KABAN, ‘ TOPLUM İÇİN SİYASET’ DEDİ

KABAN, ‘ TOPLUM İÇİN SİYASET’ DEDİ
Yerel basın mensupları, CHP milletvekili aday adayı Mehmet Kaban’ın verdiği kahvaltı toplantısında bir araya geldi… Mehmet Kaban’ın önümüzdeki genel seçimlere ilişkin öngörülerini paylaştığı kahvaltı daveti samimi bir hava içerisinde gerçekleştirildi.
Basın mensupları ile CHP ilçe teşkilatını bir araya getiren toplantıya CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, CHP İlçe Kadın Kolu Başkanı Ayfer Dikbaş, Atatürkçü Düşünce Derneği MYK üyesi ve Marmara Bölge sorumlusu Ümit Ülgen, çok sayıda teşkilat üyesi ve basın mensubu katıldı.
Davete katılan basın mensuplarına seslenen Mehmet Kaban, konuşmasına emekçi basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Konuşmasında ‘Siyaseti toplum için yaptıklarına’ vurgu yapan Kaban, “Siyaseti kendimiz için değil toplum için yapıyoruz. Sizlerin sorunu hepimizin sorunu, Türkiye’nin sorunu bizim sorunumuz. El ele vererek Türkiye’nin en iyi şekilde yönetilmesini sağlamalıyız. İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek bizim görevimizdir.  Siyasetin amacı da toplumun yaşam kalitesini yükseltmektir. Benim de siyasete katkı vermemin sebebi budur. Türkiye içinde bulunduğu durumu hak etmiyor. Bu benim içime sinmiyor. Biz birilerinin rant elde etmesi için siyaset yapmıyoruz” dedi.
Kaban, CHP’de siyaset yapma isteğini ise şu şekilde dile getirdi; “Toplumun çıkarlarını düşünen, toplumun yoksulluğunu, ezilmişliğini horlanmışlığını yok edecek parti olan CHP’de siyaset yapmak istiyorum. Atatürk’ün kurduğu bu partide yoluma devam etmek istiyorum. Atatürk’ün ülkeye kattıklarını, kazandırdıklarını biliyorum. Atatürk’ün ülkemize kazandırdıkları yan, kazanımlarımız olan yatırımlar bir bir elden gitmekte. Atatürk’ün kurduğu fabrikalar özelleştirildi, birilerine peşkeş çekildi, sıra diğer kazanımlarımızın yok edilmesine geliyor. Sırasıyla hukuk ve anayasal kurumlar birer birer elden gidiyor. Bunun karsısında her duyarlı yurttaşımızın siyasete omuz vermesi, destek vermesi, katkı sağlaması gerekmektedir. Ben de bu konuda hissettiğim sorumluluk duygusuyla parlamentoda yer alıp, ülkemizin ve yurttaşlarımızın yararına olan yasaların çıkarılması ve doğru yönetilmesi yönünde katkı sağlamak istiyorum. Kısacası ülkemizi doğru ve iyi yönetmek isteyen bu kadronun içinde yer almak istiyorum”.
Basın mensuplarının soruları üzerine gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Kaban; “Susma sustukça sıra sana gelecek derdik hatırlarsanız. İşte bu sözü yine söylüyorum. Susmamalıyız konuşmalıyız. İnsanlara derdimizi anlatmalıyız. Şu günler Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, aile sigortası projesinden bahsediyor. Bu konu çok ses getirecek bir konudur. Bunun önü kapatılmaya çalışılıyor. Televizyonlarda bu konunun üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Gündem değiştiriliyor. Yeni tutuklamalar yapılıyor” dedi.
CHP’nin Türkiye’nin umudu olacağına vurgu yapan Mehmet Kaban, her gün bir adım daha iktidara yaklaştıklarına dikkat çekti. İşçilerin, emekçilerin, basın işçilerinin sorunlarını kendi sorunları gibi sahipleneceklerini belirten Kaban, Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunlarına da dikkat çekti. Sanayici olmasına bağlı olarak OSB’nin sorunlarını çok iyi bildiğine vurgu yapan Kaban, projesini basın mensuplarıyla paylaştı. Kaban, içerisine hayvancılığın da dâhil olduğu birçok projeyi ileriki günlerde açıklayacaklarını söyleyerek CHP’nin tüm karalama kampanyalarına rağmen yoluna devam edeceğini belirtti.
Kaban’ın konuşmasının ardından; CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat ve Atatürkçü Düşünce Derneği MYK üyesi ve Marmara Bölge sorumlusu Ümit Ülgen de söz aldı. Konuşmacılar, CHP’nin gelecek planları ve gündeme ilişkin yorumlarda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.