Kemal Çebi adaylığını açıkladı...

Kemal Çebi adaylığını açıkladı...
CHP Küçükçekmece ilçe Başkanı Kemal Çebi, 11 Martta yapılacak 9. Olağan kongrede yeniden ilçe başkanlığına aday olacağını açıkladı. Yerel Gasteye konuşan Çebi, Partimin bana verdiği bir görev var, onu tamamlamam gerekiyor dedi.


Kongre heyecanının yaşandığı CHP Küçükçekmece İlçe Örgütü’nde adaylığını ilk açıklayan isim mevcut ilçe başkanı Kemal Çebi oldu. Yerel Gaste'ye özel açıklamalar yapan Çebi, 11 Mart Pazar günü yapılacak olan 9. Olağan Kongre’de yeniden ilçe başkanlığına aday olacağını söyledi. Çebi, geçtiğimiz hafta gerçekleşen tüzük kurultaylarını da değerlendirdi. 

KURULTAY UMUTLARI TAZELEDİ

Partisinin Ankara’da gerçekleştirdiği tüzük kurultaylarını yorumlayan İlçe Başkanı Kemal Çebi, peş peşe yapılan iki kurultayı da “ilkler” arasına aldı. 1986 yılından beri CHP kurultaylarına katıldığını belirten Çebi, “İlk defa bu kadar düzenli, tamda belirlemiş olduğu slogana denk düşen bir kurultay yaşadık. Üst üste yapılan her iki kurultay da müthiş keyif aldığım, ileriye dönük umutlar tazeleyen kurultaylar oldu” dedi. 

YENİ TÜZÜKLE SİYASETİN ÖNÜ AÇILDI

Oluşturulan yeni parti tüzüğüyle parti içi demokrasinin ivme kazandığını ifade eden Kemal Çebi, yeni tüzükle hem CHP’nin hem de Türk siyasetinin önünün açıldığını söyledi: “Yeni tüzüğümüz, hem partinin önünü açmıştır hem de Türkiye’de bir takım kurallara, genel başkanların önlenemez güçlerine sıkışmış olan siyasetin biraz daha rahatlamasını sağlamıştır. Siyasetin biraz daha tabana, biraz daha örgüte doğru açılması bakımından Cumhuriyet Halk Partisi önemli bir iş yapmıştır bu tüzük kurultayıyla.” 

11 MART’TA ADAYIM

Kemal Çebi, yaptığımız kısa söyleşide yeniden CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığına aday olduğunu da açıkladı. Çebi, “İlçe başkanlığına yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorumuzu, “Adaylığı düşünmüyorum, tam tersine buna karar vermiş birisiyim, bu kongrede adayım” sözleriyle yanıtladı. 

TAMAMLAMAM GEREKEN BİR GÖREVİM VAR

Görevde bulunduğu dönemde CHP’yi Küçükçekmece’de ileriye taşıdığına inandığını belirten Çebi, adaylığının gerekçelerini ise şu sözlerle anlattı:

“Benim kendime ve partimin bana vermiş olduğu bir görev var onu tamamlamaya çalışacağım. Küçükçekmece’de göreve geldikten sonra partimizi önemli bir yere doğru taşıdığıma inanıyorum. Bunu devam ettirmek istiyorum. 11 Mart’ta yapacağımız 9’uncu olağan kongremizde de yeniden bu göreve talibim. Umuyorum ki seçilmiş olan 415 delegenin takdirini kazanırım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.