Kılıçdaroğlu Antalya'da

Kılıçdaroğlu Antalya'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplu açılış ve bir dizi ziyaret için Antalya’ya geldi.

ESNAFLA ARAMIZDA MESAFE VARDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) esnaf ve esnaf meslek örgütleri temsilcilerine yaptığı konuşmada, gittiği bütün illerde esnaf ve sanatlarları ziyaret ettiğini belirterek, "Onlarla aramızda bir mesafe vardı" dedi. Kendisinin esnaf ve sanaatkarları yakından tanıdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, esnaf ve sanaatkarı devlete yük olmadan çalışan, üreten, emek harcayan, yanında çırak ve usta yetiştiren, kar elde ettiğinde gidip vergisini ödeyen kişi olarak tanımladı. Esnafın kanaatkar olduğunu, bu kanatkarlığının onun toplumun çimentosunu oluşturma görevinden kaynaklandığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, esnafın emeklilik yaşı dahi bulunmadığını söyledi.

SGK DESTEK PRİMİ KALDIRILACAK

Hükümetin, "Madem ki sen emekli oldun, çalışmak mı istiyorsun? Emekli aylığından keseceğiz" diyerek sosyal güvenlik destek pirimi uygulamasına geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Emekli aylıklarınızdan kesintinin oranı yüzde 40’dı. İtiraz ettik, Anayasa Mahkemesi’ne götürdük, iptal etti. Sonra bir yasayla yüzde 10 ve aşamalı olarak yüzde 15’e çıkarttılar. Dünyanın hangi ülkesinde çalışan adam cezalandırılır? Normalde herkes iş arar. Çalışsın der, üretsin der, ülkeye katkıda bulunsun der ama bir esnaf çalışırsa, emekli olduktan sonra, ’Bir dakika, sana ceza keseceğiz’ diyorlar. Bu doğru değil. Antalya’da da söz veriyorum, CHP’nin iktidarında bu Sosyal Güvenlik Destek Pirimi’ni kaldıracağız. Böylece Anayasa’nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek olan sosyal devlete vurgu yapacağız. Kişinin pirimini ödeyerek aldığı emekli aylığıyla geçinmesi gerekiyorsa da işine devam etmesini sağlayacağız. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Niye dükkanını kapatsın? Herkes dükkan açsın diye çaba harcıyoruz biz. Onlar diyor ki esnaf dükkanını nasıl kapatacak, bunun formülünü arıyorlar. Aramızda 180 derece taban tabana bir anlayış farklılığı var."

İLLA CHP’YE GELİN DEMİYORUM

Ekonominin iyi yönetilmediğini, Türkiye’nin kaynaklarının da çarçur edildiğini belirterek konuşmasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’un alışveriş merkezlerine yönelik eleştirisine hak verdiğini söyledi. AVM’lerin kapatılması değil ama batıdaki standartların Türkiye’de de geçerli olmasını istediklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnafa şöyle seslendi:

"Kim sizin sorunlarınıza sahip çıkıyor, kim haklarınızı savunuyor. İlla gelin CHP’ye oy verin demiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, düşünün. Sizin haklarınızı, çıkarlarınızı, sizin geleceğinizi biz savunuyorsak gelin bize verin, başka bir parti savunuyorsa gitsinler oraya versinler. Biz bu kadar açık söylüyoruz. Esnafın emeğine, alın terine değer veriyoruz. Artık şapkamızı önümüze koyup düşenmemiz gerekiyor. Eski değer yargılarımızı kafamızdan atalım. Bize güvenmenizi isterim. Bize güvenin, göreceksiniz bu ülke nasıl yönetilir. Öyle birilerinin yaptığı gibi malı götürmeyeceğiz."

