Kılıçdaroğlu, maden işçisinden oy istedi

Kılıçdaroğlu, maden işçisinden oy istedi
CHP Lideri, Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçilerini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçilerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin emeğe ve örgütlü topluma değer vermediğini, baskıcı bir yönetim uyguladığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında dün akşam Bartın'a gelen Kılıçdaroğlu, Amasra'daki Işıkaltın Oteli'nde konakladı. Kılıçdaroğlu, sabah önce ilçedeki TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan madencileri ziyaret etti. İş kıyafetleriyle kendisini karşılayan madencilerle tokalaşan Kılıçdaroğlu, kendisine verilen bir bareti de başına taktı. Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Sekreteri Dursun Koç, ziyarette maden işçilerinin sorunlarını anlattı. Merhum Bülent Ecevit'in işçinin lideri, emeğin sahipçisi, temsilcisi olduğunu vurgulayan Dursun Koç, Kılıçdaroğlu'na, "Biz sizi onun veliahtı olarak görmekteyiz" dedi. 2006'dan bu yana işçilerin çalışma koşullarında eşitlik, fakat ücrette dengesizlik yaratıldığını kaydeden Dursun Koç, eşit işe eşit ücret istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, eşit işe eşit ücretin temel kural olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Madem ki hepimiz yer altında çalışıyoruz, madem ki yan yana çalışıyoruz, o zaman eşit işe eşit ücret olması lazım" dedi. AK Parti'nin bu konuda farklı bir politika izlediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:


"AKP'nin emeğe, örgütlü topluma değer vermediğini biliyoruz. Baskıcı bir yönetim uyguladığını biliyoruz. 12 Eylül yasalarının getirdiği, özellikle sendikalaşmayı zorlaştıran uygulamaları ortadan kaldırmadığını biliyoruz. Biz örgütlü toplum derken, illa kavga olsun anlamında değil. Her bir işçi tek tek sorununu dile getireceğine, sendika bütün işçilerin sorunlarını dile getirsin. Örgütlü toplum o demektir. Biz ücret sendikacılığına da karşıyız. İşyerinde barış olmalı, işyerinde huzur olmalı, işçi ve işveren güzel koşullarda çalışabilmeli. Biz bunu savunuyoruz."


Halkın iktidarında bu ülkenin çıkarları için mücadele edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yurt dışından kömür getirilmesini doğru bulmadıklarını, yeterli kömürün ve onu çıkaracak işçinin mevcut olduğunu söyledi. Kömürün bölge için stratejik bir ürün olduğunu bildiklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu ürünün özelleştirilmesine karşı olduklarını ifade etti.


Kemal Kılıçdaoğlu, halkın iktidarında örgütlü bir toplum olarak herkesin karnının doyduğu bir Türkiye'yi yaratmak için çalışacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Gerçekten haklarınızda daha iyi koşullar elde etmek istiyorsanız, diğer ülkelerin maden işçilerinin çalıştığı koşullarda çalışmak istiyorsanız, yasa yapma yetkisini parlamentoda büyük ölçüde bize vermeniz gerekiyor" diyerek, maden işçilerinden oy istedi.


Madencinin zor koşullarda çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, taşeronlaşmaya da karşı olduklarını tekrarlayarak, işçinin sendikalı ve toplu sözleşmeli olması gerektiğini söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.