iSMiNi TANITTI

iSMiNi TANITTI
CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu tanıtım turuna çıktı.
Adaylığının açıklandığı günden itibaren bilinirliği konusunda yoğun tartışmalar yapılan İhsanoğlu, dün siyasi parti teşkilatlarından ziyaretlerine başladı...

İLK ZİYARET DESTİCİ’YE

Ekmeleddin İhsanoğlu, destek arayışlarına sürpriz bir ziyaretle başladı. 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine CHP ve MHP Genel Başkanlarının aday gösterdiği İhsanoğlu, siyasi parti ziyaretlerine başladı. İhsanoğlu'nun ilk durağı Büyük Birlik Parti'si oldu. Genel başkan yardımcıları tarafından karşılanan İhsanoğlu, Parti Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Bir sonraki durak DSP genel merkezi oldu.

Dünkü görüşmenin ardından taraflar bugün bir kez daha bir araya geldi. Görüşme sonrası DSP genel Başkanı Masum Türker, İhsanoğlu'u desteklediklerini açıkladı. İhsanoğlu daha sonra CHP'ye gitti, adını
parlatan Kemal Kılıçdaroğlu ile kameraların karşısına geçti. İhsanoğlu burada yaptığı açıklamada "Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini" söyledi.

PARTİLERİ GEZECEK

Partisi'ne giden İhsanoğlu, son olarak MHP'yi ziyaret edecek. Bu arada İhsanoğlu için milletvekillerinden imzalar toplanmaya başlandı. MHP imza konusunda fire vermedi. İlk imzayı Kılıçdaroğlu'nun attığı CHP kanadında ise yaklaşık 20 milletvekilinin imza atmayacağı belirtiliyor. İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili başvurunun hafta sonu yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.