Kılıçdaroğlu, Varsak'ta Hurdacılar Sitesi'ni gezdi

Kılıçdaroğlu, Varsak'ta Hurdacılar Sitesi'ni gezdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın gecekondu yerleşimin en yoğun olduğu Varsak'ta bulunan Hurdacılar Sitesi'ni gezdi.
Yaklaşık 1 ay önce çıkan yakında büyük zarar gören sitede esnafla buluşan Kılıçdaroğlu, hurdacıların "Hemşerimizsiniz. Bize sahip çıkın" talebine, "Ben ezilenlerin adamıyım, halkın adamıyım, bunu unutmayın" karşılığını verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO'da oda yönetimi ve Antalya'da faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarıyla biraraya gelen Kılıçdaroğlu, gittiği her ilde sanayi ve ticaret odalarını ziyaret ettiğini belirterek, "Geçmişten beri CHP ile iş adamları arasında sanki mesafe, uyumsuzluk varmış gibi bir algı vardı. Bu algıyı kırmak istiyorum" dedi. Bir ülkenin dünyada söz sahibi olması, aktör, oyun kurucu olabilmesi için ekonomisinin güçlü olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yapmamız gereken reel sektörü desteklemektir" dedi.

"EKONOMİNİN E'SİNİ BİLMİYORLAR"

Ekonomisini sıcak paraya teslim eden bir ülkenin sağlıklı büyümeyi yakalayamayacağını savunan Kılıçdaroğlu, aşırı değerli Türk lirasının övünülecek bir durumu olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türk lirası çok değerli ve bununla övünüyorsak kusura bakmayın övünen insanlar ekonomiyi bilmiyordur. Ekonominin e'sini dahi bilmiyorlardır" dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

"Övünüyoruz, yüzde 8.9 büyüdük. Güzel. Büyüme var ama işsizlik azalmıyor. İlk kez ekonomi tarihinde, ekonomi kurallarında farklı bir kavram çıktı. İstihdam yaratmayan büyüme kavramı çıktı. Evet, Türkiye ekonomisi bu halde. İstihdam yaratması lazım, bir ekonomi büyüyorsa. Veya sizin ekonomi büyüdüğü halde 12 milyon 715 bin yoksul çıkıyorsa ve bir yıldaki yoksul sayısı 818 bin kişi artıyorsa orada bir sorun var demektir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ülkede demokrasinin kalitesinde sorun varsa özgürlüklerinde de sorun olacağını ve demokrasinin kalitesinin özgürlüklerle atbaşı gittiğini belirterek işadamları ve sanayicilere, "Bunun mücadelesini beraber vermek durumundayız" dedi.

"ZORUNLU EĞİTİM 12 YIL"

Partisinin eğitim alanındaki çalışmalarını başlıklar halinde işadamlarına aktaran Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması gerektiğini kaydetti. Türkiye'de çocuklar birşeyler öğrensin diye dershaneye, diploma alsın diye okula gittiği bir sistemin ortaya çıktığını belirten Kılıçdaroğlu "Bu yapıpın değişmesi lazım. İnsanlarının bütçesine yazık" dedi.

Birbiri ardına üniversiteler açılırken kalite sorununun ortaya çıktığını savunan, üniversitelerin, öğrencileriyle birlikte baskı altında tutulduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Öğrenciler konuşmasın, düşünmesin, eylem yapmasın. Hayır. Adı üzerinde delikanlı zaten bunlar. Şiddete başvurmamak yoluyla bu tür eylemler dünyanın her tarafında olur ve sempatiyle karşılanır. Gençler eylem yaparlar. Yapsınlar" diye konuştu.

"İKTİDARMIŞIZ GİBİ ELEŞTİRİYORLAR"

Medyanın da halkın sağlıklı bilgi almasının önünde en ciddi engel olduğunu savunarak açıklamalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, "O medyanın görevi sadece ve sadece muhalefeti eleştirmek. Sanki biz iktidarmışız gibi eliştirirer. Yağur mu yağdı bağlarlar CHP'ye. Adam mı öldü, bir yerde trafik kazası mı gelir CHP'ye düğümlenir. Neden CHP" dedi.

"Siyaseti daha etik kurlara üzerine oturtursak herkesin mutlu olabilceği bir Türkiye'yi yaratabiliriz" diyen Kılıçdaroğlu, halkın cezalandırılmaması gerektiğini söyledi. Siyaset adamının yine benzer şekilde işadamının siyasi görüşüne göre kara vermeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Siyaset adamının görevi işadamının önündeki engeleleri kaldıkmaktar. Bu bizim partili koruyalım, değil batıralım bu olmaz. Siyasetin gelip dayanabileceği en tehlikeli, en yanlış adım budur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.