İstanbul Büyükşehir’i ve 22 ilçeyi alacağız!

İstanbul Büyükşehir’i ve 22 ilçeyi alacağız!
Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, yerel seçimlerde hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hem de 22 ilçeyi alacaklarını söyledi. Konuşmasında Esenyurt’ta yaşanan imar sorunlarına da değinen Çapan ‘Belediye müteahhidi dolandırıyor, müteahhi

Tayyip bey bizim için “koyun bile güdemezsiniz” demiş. Kendi koyun mu gütmüş? Koyun gütmek, kenti taşa döndürmek mi? İstanbul’u gökdelenlerle doldurmak, taşa döndürmek ne zamandan beri koyun gütmek olmuş? Bakınız Esenyurt Belediyesine.  Benim zamanımda 10 kat imar verdiğim yere arkadaş gelmiş 36 kat, 48 kat imar vermiş. Belediye müteahhidi dolandırıyor, müteahhit halkı dolandırıyor. Bir de Belediye Başkanı çıkmış, halka “Müteahhit kaçak yaptı” diyor. İzin veren sen değil misin kardeş?”

“ADAYLAR KAMUOYU YOKLAMASI İLE BELİRLENECEK”

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, İMC Televizyonunda Mustafa Kuleli’nin hazırlayıp  sunduğu Mercek Altı programına konuk olarak İstanbul’a ve yerel seçimlere ilişkin düşüncelerini açıkladı. CHP’nin adaylarını belirlerken kamuoyu yoklamaları yapacağını ve kazanacak adayları tercih edeceğini söyleyen Dr. Çapan, “İstanbul’da Mustafa Sarıgül herkesten önde. Bu nedenle Sarıgül CHP’nin adayı olacak” dedi. Gürbüz Çapan, Büyükşehir Belediyesi’nin yanında İstanbul’da 22 ilçeyi de alacaklarını sözlerine ekledi.

“HALKA DANIŞMADAN ADIM ATMAYACAĞIZ”

Türkiye’de Gezi olayları ile siyaset paradigmasının değiştiğini söyleyen Çapan, “Gezi diyor ki, ‘Bana sormadan beni yönetemezsin’...  Biz de halka soracağız. Kimi istediklerini soracağız. Biz seçimleri almak istiyoruz, kim ile alacaksak onu aday yapacağız” diye konuştu

‘Sırrı Süreyya Önder de isteniyor mesela, aday yapar mısınız?’ diye sorulması üzerine Çapan, “Tamam, benim gönlümü alabilir Sırrı Süreyya Önder. Seçimi alabilecekse aday olsun. Ama yok... O zaman ne olacak? CHP’nin ayağına dolanmak için mi aday olacak?” dedi.

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR’DE ve 22 İLÇEDE SEÇİMİ ALACAĞIZ”

Dr. Çapan, ‘Partide Sarıgül’ü istemeyenler var’ denmesi üzerine, “CHP bir kitle partisidir. Sarıgül’cü de var, Kırmızıgülcü de. Olabilir. Ama seçimi kazanmamız lazım ve Sarıgül şu anda bir adım önde gözüküyor. Ben Sarıgül ile işbirliği içinde değilim. Biz İstanbul’u kazanmak derdindeyiz” dedi.

Çapan ilçelerle ilgili soru üzerine de , ’22 ilçeyi alacağız İstanbul’da. 12 ilçemiz var. 10 ilçe daha alacağız’ diye konuştu.

“HERKESLE AÇIK İTTİFAK”

“BDP ile gizli ittifak mümkün mü” şeklinde soru üzerine Çapan, “Gizli ittifak yapmayacağız. Gizli dostluk ahlaksızlarla yapılır. Herkesle açık olarak net ittifak yapacağız. Türkiye’yi birbirine düşman edenlere karşı, kimki ülkeyi barış adası haline çevirmek istiyorsa, yüzünü batıya çeviriyorsa onunla açık açık ittifak yapacağız” yanıtı verdi.

İSTANBUL’DA NELER OLACAK?

Çapan İstanbul’da yapılacak bazı projelerle ilgili ise şunları söyledi “İktidar olursak, bu CHP’nin vizyonudur. Sarıgül seçimi alınca yapılacak, uygulanacak proje CHP’nin projesi olacaktır. Fatih’in tümünü üniversite merkezi yapacağız. Emönünü açık müze kent olacak. Fener - Balat hattı dinler merkezi olacak. Eyüp Sultan’dan Sarıyer’e kadar silikon vadisi olacak; bilgisayar çağındayız, burada da olması gerekiyor. İstanbul’u Avrasya’nın başkenti olarak tasarlıyoruz. Şimdi uluslar arası ticari davamız olursa İngiltere’ye gidiyoruz, İngiltere’deki ticaret mahkemelerinin bir kısmının İstanbul’a gelmesi lazım. İstanbul Dünyanın göz bebeği olacak. Beyoğlu’na Ceneviz mahallesi yapacağız“

“AKP İLE ARAMIZDAKİ FARK BÜYÜK”

Dr. Gürbüz Çapan, “AKP’den farkınız nedir” sorusu üzerine ”Ne farkımız var bizim? Mesela biz 7 bin 200 konutluk Esenkent projesini yaptık. Bu projenin içerisine 4 bin 500 kişilik tiyatro yaptık. PTT yaptık, okul yaptık. Bacasız kent yaptık. Daire maliyetleri, arsa payı dahil, 16 bin dolar ile 22 bin dolar arasında değişti. Toki’nin yaptığı projelerde kültür merkezi olmaz, sinema olmaz, tiyatro olmaz. Biz akla yöneldik, onlar kursağa yöneldi. Biz akıl ortağı olmaya çalışıyoruz. Biz insanları kursağından bağlayıp esir etmek istemiyoruz. Biz bağımlı olmasını istemiyoruz, akıldan bağlılık istiyoruz, yol arkadaşlığı istiyoruz. Balık vermek istemiyoruz, balık tutmayı öğretmek istiyoruz” diye konuştu.

“TAYYİP KOYUN GÜTMÜŞ MÜ?”

Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP’liler iki koyun bile güdemez’ açıklamasının da sorulduğu programda, Çapan, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; “Bir yalanı yüz kere söylerseniz, doğru anlaşılır Tayyip bey bizim için “koyun bile güdemezsiniz” demiş. Kendi koyun mu gütmüş? Koyun gütmek, kenti taşa döndürmek mi? İstanbul’u gökdelenlerle doldurmak, taşa döndürmek ne zamandan beri koyun gütmek olmuş? Bakınız Esenyurt Belediyesine… Benim zamanımda 10 kat imar verdiğim yere arkadaş gelmiş 36 kat, 48 kat imar vermiş. Belediye müteahhidi dolandırıyor, müteahhit halkı dolandırıyor. Bir de Belediye Başkanı çıkmış, halka “Müteahhit kaçak yaptı” diyor. İzin veren sen değil misin kardeş?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum