KCK’yı iyi tanıyın

KCK’yı iyi tanıyın
Başbakan Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik son operasyonlarla ilgili, “Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin” dedi ve “KCK’yı iyi tanımamız lazım” diye de uyardı.

Rize’de halka hitap eden Erdoğan, terör olayları ve KCK’ya yönelik son operasyonlara da değindiği konuşmasında özetle şunları söyledi:

Asker polis birlikte

Kimse ister kırsalda, ister şehir içinde askerle polis arasında bir meslek rekabeti oluşturmaya çalışmamalı. Bu her iki kuruluşumuz da el ele omuz omuza terörle mücadeleyi sürdürmektedir. ‘Birisi önde, birisi geride’ diye bir şey yok. Her ikisi de ‘Her şey vatan için, her şey Türkiye için, her şey milletimiz için’ diyerek bu çalışmayı sürdürüyor ve böyle sürdüreceğiz. Bu mücadelemiz istihbarat paylaşımıyla başlamıştır, aynı şekilde devam etmektedir, edecektir.
Son KCK operasyonları... Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin. KCK operasyonlarını destekleyenlere uyarımı ben yine yapıyorum: KCK’yı iyi tanımanız lazım. İyi tanımıyorsanız ehillerinden iyi öğrenmeniz lazım. KCK’nın nereye vardığını bilmeden ve bu işin içerisinde kimlerin ne tür rol üstlendiğini bilmeden yaptığınız açıklamalar, ister medyada olsun, ister şurada, ister burada olsun; nerede olursa olsun teröre destektir, teröre hizmettir.

Evet milliyetçiyim

Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü biz devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye’de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. İkinci bir devlet olamaz. Bu ifadelerim sebebiyle beni ‘devletçi, milliyetçi’ diye ifade edenler varsa, bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim. Çünkü biz bu gerçekleri ortaya koymaya mecburuz.
Hiçbir etnik  unsurun bir diğer etnik unsura üstünlüğünü kabul etmiyoruz. Bizim tek derdimiz var; biz Türk’e ne kadar saygı duyuyorsak Kürt’e de o kadar saygı duyarız. Laz’a da o kadar saygı duyarız. Biz birbirini Allah için seven, bu vatan için seven bir milletiz ve tarih boyunca bunun için bu mücadeleyi vermişiz. Dolayısıyla bundan geri duramayız. Atalarımız hep böyle yürümüşler, bu yollarda böyle yürümüşler. Onun için de nerelere kadar gittiğini biliyorsunuz. Biz birbirimizi seveceğiz. Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün Türk’e üstünlüğü yok. Üstünlüğün şartları bellidir.

Dinamitlemek istiyorlar

Ama bizim sevgimizi dinamitlemek isteyenler var. Buna fırsat vermeyelim. Kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenler var. Buna fırsat vermeyelim. Biz kardeşiz. En büyük zenginliğimiz bu. Bu kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlere inşallah fırsat vermeyeceğiz. İşte bu bayram aslında bu kardeşliği dinamitlemek isteyenlere en güzel cevaptır.

1 saatte 2 bin kişiyle tokalaştı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde Rize Güneysu’daki evinden çıkarak ilçe merkezine indi. Hemşerileri ile tek tek bayramlaşan Erdoğan’ı karşılamak için ilçe merkezine asılan, “Güneysu’nun gururu Recep Emice, yürüdüğün yolda seninleyiz. Yeğenlerin” ve “Mazlumların gür sesi yiğit Başbakanım” yazılı pankartlar dikkat çekti. Güneysu’nun ardından Rize Cumhuriyet Meydanı’na gelen Erdoğan, belediye tarafından kurulan çadırda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Erdoğan, 1 saat içinde yaklaşık 2 bin kişinin elini sıktı. Erdoğan bayramlaşırken görevliler, vatandaşları, “Lütfen seri olun. El öpmek ve öpüşmek yoktur. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz” diye uyardı. Daha sonra Erdoğan, Enver Aslan’a ait müzik aletleri satan işyerini ziyaret etti. 78 yaşındaki Aslan, Başbakan’ın, 15 yıl önce verdiği kahve içme sözünü  yerine getirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.