Kılıçdaroğlu ; Yüzde 50'nin Üstünü İstiyorum

Kılıçdaroğlu ; Yüzde 50'nin Üstünü İstiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Esenyurt ilçelerini ziyaret etti. Esenyurt’ta halka seslenen Kılıcdaroğlu; “ Yüzde kaç, bilmem. Ben yüzde 50’nin üzerinden üstünü istiyoru
 Cumhurbaşkanı adayı ayakkabı kutusundan korkmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece'nin ardından Esenyurt'u ziyaret etti. Esenyurt’ta vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra otobüsün üzerinden halka seslendi.  Cumhurbaşkanı adaylarının geçmişinin temiz olması gerektiği ifade eden Kılıçdaroğlu; "Cumhurbaşkanı adaylarının ayakkabı kutusundan korkmaması lazım. Onun için ayın 10'unda sandığa gideceğiz. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi. Siyasi partiler arasında bir seçim değil. 3 tane aday var, üçüne de bakacağız, ölçeceğiz, tartacağız ve düşüneceğiz; hangisi Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eder, hangisi bayrağımızı temsil eder, hangisinin itibarı var? Oyumuzu oraya vereceğiz. Bana sorarsanız; 1 kişi var, adı Ekmeleddin İhsanoğlu" dedi.

Ortadoğu’da akan kan sona erecek, barış sağlanacak

"Ortadoğu'yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor" diyen Kemal Kılıçdaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir ülke gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin kapısını çalmıyor, 'Bize yardım edin' demiyor. Ama Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı olduğunda, Ortadoğu'da akan kana son verecektir, barışı sağlayacaktır, huzuru sağlayacaktır. Nasıl Mustafa Kemal Atatürk, 'Yurtta barış, dünyada barış' dediyse, Ortadoğu'da da barış istiyoruz. Müslüman kanı akmasın istiyoruz. Orada da huzur olsun istiyoruz. Çocuklar, gencecik kadınlar öldürülmesin istiyoruz."

Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy kullanın

"Yüzde kaç, bilmem. Ben yüzde 50'nin üstünü istiyorum diyen Kılıcdaroğlu’u Bu ülkenin bütün vatandaşlarına sesleniyorum; giderken sandığa bir düşünün, elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oyunuzu kullanın. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişi kirli olan birisini o koltuğa oturtmamalıdır. Vatandaşlarımız o koltuğa oturtmamalıdır. Oraya geçmişi temiz olan birisi, şaibeli olmayan birisi, düzgün bir adam; onlar oturmalıdır. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eder o kişiler. O kişi oraya oturduğunda, yani saygın birisi oraya oturduğunda, yurttaşları arasında ayrım yapmadığında, biliriz ki o 76 milyonu temsil eder” dedi.

Kurmayları Kılıcdaroğlu’nu yalnız bırakmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’nun İstanbul ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcıları, Bölgemiz Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve partilileri eşlik etti. Vatandaşlar ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Kılıcdaroğlu, bölgedeki ziyaretlerin ardından Çorlu’ya geçti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.