Işıklar; Sen hangi ağacın armutusun?

Işıklar;  Sen hangi ağacın armutusun?
Silivri CHP Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar, projelerini açıklarken AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı Tahir Sert’i de ihmal etmedi. Işıklar Sert'e, “Sen hangi ağacın armutusun? Niye partinin ismini söylemekten utanıyorsun” dedi

CHP Silivri Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar,2014-2019 döneminde Silivri’ye yapacağı hizmetlerin projelerini açıkladı.  Silivri Belediyesi Fuaye ve Sergi salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına partililer ve basın mensupları katıldı. 2009-2014 yılları arasında Silivri’ye kazandırdığı hizmetlerin, sosyal ve kültürel belediyeciliğin genişletilerek bu dönemde de devam edeceğini  söyleyen Işıklar, AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı Tahir Sert’e de göndermede bulunarak; “  Sen niye partini söylemeye utanıyorsun. Sen hangi akvaryumun balığısın. Nerede yüzeceksin sen.  Kim sana emir verecek. Telefonla Dişli’ler KİPA’ları yaptırdı da sen kime hizmet edeceksin. Sen hangi ağacın armut’usun” dedi. 

Türkiye’de üretilen mal ve hizmet toplamının % 3’ünü Silivri üretiyor

Proje tanıtım toplantısından konuşan Işıklar;  “ İstanbul bir yılda 50 bin lise, 35 bin Üniversite mezunu veriyor. 2025 yılında 500 Milyar dolarlık bir ekonomik büyüklüğe kavuşacak İstanbul.  İstanbul’un yüz ölçümünün 6 da 1’ini Silivri oluşturuyor ve İstanbul’un yakın geleceğinde 500 milyar dolarlık bir büyüklük var.  Türkiye’nin gayrisafi milli hasılası 800 milyar dolar ve bu gayri safi milli hasılanın % 40’ı İstanbul’da üretileceği bir büyüklükle karşı karşıya kalacağız. Bu büyüklüğün 6 da 1’inin Silivri’de olduğunu düşünürseniz izim yılda 80 Milyar dolar gayrisafi milli hasıla üretecek 10 yıl içerisinde bir şehir büyüklüğünden söz ediyoruz. Bu gün Silivri’de durum nedir? Derseniz;  Bu gün Türkiye’de üretilen mal ve hizmet toplamının Silivri % 3’ünü üretiyor.  Yani bu gün bile Silivri 456 tane farikası ile 25 Milyar dolara yakın bir değer üretiyor” dedi.



“Projelerimizi buna göre temellendirdik”

Silivri Belediyesi olarak biz 5 yıl boyunca bütün yaptığımız hizmetleri ve yeni projelerimizi buna göre temellendirdik diyen Işıklar; “ İstanbul’un yanı başında dünya ekonomilerinin yanında hak ettiği yere gelmemiş bir Silivri’yi hem İstanbul’un hak ettiği yere getireceğiz hem de Silivri bundan önemli ölçüde yerini alacak” dedi.

“Hizmet dedikleri projeler rant ve yağmanın ipuçlarıdır”

AK Parti yönetiminin projelerini eleştiren  CHP Silivri Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar; “ Bu güne kadar proje diye ortaya çıkardıkları, hizmet-hizmet dedikleri, mutlaka ve mutlaka bir rantın, bir yağmanın ip uçlarını veren anlayıştı. İşte 50 metrelik bir kıyı bandının transfer planlarının yapılması gibi. Silivri’miz kanal projelerine, o hava alanını buraya taşıyarak, 35 Milyon metrekare alanın bloke edilmesi ile kalkınmaz. O kanal projesi, şimdi duymuyoruz. Ne yapıyorlar bilmiyorum. İnşallah’da olmaz. Olacağına da inanmıyorum zaten. Kanal manzaralı evler için şimdiden satılan, yağmalanan arazilerin, bu kent rantlarını kent rantları yaratmak belediyelerin görevidir. Rant zenginlik yaratmaktır. Bu da belediyenin görevidir.  Ama bunu yaratmak önemli değil, nasıl dağıttığınız önemli.  Bıçakla adam da vurursunuz, ekmekte kesersiniz.  Nasıl kullandığınıza bağlı. Onlar adam vurmak istiyorlar. O bıçağı hayır içinde kullanırsınız. Ama maalesef onlar o Suriye’dekiler gibi yatırıp bu şehrin boğazını kestiler. 7 bin yıllık tarihi yarım adanın, ne olur 3 tane taş parçasından dediği o taşların, getirdiği o yatırımdan çok daha fazla sonsuza dek gelir getirecek bir tarihi yok ettiler” dedi.  