AİLE SİGORTASI ZİNCİR PROJEDİR

Aile Sigortası Projesi’nde öngörülen 600 TL aile desteğinin ikinci çemberinde esnaf ve sanatkarın bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çünkü sizden alışveriş yapacak. Biz en büyük desteği sizden bekliyoruz. Bu 600 TL doğrudan size gelecek. Fabrikalar kapanmasın, herkes iş, istihdam olanağı bulsun diyoruz" dedi. 600 TL’nin sadece yoksulun yoksulluğunu ortadan kaldıracak bedel olmadığını, onurlu Türkiye’yi ayağa kaldıracak bir bedel olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bize bu bedelin kaynağı nedir diye soruyorlar. Yoksulun yoksulluğu gidermenin kaynağı mı olur? Bu bir zincir projedir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YGS YORUMU: BUNLARIN USTALIK DÖNEMİ BU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) basına dağıtılan test kitapçığında matematik cevap şıklarının şifrelendiği iddiasını, "Gizli kapaklı formüllerle birileri yine avantaj sağladı. Çocuklarımızın hakkı yendi. İşte ustalık dönemi bu" diyerek değerlendindi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Yine birisi demiş ki, efendim biz demiş çıraklık dönemiydi, sonra kalfalık, şimdi de ustalık dönemi. Sevsinler senin ustalık dönemini. Bugün açın gazeteleri, manşetlerini görün. YGS sınavı. Çocuklarımız sınava girdi. Öyle bir formül üretiyorlar ki belli kişiler bilecek, soruları dağıtmaya gerek yok. Diyeceksiniz ki, en düşükten en yükseğe göre yapın, şunu işaretlediniz mi, daha doğrusu en düşüğü en yükseği işaretlediniz mi doğru çıkacak. Kafanızı yormaya da gerek yok. Bunların ustalık dönemi bu. Ben merak ediyorum siyasi iktidar bu YGS sınavlarıyla ilgili nasıl bir tepki verecek. Daha ses çıkmadı, bilmiyoruz. O sınava giren benim, sizin bizim çocuklarımız. Biz çocuklarımızı niye dersaneye görderdik? Boğazlarımızdan kestik çocuklarımız okusun diye. Ne oldu?"

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU TESİS AÇTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı İlçesi’ndeki Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisleri’nin açılışına katıldı.

BAYKAL’A; ONURSAL GENEL BAŞKANIM

Çok sayıda partili ve vatandaşın da katıldığı açılış töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kentli olmanın kolay olmadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Kentli olmanın getirdiği sorunlar da vardır. Bütün sorunların çözümüne ilk kazmayı vuran, ilk öneren hep sosyal demokrat belediye başkanları olmuştur. Metro mu, katı atık depolama mı, sosyal demokrat belediye başkanları getirmiştir ve bugün Antalya’da bunu görüyoruz. Beni mutlu kılan önceki genel başkanımızın temelini atmış olması ve 16 ay gibi kısa bir sürede gelip benim genel başkan olarak açılışına katılmamdır. Tesisin önemi sadece atık suları burada toplamakla çözülmüyor, elektrik enerjisi üretimi de yapılarak sorunu avantaja dönüştürüyorsunuz."

MASKELERİ PARÇA PARÇA AŞAĞI İDİRECEĞİZ

Başbakan Erdoğan’ın Mardin’e gittiğinde 78 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, kendisi gittiğinde ise müthiş bir işsizlik olduğunu gördüğünü ve herkesin iş istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Mardin gibi bir yerde 78 tesis demek bırakın istihdam yaratmayı dışarıdan göç alarak istihdamı kapatabilirsiniz. Meğer okulun çatısı aktarılmış. Meğer okulun lojmanı badana boya yapılmış ve bunlar yeni bir tesisi hizmete açmak olarak sizlere, bizlere, hepimize sunuldu. Televizyon ekranlarında sunuldu. Ondan sonra bütün tesisleri mercek altına aldık. Şimdi artık o tesisleri açarken Mardin’deki gibi yapmıyorlar. Bunların yüzündeki maskeleri parça parça aşağı indireceğiz. Hizmet veriyoruz, yatırım yapıyoruz, para harcıyoruz ve sosyal demokrat belediyelerin bir tek isteği var bize engel çıkartmayın diyoruz, hizmet etmek istiyoruz, onlardan para da istemiyoruz."

Tesisin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya milletvekilleri ve tesiste çalışan bir işçi birlikte yaptı. Tesisin 8’inci katındaki kokteyle katılan Kılıçdaroğlu ve Baykal sohbet etti.

