'Kadının ayağa kalkma zamanıdır'

'Kadının ayağa kalkma zamanıdır'
CHP Beylikdüzü Kadın Kolları, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve Gazeteci Fatih Portakal’ın katılımıyla coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP İstanbul İl yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte, 8 Mart’ın emek ve mücadele günü olduğuna dikkat çekildi. “Türkiye’de kadın olmak” başlıklı söyleşi çerçevesinde gerçekleşen etkinlik sonunda, özgürlüğü temsilen gökyüzüne güvercinler bırakıldı.
İmamoğlu: Kadınların siyasette en ön safta yer almasında beni, Beylikdüzü’nde en öndeki savunucunuz kabul edebilirsiniz
CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Figen Karahan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte söz alan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, kadınlara hitaben, “Sizler Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’i ilk emanet ettiği insanlarsınız. Bu toplumu geleceğe hazırlayan sizler, mutlaka siyasetin ön saflarında olmalısınız. Bu konuda Beylikdüzü’nde beni en önde savunucunuz kabul edebilirsiniz” şeklinde ifadeler kullandı.

CHP iktidarının ateşini kadınlarla yakacağız

Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, kadının siyasette farkı olduğunu belirten İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kadın,aldığı görevi kusursuz yerine getirir.Görev bilinciyle hareket eder. Beylikdüzü’ndeCHP olarak özellikle kadınlarımızla ürettiğimiz siyaset içerisinde, insani anlamda inanılmaz verimli işler başarıyoruz”şeklinde konuştu.
İmamoğlu, kadının olduğu yerde sevgi, saygı ve şefkat olduğunun altını çizerek, “Gelin,Beylikdüzü’ndeuygar, Atatürkçü ve geleceğe dönük en iyi işleri üreten CHP iktidarınınateşini yakalımve önümüzdeki seçimlerde siyasi zaferle çıkalım” çağrısında bulundu.

Çelebi: Emeğin ve mücadelenin hareketidir 8 Mart

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanması gereken etkinliğin, bazı ortamlarda içinin boşaltılmak istendiğine işaret eden CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise, 8 Mart’ınemek ve mücadele hareketi olduğunun altını çizerek, “Kadınlar birlik olsa Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine olan saldırılar son bulur” şeklinde konuştu.

Portakal: Kadın kabullendikçe şiddetin son bulması zor

Etkinlikte, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin temelinde, geçim sıkıntısı, eğitim düzeyi gibi etkenler olduğunu ifade eden Gazeteci Fatih Portakal, son yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de kadınların yarıya yakınının erkek himayesinde yaşamayı kabullendiğinin ortaya çıktığını belirtti, bu durumun devam ettiği sürece kadına yönelik şiddetin son bulmasının zor olduğuna işaret etti.

Bence nezaket seçmeli ders olmalı

Aynı zamanda Fox TV Çalar Saat programında haber spikeri olan Fatih Portakal, kadına yönelik şiddet haberlerini sunmakta zorlandığını, kendisini kötü etkilediği için haftasonları gazete ve TV’den uzak kalmayı tercih ettiğini paylaştı. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin yanısıra aslında insanın insana yaptığı şiddetin konuşulması gerektiğini belirten Portakal, “Birbirimize karşı nezaketi olmayan bir toplum haline geldik. Bu nedenle nezaket dersi bence seçmeli ders olarak verilmeli” diye konuştu.

Tamaylıgil: Kadını belli bir kalıp içinde sınırlandıramazsınız

Kadınların şiddete karşı korunması için çıkarılan yasaların uygulanmasında yaşanan sorunlara temas eden CHP Genel Sekreteri BihlunTamaylıgil ise, geçtiğimiz günlerde koruma altında olan bir kadının hayatını kaybetmesini örnek gösterdi.
İktidarın, kadını belli bir kalıbın içinde sınırlandırmaya çalışmasını eleştiren Genel Sekreter Tamaylıgil,  kadına olan bakış açısına değinerek, “Bu ülkede maliye ve ekonomiden sorumlu iki bakan var. Maliye Bakanına işsizliğin neden bu kadar arttığını soruyorsunuz,‘kadınlar iş aradığı için’ diyor. Ekonimiden Sorumlu Bakan Ali Babacan’akadınların iş yaşamına katılımının neden düştüğünü soruyorsunuz,‘Kocalarınınişi var, geçimleri iyi, onlar da evinde oturuyor’ diyor. Zihniyetin böyle olduğu bir idari yapıda, kadının ekonomik aktör olarak güçlenmesini varın hesap edin”
şeklinde eleştirilerde bulundu.

Uyumayacağız

“Küçük ve dar kafaların karanlık gücü artıyorsa, elimize mum alarak aydınlanma süreci gelmiştir” diyen Tamaylıgil, “Uyumayacağız. Karanlığı lanetlemek yerine birer mum alıp aydınların neferi olacağız. Ülkemizde sorunlar hepimizin içini yakıyor. Ancak biz‘geldikleri gibi göndereceğiz’ diyen bir nesiliz. Hep beraber mücadele edeceğiz” şeklinde mesajlar verdi.

Kadının ayağa kalkma zamanıdır

Türkiye’de terörün 30 yıldır olduğunu söyleyen Başbakan’a, “Bu 30 yılın, 10 yılında sen ne yaptın, elinden tutan mı vardı” diye seslenen Genel sekreter Tamaylıgil,  “Kızına Rojda ismini koyan da Şafak ismini koyan da benim kızkardeşimdir. Namluların ucundakilerle pazarlık gücünü kendisine muhatap alanlar hukukla hareket edemez. Biz hukuk istiyoruz. Toplumsal mutabakat sağlansın istiyoruz. O nedenle barış için kardeşlik için demokrasi için kadının ayağa kalkma zamanıdır. Bu ülkede korku imparatorluğu yaratanlardan hesap soracağız. Korkmuyoruz” şeklinde yaptığı konuşmalarla büyük alkış aldı.
Gökyüzüne güvercinler bırakıldı
Müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte, CHP Genel Sekreteri BihlunTamaylıgil ve Gazeteci Fatih Portakal’a plaket takdimi yapıldı. Etkinlik sonunda, özgürlüğü temsilen gökyüzüne güvercinler bırakıldı.

Yaşlılar unutulmadı

Programın ardından Beylikdüzü SeniorAssist Yaşam Evi’ndeki yaşlıların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğine gidilerek hatırları soruldu, günün anlamına biayen hediyeler sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.