“İSTEYİNCE SALDIRIYOR”

“İSTEYİNCE SALDIRIYOR”
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Beylikdüzü CHP İlçe Örgütü’nün düzenlediği bir panelde yaptığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan ve AKP’ye yüklendi. Yeni Anayasa çalışmaları hakkında partilileri bilgilendiren Cihaner, mevcut Anayasal hakların uygulan
“İSTEYİNCE SALDIRIYOR”

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Beylikdüzü CHP İlçe Örgütü’nün düzenlediği bir panelde yaptığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan ve AKP’ye yüklendi. Yeni Anayasa çalışmaları hakkında partilileri bilgilendiren Cihaner, mevcut Anayasal hakların uygulanmasında bile başarı gösteremeyen AKP Hükümeti’nin, yeni Anayasa girişiminin samimi olmadığına vurgu yaptı.

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın saldırganlığına ve tahammülsüzlüğüne de dikkat çeken Cihaner, “Başbakanın saldırması için, birilerinin bir şey yapması gerekmiyor. İstediği an saldırıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın BDP’yi kast ederek, “Dini Zerdüştlük olanın başörtü derdi olmaz” beyanatının yanlışlığına değinen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Başka ülkelerde böyle bir beyanda bulunmak, siyasal yaşamın bitişi demektir” tespitinde bulundu.

Ülkede olduğu iddia edilen istikrarın; yoksulluk, tutuklamalar ve özgür yaşama müdahale konusunda artış gösterdiğinin altını çizen Cihaner, “Sürekli zam yaparak, yoksulluğu artırdıkları gibi adını da güncelleme olarak telafuz ediyorlar. Siz buraya gelirken porschelerinizi nereye bıraktınız” değerlendirmesiyle AKP Hükümetini eleştirdi.

Yeni Anayasa çalışmalarında AKP tavrının iyi anlaşılması gerektiğini, mevcut Anayasa’da bulunan temel hak ve özgürlüklerin uygulamada korunmadığına işaret eden CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, konuşmasının ileriki safhalarında şu ifadelere yer verdi:

12 Eylül Referandumu’nda yapılan düzenlemelerin devamı olarak, yeni Anayasa değişikliğinde yargı üzerinde istediklerini gerçekleştirmek, vatandaşlık tanımını değiştirerek, etnik ayrımcılığın yolunu açmak ve laiklik kavramının içini boşaltmayı hedefliyorlar.

Parasız eğitim talebinde bulundukları için 18 aydır tutuklu olan öğrencilerin, düşüncelerini özgürce ifade etmelerine imkan sağlayan Anayasal güvence halen varken, bu öğrencilerin tutuklanmasını nasıl izah edecekler? Protesto hakkını kullanan öğrencileri polis döverken, Başbakan’ın normalde ‘Yapmayın’ demesi gerekiyor, ama demiyor. ‘Basın sansür edilemez’ teminatı yine mevcut Anayasa’da yer alıyorken, 70 kadar gazetecinin terör suçlusu olarak tutuklu kalması ne anlama geliyor? Oysa ki bu gazeteciler sadece yazdıklarından dolayı özgür değiller. Ne silah vardı ellerinde ne de bombayla yakalandılar. Yeni Anayasa’da, basını, hükümetin denetimi altına almayı mı düşünüyorlar?

Kendisini, terör örgütüyle ilintilendirmeye çalışanların yanlışlığına, “Şırnak’ın İdil İlçesi’nde görev sürecim esnasında, bahsettikleri terör örgütleri aleyhinde kamuoyuna da akseden kapsamlı dava açılmasını sağladım” yanıtıyla gönderme yapan CHP Milletvekili Cihaner, “Bu da Ergenekon Örgütü denilen şeyin anlatılmasındaki çelişkidir” dedi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, panel öncesi yaptığı açılış konuşmasında, CHP’ye katılımların günden güne artış gösterdiğini söyleyerek, “Bu zamana kadar Beylikdüzü’nde sosyal demokrat bir anlayışın hakim olmamasından dolayı yaşanan ızdıraba artık son vereceğiz. Beylikdüzü’nün de, bir Kadıköy ve Bakırköy gibi olmasını sağlayacağız. Bu gelişim anlamında da böyle olacak, sosyal yaşam olarak da” tespitinde bulunarak, ilçede CHP birlikteliğinin tesis edilmesi için, katkı ve katılımların sürdürülmesi gerektiğine atıfta bulundu.

Katılımcıların sorularının da cevaplandığı panelde, bazı konuşmacılar, Cihaner’in korunması ve desteklenmesi gereken bir simge  olduğuna dikkat çektiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum