEK PARLAK DEĞİL

İNÖNÜ'NÜN YILDIZI PEK PARLAK DEĞİL
Rüşvet operasyonuyla tutuklanan Çorlu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Erdoğan Yıldız’ın, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından Şişli Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atanması öteden beri Başkan İnönü ile uyum sorunu yaşayan belediye meclis
 Ocak ayında yapılacak Meclis toplantısında sert tepki göstereceklerini belirten Meclis üyeleri, adı skandallara karışan birisi ile çalışmaların mümkün olmadığına değindi
Skandalların peş peşe yaşandığı Şişli Belediyesi, bu kez de bir atamayla gündeme oturdu. Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, geçtiğimiz günlerde başkan yardımcılarından Emir Sarıgül, Mehmet Ali Talay ve Ali Ekinci’yi görevden almasının yankıları sürerken, bu kez de görev yaptığı dönemde polis operasyonuyla tutuklanan Tekirdağ Çorlu eski Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Yıldız’ı başkan yardımcılığına ataması Şişli’yi karıştırdı. Meclis üyeleri, Yıldız’ın görevlendirilmesine oldukça tepkili.

Cezaevinden Belediye'ye

2008 yılında 'Ruhsat' kod adlı polis operasyonuyla Çorlu Belediyesi’nde ‘ihaleye fesat karıştırmak’ , ‘Suç örgütü kurmak’ suçlamasıyla tutuklanan ve uzun süre cezaevinde kalan Erdoğan Yıldız’ın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından atamasının yapılması Şişli Belediye Meclis üyelerini ayaklandırdı.   

İstanbul eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen döneminde de Fen İşleri Daire Başkanı ve Boğaziçi İmar Müdürü olarak da görev yapan Yıldız’ın Boğaz’da izin verdiği kaçak yapılaşmalar günlerce konuşulmuştu. İnönü’nün, adı rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmakta geçen bir ismi Şişli’ye ataması ilçe gündemini bir kez daha hareketlendirdi. Atamanın, üst düzey CHP kurmaylarının referansıyla yapıldığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Başkan İnönü’nün gündem yaratan  atamayla ilgili olarak, “Bu kimseyi ilgilendirmez. Bizim iç meselemiz. Biz bundan sonra işimize bakıyoruz” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Şişli’de 7 müdürlüğün bağlandığı yeni başkan yardımcısı Erdoğan Yıldız’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nurettin Sözen’in de yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Yıldız, Sözen yönetimindeki belediyenin Fen İşleri Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Yıldız daha sonra da Boğaziçi İmar Müdürlüğü görevine getirildi. Yıldız’ın görev yaptığı süre içerisinde boğazdaki çok sayıda kaçak yapılaşmaya izin vermesi o dönemde çok tartışılmıştı. Yıldız daha sonra Çorlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.