GAZETECİLERİN EYLEMİNE KATILDI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, açılış töreninden sonra Antalya’dan Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri’e tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık’a kartpostal gönderdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Antalya Şubesi tarafından düzelenen Ahmet Şık’a destek eylemine katılan Kılıçdaroğlu, üzerinde Antalya’da 27 Mart günü sivil toplum örgütlerin tarafından düzenlenen eylemin fotoğrafının yer aldığı kartpostalı Şık’a postaladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kartpostalı "Sevgi, saygı ve dostlukla. Özgür Türkiye özlemiyle saygılar" diyerek imzaladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2.25 TL’lik posta ücretini kendisi ödedi. Kılıçdaroğlu, yanındakilerin ücreti ödeme teklifini reddetti, gişe memuruna 100 TL uzattı. Eyleme gazeteci Şık’ın ağabeyi Bülent Şık da katıldı.

ÖZGÜRLÜK VAADEDİYORUZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilerin eylemine verdiği desteğin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne kadar güzellik olursa olsun, ne kadar güzel bir yerde yaşamış olursak olalım, hava gibi teneffüs etmek isteyeceğimiz bir şey var. Ona özgürlük diyorlar. Özgürlüğün olmadığı yerde, yasakların olduğu yerde, sabah evlerin basılıp insanların tutuklandığı, gözaltına alındığı bir yerde, telefonlarımızla rahat konuşamadığımız bir yerde biz size özgürlük vaadediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özgürlüğün hava gibi, görülmeyen ama teneffüs edilen bir şey olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Hava kirliği olduğunda nefes alamadığınız zaman havanın önemini anlarsınız. Özgürlük de onun gibidir. Var olduğu zaman farkında olmayız. Çünkü hepimiz özgürüzdür. Ama özgürlüğümüz kısıtlandığı zaman önemini görmüş oluruz. 13 Haziran hepimizin özgürlüğe kavuşacağı tarih olmalıdır" diye konuştu.

13 HAZİRAN YENİ KURULUŞ

Toplu açılış törenine katılmadan önce Ahmet Şık’a destek eylemine katıldığını hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ona özgürlük diledim. Özgürlüğü hepimiz için diledim" dedi. Özgürlük isteyen, bu nedenle tutuklanan, gözaltına alınan, evi basılan ve mağdur edilen bütün yurttaşlar adına konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, "13 Haziran Türkiye’nin yeni bir kurtuluş, yeni bir kuruluş tarihi olacaktır. Demokrasi ve özgürlüğü 21’nci yüzyılın Türkiye’sine çağdaş, uygar Türkiye’ye, uygar ülkeye yeniden getireceğiz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, özgürlüğün temel dayanaklarından birinin ekonomik özgürlük olduğunu söyledi. Eğer bir insanın ekonomik özgürlüğü yoksa siyasal özgürlüğünün olamayacağını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "12 milyon 715 bin kişiye, yoksulumuza ekonomik özgürlük getiriyoruz. Aile sigortasını getiriyoruz. Senin yoksulluğunu siyasete malzeme etmeyeceğiz. 12 milyon 715 kişiye bu coğrafyada özgürlüğün, ekonomik özgürlüğün tadına varacak" diye konuşmasını sürdürdü.

CHP’nin Türk kadına seçme ve seçilme hakkını veren parti olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İkinci büyük bir devrime imza atıyoruz. Size ekonomik özgürlük hakkını da CHP getirecektir" dedi. Aile sigortasına karşı "Parayı nereden bulacaksınız?" sorusunun insanlık ayıbı olacağını savunan Kılıçdaroğlu, "Yeri geldi mi böbürleneceksin. Madem ki Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi, utanmıyor musun 12 milyon 715 bin kişiyi yoksul bırakmaya" dedi.

TOPLU AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’yi özgür bir ülke yapmak için yola çıktıklarını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bedelli askerlik projesiyle 15 ay askerliğin 6 aya ineceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "15 ay askerliğe paydos, önce 9 sonra 6 ay" dedi. Konuşması sırasında şiddetli yağmurun başlamasıyla konuşmasını kısa tutmak zorunda kalan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve partili belediye başkanlarıyla birlikte kurdeleyi keserek Antalya Güneş Evi ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Büyükşehir Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Boğaçay Atölyeleri ile Hurma Bitki Üretim Merkezi’nin toplu açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.