Kadınlar MHP'nin gücüne güç katacak

Kadınlar MHP'nin gücüne güç katacak
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla MHP Avcılar İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyeleri, Avcılar Ezo Restoran'daki kahvaltıda bir araya geldi. Çok sayıda partilinin buluştuğu kahvaltıda konuşan MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral A
MHP Avcılar İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Esen Alkan ve İlçe Başkanı Muhammed Nur Kutun'un öncülüğünde düzenlenen organizasyonda partili kadınlar için Avcılar Ezo Restoran'da kahvaltı verildi. MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in yanı sıra MHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Durmaz ve birçok partili kadın üyenin katıldığı kahvaltıda, Avcılar'daki birçok mahalle muhtarı da hazır bulundu.

7 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlere ilişkin açıklamaların yapıldığı toplantıda, genel seçim çalışmalarında MHP'li kadınların partileri için büyük bir misyon üstleneceğinin altı çizildi.

Öncelik kadınların olacak
Avcılar İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltıya katılan MHP'nin ve bölgenin önemli ismi Meral Akşener, kahvaltıda yaptığı açıklamada; Kadınlar MHP için ne kadar büyük bir önemi olduğuna dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de yaklaşan seçimlerde milletvekili aday adayları arasında önceliği kadınlara vereceğini ve kadın partilileri değerlendirmeye alacağını belirten Akşener, “Kadınlarımız bu seçimlerde MHP'nin gücüne güç katacak. Partimiz için önemli bir rol oynayacaklar” dedi.

Kadınların siyaset içerisindeki yerleri hakkında da konuşan Akşener, kadınların siyaset dünyasında oldukça geç girdiğini çünkü aileleri gibi çocukları gibi önemli öncelikleri olduğunun altını çizdi. Ekonomik olarak da Türkiye'de kadınların erkeklere göre daha zor şartlar altında olduğunu hatırlatan Akşener, “Bir kurumda bakıyorsunuz, erkek ve kadın aynı işi yapıyor. Ancak erkek kadından daha fazla para kazanıyor. Kadınlarsa bu düzlem içerisinde ya baba evine ya eşinin eline bağımlı hale geliyorlar” tespitinde bulundu. Tüm bu şartlara rağmen kadınların MHP içerisinde aktif bir rol oynamasının önünde hiçbir engel olmayacağına dikkat çeken Akşener, “Kadınlar partimizin ana damalarıdır” dedi.

Bizim kadınlarımız azimlidir
Kadınların siyaset dünyasında bulunduğu zorlu durumlardan bahsederken, Türkiye'nin siyasi iklimine de değinen Akşener, siyasi iktidara karşı başarılı bir şekilde siyaset yürüteceklerini söyledi. MHP'li kadınların her zaman azimli olduğunu asla yılmayacağını belirten Akşener, “AKP'nin Türkiye'yi içine sürüklediği karanlığa karşı kadınların ve bütün partililerin hep beraber mücadele edeceğine inanıyorum” dedi.

AK Parti iktidarının siyasi iktidar olmaktan çıktığını ve gitgide devlet olmaya gittiğini belirten Akşener, TBMM'de gündeme gelen “İç Güvenlik Paketi” konusuna da değinerek, “AKP, İç Güvenlik Paketi'yle beraber devleti tamamen kendine bağlayacak, polisi, valiyi, kaymakamı topyekun kendine bağlayacak” ifadesini kullandı.

Medyayı eleştirmeyi de ihmal etmeyen Akşener, AK Parti'nin kendi medyasını oluşturduğunu ve muhalefete asla yer vermediğini anımsattı. Buna rağmen yerel basının ve yerel gazetelerin her zaman kendisinin çalışmalarına yer verdiğini de söyleyen Akşener, “Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hayatımızı Türk milletine adadık
Kahvaltıda konuşan MHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Durmaz da, MHP'li kadınların partilerine ve ülkelerine her zaman sadık olduğunu ve ikisi içinde her zaman mücadeleye hazır olduğunu söyledi. “Bizler kendimizi Türk milletine adadık” diye konuşan Durmaz, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele veren kadınları anımsatarak, “Nene Hatunları, Kara Fatmaları, Şerife Bacıları asla unutmamak gerekiyor” dedi. Kadınların siyaset içerisinde güçlerini birleştirmesi gerektiğini de söyleyen Durmaz, “Hepimiz güçlerimizi birleştirerek kadın siyaset dünyası içerisindeki yerine kuvvet vermeliyiz” ifadesini kullandı.

7 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerden de bahseden Durmaz, genel seçimlerin Türkiye için kurtuluş mücadelesi olacağına dikkat çekerek, “Bütün emeğimizle, bütün gücümüzle partimizi destekleyecek ve MHP'nin iktidar mücadelesinde en başta olacağız” dedi.

Atatürk'e teşekkür etti
MHP Avcılar İlçe Kadın Kolları Başkanı Esen Alkan da, kadınların Türk siyasi hayatına girmesinde rol oynayan Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etti. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında Atatürk'ün verdiğini hatırlatan Alkan, “Kurtuluş Savaşı mücadelesi içerisinde kadınların vefakar ve güçlü tavrını gören Atatürk, o mücadele içerisinde kadınların, erkeklerle beraber ülkeye omuz vermesini desteklemiş ve söylemiştir” diye konuştu.

Kadınların şu anda sürekli olarak şiddet olaylarına maruz kaldığına da değinen Alkan, “Bütün bunların son bulması adına hep birlikte çalışmamız gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.