Kılıçdaroğlu'na destek verdiler

Kılıçdaroğlu'na destek verdiler
Silivri Demokrasi Platformu, 28 Mayıs seçimleri öncesinde yayımladığı açıklamada vatandaşlara çağrıda bulundu. Açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yapılarak, “Tüm halkımızı 28 Mayıs’ta seçimlere katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya, sandı

Silivri Demokrasi Platformu, 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yaptı. Platform tarafından yapılan açıklamada, “Silivri ilçe sınırlarında kurulmuş parti, dernek, meslek odası, sendika, kooperatif, birlik, vakıf, site gibi kuruluşların yanısıra hiçbir kuruluşa bağlı olmayan bireylerin tercih ve gönüllülük esasına dayanan ortak demokratik inisiyatifi olan platformumuz, yapmış olduğu durum değerlendirmesinde, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurttaşların seçimlere ilgisini demokrasi açısından çok değerli bulmakla birlikte, daha öncekilerde olduğu gibi bu seçimlere de şaibe ve hile karıştırıldığı iddialarında derin endişe duyulmaktadır” denildi.

İyilik mi kötülük mü!

Açıklamanın devamında, “Milletvekilliği seçimleri şüphe ve şaibelerin gölgesinde geride bırakılmış olmakla birlikte, 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı için 28 Mayıs'ta tekrar iki adaylı bir seçim den çok, seçimlere katılan iki adayın şahsında nasıl bir ülkede yaşayacağımıza karar vereceğiz. İki adaydan bağımsız olarak 28 Mayıs seçimi bir referanduma dönüşmüştür. Demokrasi mi? Tek adam rejimi mi? Barış mı? Çatışma mı? Cumhuriyetin ikinci yüzyılının başında çoğulcu demokratik laik bir cumhuriyet mi, yoksa aile hanedanlığına giden otoriter bir Ortadoğu rejimi mi? Ağır zamlar, yolsuzluk, rüşvet, yalan, talan ve sefalet sarmalından çıkacak mıyız, yoksa “zamlarda Allah'tan” diyecek kadar kutsal değerleri kullananların kötülüğüne ortak mı olacağız? Ülkeyi böldürmeyeceğiz diyenlerin, bölünmesi için her türlü kıyım ve ötekileştirmenin en katısını uygulayan, ırkçı milliyetçi yapı ve iktidarların zulmüne ortak mı olacağız? Yoksa ortak vatan, demokratik cumhuriyet, eşit yurttaşlık taleplerini bayraklaştıran bir halkın birlikte yaşam iradesine saygı mı göstereceğiz?” ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın sonunda, “13 ailenin mülk ve serveti 44.5 milyon yurttaşın mülk ve servetine eşit hale getirilmişse orada her bir oy iyiliğin ya da kötülüğün ortağıdır. Siz iyiliği mi yoksa kötülüğü mü seçiyorsunuz? Tercih halkımıza aittir. Tüm halkımızı 28 Mayıs’ta seçimlere katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya, sandık gözetmeni ve müşait olmaya, her bir oyun namusuna sahip çıkmaya, doğru, hilesiz, şaibesiz bir seçim için görev üstlenmeye, sonucu ne olursa olsun demokratik olgunlukla kabul etmeye çağırıyor, tüm halkımıza saygılar sunuyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.