 

 “ İmam değişebilir ama camii bir tane!”

Bütün komşuları ile kavgalı, bulunduğu coğrafya içerisinde Türkiye’nin yarısını karanlıklar içinde atmaya çalışan bir anlayış, şimdi kent yönetmeye çalışmasının da bundan koparamazsınız diyen Işıklar; “ Ben her zaman söylüyorum; Cami- Devlet, İmam- Hükümet. Otobüs- Devlet, Şoför-Hükümet. Şoför değişe bilir ama otobüs aynı. İmam değişebilir ama camii bir tane.  Onun için devleti partinin devleti haline getirerek, tek anlayışa, tek bir modele, tek bir coğrafyaya,  tek bir mimari anlayışa, kent estetiğini bozan yağmalama anlayışına biz çağdaş yaşamı, kent yaşamını, insan profilini öne çıkaran, sevgiyi, insan sıcaklığını kentin her yerine yayarak gelişmenin böylede olabileceğini, bilimle, akılla olabileceğini,  birazcık akılla yeryüzü cennetinin mümkün olabileceğini biz ispatladık” dedi.



“Seçimden sonra  Tahir Sert’i de Bulgaristan’a götüreceğim”

Silivri’nin trafik sorununun çözüme kavuşması için önemli projeleri odlunu söyleyen Işıklar; “ Silivri’mizde trafiğin o kadar basit çözümleri var ki. Yol ve trafik mühendisliği denen bir bilim var. Bilmiyorsanız sorarsınız. Dört tane düzenleme yaptık şehir trafiği çözüldü. Şimdi Park Otelin önünde bir yol yağacağız. Sarıbekir’lerin binanın önüne bir yoğurtçu heykeli daha koyacağız. Sahilden Aliçetinkaya Caddesine çıkacağınız bir yonca yapacağız. Bütün trafik ışıklarını kaldırıyoruz. Aynı sanayi girişine yaptığımız gibi. Önce giren önce çıkar. Bulgaristan’da bile var. Hani bana diyor ya; Bulgaristan’a niye gidiyorsun. Ben gidiyorum da işte buraya yansıyor. Oraya niçin gittiğine bağlı.  Ben seçimde sonra bir gün onu da götüreceğim oraya, söz veriyorum. Oda görsün.  Bu yonca’dan sanayi girişine yaptık bir tane ölüm yaşanmadı.  Bir tane buraya, bir tane Ziraat Bankasının önüne, bir tane de Silivri Lisesinin karşısında yonca yaparak trafik ışıklarını kaldıracağız. Bizim en büyük projemiz insan. Merkezinde insan,  geçmişinde insan, geleceğinde insan olan bir proje” dedi.  

“Sen hangi ağacın armut’usun?”

AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı Tahir sert’in gittiği yerlerde partisinin ismini söylemediğini ileri süren CHP Silivri Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar; “ Şimdi bazı arkadaşlarımız çıkıyor, partiyi bir kenara bırakın ben bunları yaparım diyor. Öyle bir şey yok. Ben partimle guru duyuyorum. 90 yıllık Cumhuriyeti kuran bir partinin bir mensubuyum.  Sen niye partini söylemeye utanıyorsun. Sen hangi akvaryumun balığısın. Nerede yüzeceksin sen.  Kim sana emir verecek. Telefonla Dişli’ler KİPA’ları yaptırdı da sen kime hizmet edeceksin.  Parti önemli. Sen hangi ağacın armut’usun?” dedi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum