Karabat önseçim istiyor

Karabat önseçim istiyor
CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, CHP Başakşehir belediye başkan aday adaylığına başvuran Özgür Karabat, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda, adayların önseçimle belirlenmesi gerektiğini savundu.
Karabat yaptığı açıklamada, “ Yaklaşık 5 yıl süreyle ilçe başkanlığı yaptım. Bir defa atandım, iki defa seçildim. Son ilçe kongremizde seçime çarşaf liste ile girerek örgütüme duyduğum inancı, ekibime duyduğum güveni ve bu konudaki özgüvenimi tartışmaya yer bırakmayacak şekilde gösterdim. Belediye başkanını halk seçiyorsa, adayı da örgüt belirlemelidir. Bunu her platformda ısrarla dile getirdim. Önseçim, demokrasinin gereği ve örgütün hakkıdır.” Dedi.
İşte Karabat’ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı açıklama;

NEDEN ÖNSEÇİM?

Önseçim Demokratiktir!

Demokrasinin en temel simgesi sandıktır. Sandıktan çıkmayan bir adaylık “demokratik” sıfatını kazanamaz. Aday belirlemede demokratik yöntemin adresi sandıktır.

Önseçim Haktır!

Gecesini gündüzüne katan, tozlu çamurlu yolları arşınlayan, ailesinden esirgediği zamanını partisine harcayan, dişinden tırnağından artırdığını parti çalışmaları için harcayan örgüt emekçilerinin, partililerin, aday belirleme sürecinde söyleyecek sözü olmalıdır. Önseçim örgütün hakkıdır.

Önseçim “Güçlü Aday” Demektir!

Siyasetin itici gücü örgüttür. Önseçimden çıkan aday, örgütün desteğini almıştır. Önseçimle belirlenen aday için “kimin adayı?” sorusu anlamsızdır. O ÖRGÜTÜN ADAYIDIR.

Önseçim Parti Değerleridir!

Siyasi partiler, bir fikir çevresinde örgütlenir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin fikri sosyal demokrasidir. Örgütün tercihinde en önemli etken parti değerleridir. Önseçimle belirlenen aday parti değerlerinin temsilcisidir.

Önseçim Motivasyondur!

Örgütün tanıdığı, iletişiminin yüksek olduğu ve en önemlisi inandığı bir adayı belirlemesi halinde, moral motivasyonun en üst seviyede olacağı tartışmasızdır. Demokrasi tarihi, adayını önseçimle belirlemiş örgütlerin, hız kesmeyen mücadeleleri ve parlak zaferleriyle doludur.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.